Sound of Town 23/05/2015

Η ώρα του stuff

Η αμφιβολία είναι γενέτειρα της αλλαγής... Η αγάπη είναι το καλύτερο μέρος να μεγαλώσει.
Έχω κάνει πληθώρα επαναστάσεων, κυρίως μέσα μου. Έχω παλέψει με δαίμονες και δράκους, έχω σκοτώσει τέρατα,ηγεμόνες και εγωισμούς.
Δεν έχασα, δεν κέρδισα, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στην μάχη, μονάχα κορμιά ματωμένα και καρδιές που χτυπάνε δυνατά.

Πάλεψα με το τέρας της θλιψης και βγήκα νικητής . Όλοι μας κυνηγάμε κάτι μεγάλο ή κάτι μικρό ανάλογα με το τι ορίζουμε ως  προσωπικη ευτυχία. Δεν κυνήγησα δόξα ή χρήμα, δεν κυνήγησα εξουσία και προνόμια, ταξίδεψα όμως με κλειστά μάτια και δυνατούς παλμούς, σε λιμάνια που μυρίζουν γιασεμί και μέντα.

Χάθηκα σε αγκαλιές και ανάσες της στιγμής, αιχμάλωτος ενός αιωνίου πολέμου.

Αναγκάστηκα να μεταναστεύσω, να αλλάξω πατρίδες και προορισμούς, θεούς και θρησκείες, ιδέες και απόψεις, κοιμήθηκα μόνος σαν ναυαγός μπροστά στην θάλασσα,στα σκαλοπάτια σπιτιών, σε σταθμούς τραίνων και σε βρεγμένα από τα δάκρυα πατώματα. Αποκοιμήθηκα σε αγκαλιές της μιας βραδιάς και ξεχάστηκα δεμένος για χρόνια στο καταρτι ακούγοντας το τραγούδι των σειρήνων, ανήμπορος να αντιδράσω, να πω Όσα σκέφτομαι, να φύγω ή να φωνάξω δυνατά.

Μου τρυπάει το κορμί, παγώνει το μυαλό μου . Όταν έρχεται αυτή η ζάλη όλα μοιάζουν διαφορετικά. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την δόση της.

Είμαι εξαρτημένος και άρρωστος. Εχω στερητικό σύνδρομο όταν δεν ρουφήξω μια τζούρα από εκείνη. Μου κάνει κακό το ξέρω αλλά είμαι ανήμπορος να αντιδράσω. Οι φίλοι μου προσπάθησαν πολλές φορές να με γλιτώσουν, δεν υπήρχε όμως κανένας τρόπος . Τώρα το ξέρω πως θα πεθάνω γεμάτος από αυτή. Κυλά στις φλέβες μου. Είναι η δική μου επανάσταση απέναντι στην βρώμικη καθημερινότητα των πολλών, είναι η δική μου μάχη ενάντια στα ψεύτικα πιστεύω της στιγμής.Το δικό μου όπλο στον πόλεμο της καθημερινότητας τους.

Πάγωσες διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές το ξέρω.Αλλα πίστεψε με κάπου μέσα τους είναι κρυμμένη και η δικη σου σκέψη.
Δεν είναι ναρκωτικό, δεν πιάνει μία μπροστά στα σκληρότερα ναρκωτικά του κόσμου . Είναι η αγάπη.Αυτό είναι το δικό μου stuff.

Είμαι γεμάτος αγάπη και έρωτα . Αυτά είναι τα μόνα ναρκωτικά που πήρα στην ζωή μου . Ποναει όταν σε αφήνει αλλά και μέσα σου πονά.Σε καθορίζει,σε μαγεύει,σε νικά.

Χαθήκαμε μέσα σε μπερδεμένα θέλω και πρέπει, ξεχάσαμε να ζούμε αληθινά. Φόβος και ενοχές για τα πάντα και στιγμές χωρίς νόημα και χρώμα. Πνιγόμαστε σε παγωμένους ωκεανούς λέξεων και απόψεων. Αποκτήσαμε γνώμη και άποψη για τα πάντα και διεκδικούμε με κάθε τρόπο μια θέση στο πάνθεον της αιωνιότητας με λάθος όμως τρόπο.Εχουμε τις καλύτερες απαντήσεις όταν πρόκειται για τα προβλήματα των άλλων αλλά δεν τολμάμε να βουτήξουμε στον πάτο τις δικής μας αλήθειας.Ονειρευόμαστε να αλλάξουμε τον κόσμο,ξεχνώντας φυσικά τι ορίζει την έννοια κόσμος. Ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να αλλάξουμε πρωτίστως είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Τίποτα δεν αλλάζει με συνθήματα και θεωρίες.

Ο κόσμος θα αλλάξει μονάχα την στιγμή εκείνη που η λέξη σ'αγαπώ δεν θα γράφεται μονάχα σε τοίχους και λευκές κόλες χαρτιού,αλλά θα ακούγεται παντού δυνατά.

Σ'αγαπω μ'ακους; Σ'αγαπω ρε. Το φωνάζω,δεν φοβάμαι πλέον να φωνάξω.Σ αγαπώ όπως και να σαι,όπου και να σαι.
Και αυτό είναι το μόνο πράγμα που με κάνει να μην αμφιβάλω.Ειναι ο μόνος τρόπος να διώξω μακρυά τους δαίμονες μου,τις εμμονές μου,τα πρέπει και τα μη.

Η αμφιβολία είναι γενέτειρα της αλλαγής....Η αγάπη είναι το καλύτερο μέρος να μεγαλώσει.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση