Τσίκας Θόδωρος

Τσίκας Θόδωρος

Τομέας Ειδίκευσης : Πολιτικές Επιστήμες

Γνωριμία με τον Συντάκτη : Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακά στη Γαλλία. Ασχολείται με θέματα διεθνούς, εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Αρθρογραφεί και έχει συμμετάσχει σε σχετικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά. Από μαθητής, εντάχθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (Νεολαία του Κ.Κ.Ε. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ). Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της οργάνωσης. Εξελέγη μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Παντείου. Μετά την μετεξέλιξη του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ σε "Ελληνική Αριστερά" - Ε.ΑΡ. το 1987, αναλαμβάνει το Γραφείο Ευρωβουλής του κόμματος στην Αθήνα. 1991 - 92: Υπεύθυνος Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής της E.AΡ. Αργότερα, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΝασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. 2003-2004: Συνεργάτης Υφυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. 2004-2005: μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ. 2005-2008: Μέλος Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. 2009 - 2012: ανέλαβε το Γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.  2010 - 2012: Μέλος Δ.Σ. Ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» δήμου Αθηναίων. Συντονιστής δημοτικής παράταξης Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη. Συνεργάτης Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου. 2012: Στέλεχος Παρατηρητηρίου ΠΑΣΟΚ κατά ρατσιστικής, κοινωνικής, ξενοφοβικής βίας και νεοναζισμού. 2013: Εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Από τις 3 Γενάρη 2015 είναι Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Γνωμικό :
"Αρχή άνδρα δείκνυσι".
Εθνικά / Αμυντικά 03/10/2018

Μακεδονικό: επισπεύδοντες, όχι καθυστέρηση

Όταν τα πολιτικά ζητήματα, ειδικά αυτά της εξωτερικής πολιτικής, γίνονται "ταυτοτικά" προβλήματα, δεν μπορούν να επιλυθούν εύκολα

Ευρώπη 18/09/2018

Για μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία

Μόνο με μια ισχυρή ευρωπαϊκή πολιτική οντότητα μπορούν να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Πολιτική 02/07/2018

Χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας: το αυτονόητο

 Η ανακίνηση για πολλοστή φορά, του θέματος χωρισμού Κράτους -Εκκλησίας, ευπρόσδεκτη πάντα, δεν πρέπει να προκαλέσει ανησυχία για το πόσο βαθιά θα πάει. Αλλά για το ακριβώς αντίθετο: να μην μείνει κι αυτή την φορά στα λόγια, ή (το πιθανότερο) να προταθούν μερικές μόνο, μικρές και ανεπαίσθητες τροποποιήσεις

Διεθνή 13/04/2018

Η εμπλοκή στις εξορύξεις ενισχύεται από την εμπλοκή της μη-λύσης του Κυπριακού

Η εμπλοκή στις εξορύξεις για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), σε διεθνή ύδατα δηλαδή και όχι κυπριακά, έπρεπε να αναμένεται.

Θράκη Ενεργών Πολιτών 11/12/2017

Ας μιλήσουμε χωρίς προκαταλήψεις για τη Μειονότητα της Θράκης

Η Μειονότητα της Θράκης βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.

Πολιτική 21/09/2017

Οι τεκτονικές πλάκες της Κεντροαριστεράς και η Νέα Μεταπολίτευση

Επιτέλους! Οι εξελίξεις στον πολιτικό χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς ξεκίνησαν! Και μάλιστα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, πρωτόγνωρους εδώ και αρκετά χρόνια.

Εθνικά / Αμυντικά 16/01/2017

Σταθερά για ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό

Με τη λύση θα επιστρέφουν στον τόπο τους δεκάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες
Κοινωνία 19/11/2015

Καμία ανοχή στην Τρομοκρατία

Η τρομοκρατία δεν είναι «λανθασμένη» ή «ανορθόδοξη» πάλη των αδικημένων. Η τρομοκρατία αποτελεί την σοβαρότερη απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη ζωή και στην ασφάλεια. 
Πολιτική 15/07/2015

Μετά τη νέα Συμφωνία: ριζική αλλαγή παραγωγικού μοντέλου!

Δεν είναι εύκολο! Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των αδυνάμων. Αλλά είναι ο μόνος δρόμος.
Κοινωνία 19/06/2015

Θετικό βήμα για ιθαγένεια, απαραίτητες όμως οι βελτιώσεις

Κεντρικό στοίχημα δεν μπορεί παρά να είναι η διαμόρφωση μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θα συνδυάζει την ορθή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την δημόσια ασφάλεια και την δημιουργική κοινωνική ένταξη των μεταναστών.
Σελίδα 1 από 2