Πλημμύρες στον Έβρο: στο ίδιο έργο θεατές!

Δεν περίσσεψε κανένα κονδύλιο των τόσων ΕΣΠΑ από τα σαγόνια των συνήθων ''καρχαριών'';
Ήμουνα νιος και γέρασα.Το φαινόμενο των πλημμυρών στον Έβρο το διαβάζω και το βλέπω εδώ και πολλές δεκαετίες.Στο ίδιο έργο θεατής. Από τις πρόσφατες πλημμύρες το νερό ανέβηκε κατά 7 μέτρα και ''έπνιξε'' χωριά, κατέστρεψε δε περιουσίες, σοδειές και κτηνοτροφικές μονάδες. Οι καταστροφές ανυπολόγιστες. Ακόμη και όταν τραβηχτούν τα νερά,θα χρειασθεί πολλούς μήνες για να επουλωθούν τα τραύματα.

Τόσες δεκαετίες καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτως ώστε να εντάξει στα υπό κατασκευή έργα,ένα έργο ανύψωσης των πρανών κατά 10 μέτρα με αντίστοιχη επένδυση με σαρτζανέτια (συρματοκιβώτια με πέτρα);Δεν μπορεί τον 21ο αιώνα να μην υπάρχει κάποια τεχνική λύση του προβλήματος.

Δεν περίσσεψε κανένα κονδύλιο των τόσων ΕΣΠΑ από τα σαγόνια των συνήθων ''καρχαριών'';

Όσο μεγαλεπήβολο και να είναι το έργο,στα τόσα χρόνια θα είχε τελειώσει. Δεν είναι και το σινικό τείχος. Το έργο θα είχε αποσβεστεί από τα λεφτά που επί τόσα χρόνια έχουν δαπανηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μακρυά από τα κέντρα αποφάσεων δεν υπάρχει τίποτε που να ενδιαφέρει την κρατική νομενκλατούρα και έτσι μαραζώνει η ακριτική Ελλάδα,που θα μπορούσε να είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης,αφού οι άνθρωποί της ξέρουν να δουλεύουν στην πρωτογενή παραγωγή που τόσο μεγάλη ανάγκη την έχει η χώρα.

Όταν ταξιδεύω στις ακριτικές μας περιοχές,βιώνω το μέγεθος της εγκατάλειψής των και πονάει η καρδιά από την ανυπαρξία κράτους,θαυμάζω δε τους εναπομείναντες κατοίκους που μου δίνουν να καταλάβω το πόσο αγαπάνε την χώρα τους και ας μην τους φροντίζει.Έχει ''αργασθεί το πετσί τους'' και αντιμετωπίζουν όλα τα δεινά με στωικότητα.

Το 1977 που δούλευα σ' όλη την Θράκη,ρωτούσα γιατί δεν επισκευάζεται το οδικό δίκτυο που τότε ήταν σε άθλια κατάσταση; Μου απαντούσαν ότι το κράτος δεν το βελτιώνει,για να παρεμποδίσει την κίνηση των ξένων δυνάμεων από τυχόν επίθεση που θα υποστεί η χώρα από τον Βορρά. Το άκουσα από χείλη Στρατηγού και έμεινα άναυδος από την βλακεία,την οποία μάλιστα εξέφρασε με μεγάλη σοβαρότητα.

Ευτυχώς έκτοτε μπήκαμε στην ΕΕ και με τα λεφτά της πρόσφατα κατασκευάσθηκε η θαυμαστή Εγνατία οδός. Φοβάμαι ότι εάν θέσω ερώτηση σε κυβερνητικούς,για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας από τα νερά του Έβρου,θα εισπράξω απάντηση ανάλογης σοβαρότητας μ' αυτήν του Στρατηγού.

Η λέξη ντροπή τους είναι λίγη,άλλωστε έχουν αποδειχθεί τόσο χοντρόπετσοι.

Δουλειά τους είναι να είναι από το πρωί στις τηλεοράσεις και να κοροϊδεύουν τον κόσμο.Άλλωστε,γι' αυτό πληρώνονται καλά.

Γ.Παράσχος
μέλος ΕΕ
''Δημιουργίας,ξανά!''
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση