Βορροπούλου Βασιλική

Βορροπούλου Βασιλική

Τομέας Ειδίκευσης : Διεθνείς Σχέσεις, Ευρωπαϊκες πολιτικές, Οικονομικά.

Γνωριμία με τον Συντάκτη : Γεννήθηκε μέσα στο καλοκαίρι και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα λίγα χρόνια ζωής, όμως, στο Βέλγιο, της άνοιξαν τα μάτια και τους ορίζοντες και έτσι, όταν μεγάλωσε, αποφάσισε να σπουδάσει στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Η έντονη κλίση της προς τον φιλοευρωπαϊσμό την ώθησε να ξεκινήσει το μεταπτυχιακό της πάνω στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ελπίζοντας πως κάποια μέρα θα βρεθεί στα σαλόνια διαμόρφωσης πολιτικών και δράσεων.  Όταν δεν ασχολείται με ευρωπαϊκά θέματα και διεθνείς σχέσεις, στρέφεται προς την λογοτεχνία, το χορό και τα ταξίδια.

Ένα από τα αγαπημένα γνωμικά : «Υπάρχουν δύο μόνο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου. Ο ένας είναι σαν τίποτα να μην είναι θαύμα. Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι ένα θαύμα” (Albert Einstein)
Ευρώπη 23/04/2016

Τα πρώτα βήματα για μια παγκόσμια στρατηγική ασφαλείας για την Ευρώπη

Η σύγχρονη Ευρώπη αναμφίβολα βρίσκεται σε ένα κριτικό σταυροδρόμι της ιστορίας της και καλείται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, προκειμένου να διασφαλίσει την ενότητα και την συνοχή της σε πολλαπλά επίπεδα.
Ευρώπη 26/04/2015

Το νέο χαρτί του Mario Draghi στο παιχνίδι της Ευρωζώνης: Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης

Δεδομένου ότι στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να ασκηθεί μια νομισματική πολιτική “one size fits all”, που να είναι δηλαδή άριστη για όλα τα κράτη μέλη, η ΕΚΤ αν θέλει να στοχεύσει αποτελεσματικά στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα πρέπει πρώτα να στοχεύσει στον πραγματικό μέσο όρο των κρατών μελών, ασκώντας μια νομισματική πολιτική που να τονώνει τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης.