Σπύρου Σπύρος

Σπύρου Σπύρος

Ο αρθρογράφος  Σπύρος Σπύρου είναι Πολιτικός Επιστήμων με εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Διαχείριση Κρίσεων, τη Στρατιωτική ασφάλεια και την Ανάλυση Πληροφοριών. Κατέχει ακαδημαϊκούς τίτλους από Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στους τομείς της Πολιτικής επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, της Ανάλυσης Παγκόσμιων Κρίσεων, της Ασφάλειας, της Διοίκησης Ανθρώπινου Προσωπικού και της Οικονομικής Κρίσης του 21ου αιώνα. Η σχέση του με την τεχνολογία των Η/Υ είναι αρκετά καλή. Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά και βασικά Αραβικά.  Κατάγεται από ένα μικρό χωρίο της Ηλείας και είναι υπέρμαχος του δικαίου και της ελευθερίας της γνώμης. Έχει διακριθεί στην εργασία του και έχει λάβει μέρος σε πληθώρα σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στοχασμοί 02/02/2017

Ποιο πολίτευμα τελικά είναι αυτό που ευχαριστεί τους ανθρώπους;

Τείνω λοιπόν να πιστεύω, όπως έγραφε ο Τόμας Χομπς το 1651 στον «Λεβιάθαν» ότι όντως ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση
Διεθνή 24/03/2016

Πολιτισμένοι vs Απολίτιστοι

Μήπως τελικά ότι σπείραμε θερίζουμε, μήπως δεν είμαστε και τόσο πολιτισμένοι, μήπως δεν είναι και τόσο απολίτιστοι, μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε γιατί δικαίωμα σε αυτό τον κόσμο έχουν όλοι;
Εθνικά / Αμυντικά 29/02/2016

Μόνο η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση

Σε μια κρίση, που σίγουρα η Δύση και οι ιμπεριαλιστικές της πράξεις τόσους αιώνες είναι η βαθύτερη αιτία της, η Ευρώπη φαίνεται να προδίδει τις αξίες με τις οποίες οικοδομήθηκε.
Διεθνή 14/12/2015

Οι εξελίξεις γύρω μας σύμφωνα με τις επικρατούσες επιστημονικές θεωρίες

Καμιά θεωρία δεν μπορεί να εξηγήσει όλες τις ιστορικές εξελίξεις ούτε και με βεβαιότητα να προβλέψει το μέλλον.
Πολιτική 25/09/2015

Μήπως είμαστε υπερβολικά "παρτάκηδες";

Τελικά πόσο αγαπάμε την Ελλάδα μας και τη χώρα θέλουμε και προετοιμάζουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας;
Ευρώπη 07/09/2015

Η ευκαιρία της Δύσης και του Χριστιανισμού να γίνουν οι αδιαμφισβήτητοι Ηγεμόνες της Γής

Τότε και μόνο τότε θα δικαιούμαστε όλοι εμείς οι τυχεροί που γεννηθήκαμε σε χώρες της Δύσης να χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους και δημοκράτες. Τότε η Δύση θα δικαιούται το όνομα που τόσα χρόνια έχει καπηλευτεί.
Οικονομία 29/07/2015

Γιατί η δραχμή δεν είναι επιλογή;

Με απλά λόγια, χωρίς εξειδικευμένες επιστημονικές αναλύσεις, ας δούμε γιατί η δραχμή δεν είναι επιλογή.
Πολιτική 26/06/2015

Έλληνα δεν θέλεις λύση!

Ακόμα και εκτός ΟΝΕ και ΕΕ, τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνουμε στη καθημερινότητά μας, θα μοιάζουν με 10 μνημόνια. Είναι έτοιμοι οι Έλληνες; Είμαστε έτοιμοι; Όχι, γιατί; Γιατί δεν θέλουμε λύση!
Διεθνή 03/05/2015

Κίνα και Αφρική

Οι φόβοι που εκφράζουν αναλυτές του δυτικού κόσμου, για ένα νέο είδος εκμετάλλευσης της Αφρικής από την πεινασμένη Κίνα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση και να ενδυναμωθεί η κοινή προσπάθεια για επίτευξη αμοιβαίας επικερδούς σχέσης.
Κοινωνία 06/04/2015

Πόσο ρατσιστής είσαι;

Αν περιμένεις από το παραπάνω ενδεικτικό και απλούστατο ερωτηματολόγιο να βγει ένα ποσοστό που να καταδεικνύει το πόσο ρατσιστής είσαι, δεν πρόκειται να συμβεί.
Σελίδα 1 από 2