Παπαδημητρίου Θάνος

Παπαδημητρίου Θάνος

Τομέας Ειδίκευσης :  Μηχανολόγος Μηχανικός

Γνωριμία με τον Συντάκτη : Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1973. Σπουδές στο ΕΜΠ, μηχανολόγος, θητεία μισή στην Ορεστιάδα, μισή στην Αθήνα, μεταπτυχιακά στο Λονδίνο και μετά… βιομηχανία! Υπηρετώ την Ελληνική μεταποίηση από την αρχή της καριέρας μου, έχω περάσει πρακτικά από όλες τις θέσεις ευθύνης ενός εργοστασίου, στο μεταξύ έκανα και δεύτερο μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πλέον μαζί με άλλους συνέταιρους έχουμε τη δική μας εταιρία. Δουλειά μου ο σχεδιασμός και η κατασκευή μηχανημάτων και μεταλλικών κατασκευών. Χόμπυ μου, ο σχεδιασμός μηχανημάτων. Στο υπόγειο του σπιτιού υπάρχει μια μικρογραφία μηχανουργείου με τόρνο, πριονοκορδέλα, ηλεκτροσυγκόλληση και πολλά μικρότερα εργαλεία. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης έμπλεξα με τη πολιτική και την αρθρογραφία για έναν και μόνο λόγο. Για να μπορέσω να αλλάξω τα πράγματα έτσι ώστε να ασχολούμαι απερίσπαστος με τη μεγάλη μου αγάπη, το σχεδιασμό μηχανημάτων. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!».
Διεθνή 07/03/2017

Μπολιβαρ! Κράζω το όνομά σου. 2017

Όσο ο Bolivar ως μορφή παραπέμπει στον αγνό επαναστάτη τόσο το νόμισμα με το όνομά του και τη φιγούρα του είναι πλέον σύμβολο της παρακμής της Βενεζουέλας
Διεθνή 12/08/2015

Αυτοκίνητα βόμβες αυτοκτονίας (VBIED – Vehicle borne Improvised Explosive Device)

Σήμερα, η λίστα με τους εθελοντές βομβιστές αυτοκτονίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μάλιστα, μόλις πριν ένα μήνα αποκαλύφθηκε ότι πολλοί μαχητές διαμαρτυρήθηκαν γιατί οι θρησκευτικοί ηγέτες (που συνήθως προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία) βάζουν πιο ψηλά στη λίστα Σαουδάραβες νέους σε σχέση με άλλες εθνικότητες, δηλαδή λειτουργούν ως «μέσο». 
Διεθνή 08/03/2015

Ποιός φοβάται το ISIS;

Είναι φανερό ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν σε αυτή τη στρατηγική. Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν στη φυσική εξόντωση δεκάδων χιλιάδων τζιχατζιστών όσο κι αν είναι η προφανής λύση.
Κοινωνία 19/06/2014

Η μαύρη πτυχή του νεοφιλελευθερισμού, ο κοινωνικός δαρβινισμός

Δεν διαφέρουμε και πολύ από τη προπαγάνδα των Αμερικάνων εναντίον του κομουνισμού ή των Ρώσων εναντίον του καπιταλισμού κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.