Sound of Town 19/04/2015

"Το ημερολόγιο ενός Γερμανοτσολιά"

Αγαπητό μου ημερολόγιο..... θα σου γράψω ξανά όταν επιστρέψω από την Ευρώπη.
Δευτέρα
Αγαπητό μου ημερολόγιο: Σήμερα άργησα να πάω στην δουλειά. Λέω να κάτσω σπίτι. Θα πάρω τηλέφωνο να δηλώσω ασθένεια και θα τηλεφωνήσω στον γιατρό μου να με βγάλει σε αναρρωτική δύο τρεις μέρες.Εχω κουραστεί στο γραφείο κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια,να ξυπνάω από τις εφτά και μέχρι τις δύο να ακούω τον πόνο του κάθε πικραμένου,που ζητά επιτακτικά να τον εξυπηρετήσεις πριν απ'ολους. Η δουλειά του δημόσιου υπαλλήλου είναι η πιο κουραστική δουλειά στην Ελλάδα.  Με κούρασε αυτή η καθημερινή συνήθεια του γραφείου . Σήμερα αποφάσισα να αρρωστήσω.Να καθίσω μπροστά στην τηλεόραση μου και να απολαύσω τον καφέ μου ήρεμος,βλέποντας το κανάλι της βουλής . Τελευταία το βλέπω συχνά. Έχουν αλλάξει οι συζητήσεις εκεί. Δεν υπάρχουν πλέον ακραίες φωνές και ανούσιες συζητήσεις. Η πρόεδρος με την ηρεμία της και την σοβαρότητα τής είναι αγαπητή σε όλους και η συζήτηση γίνετε στα πλαίσια που ορίζει το σύνταγμα, με το ήθος και το κύρος που αρμόζει σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Τρίτη
Ανοίγω την τηλεόραση μου.Τα μισά κανάλια μιλάνε για επιστροφή στην δραχμή και τα άλλα μισά για μια ηρωική κυβέρνηση που κρατάει ψηλά την Ελληνική σημαία απέναντι στους κακούς ξένους .Διαβάζω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.Ολοι μιλάνε για πόλεμο.Δεν θυμάμαι που έχω βάλει το σκουριασμενο όπλο του αντάρτη παππού μου.Δεν ξέρω με ποιά πλευρά πρέπει να πολεμήσω.Αν πω Όσα ζω στην καθημερινότητα μου θα είμαι προδότης,αν από την άλλη κλείσω το στόμα μου και ακολουθήσω το μαινόμενο πλήθος,θα είμαι δειλός  απέναντι στην Ιστορία,αλλά ήρωας για τους συντρόφους .Να πάω με τον εχθρό ή με τους συντρόφους;Ποιος είναι ο εχθρός  και ποιος ο σύντροφος όμως;Ο  εχθρός έρχεται ειρηνικά, οι σύντροφοί διψουν για αίμα .  Στα κανάλια οι δεξιοί μιλάνε σαν αριστεροί και οι αριστεροί σαν δεξιοί .

Θα καθίσω ξανά στον αναπαυτικό καναπέ μου.

Τετάρτη
Η Αθήνα σήμερα μοιάζει με νησί . χιλιάδες ξένοι Τουρίστες καμμένοι από τον ήλιο απολαμβάνουν τον καφέ και την ηλιοθεραπεία τους στις παραλίες της Ομονοίας,Της βικτώριας και του Αγίου Παντελεήμονα .Οικογένειες με παιδιά,τουρίστες από όλο τον κόσμο,τραγουδούν,χαίρονται το μπάνιο τους.Νομίζει κανείς ότι δεν θέλουν να αφησουνε με τίποτα τις εξωτικές παραλίες του κέντρου της Αθήνας.

Πέμπτη
Σήμερα πήγα μετά από πέντε χρόνια ξανά από το πανεπιστήμιο μου. Δεν είχε μάθημα, ευτυχώς, γιατί δεν είχα ανοίξει βιβλίο. Μάλλον κάνουνε ανακαίνιση. Η αστυνομία δεν σε άφηνε να πλησιάσεις και από μακριά μπορούσες να διακρίνεις τους εργάτες ντυμένος στα μαύρα να προσπαθούν να κρεμάσουν το πανό "προσοχή εκτελούνται εργασίες". Οι Καλλιτέχνες της ανακαίνισης πάντως είχανε βάψει σχεδόν ολόκληρους  τούς γύρω τοίχους και αναψανε φωτιά να ζεστάνουν τα πινέλα τους.

Παρασκευή
Σήμερα αποφάσισα να πάω στον γιατρό για την αναρρωτική μου.Τα νοσοκομεία έχουνε γίνει ότι καλύτερο στην χώρα μας  πρέπει να ομολογήσω . Αφού λόγο της καθαριότητας και των υπηρεσιών που προσφέρουν, πολλοί συνάνθρωποι μας προτιμούν να περνάν στους διαδρόμους τους την νύχτα τους από το να καθίσουν σπίτι τους.Φαντάσου αγαπητό μου ημερολόγιο ότι φέρνουνε και τα κρεβάτια τους μαζί.Σε κάθε διάδρομο υπάρχουν κρεβάτια. Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας το παίζει άρρωστος με το παραμικρό και οι γιατροί δεν φτάνουν για όλους.

Σάββατο
Σήμερα είναι μέρα εξόδου . Εντάξει επειδή είμαστε δύσκολα οικονομικά δεν σημαίνει ότι δεν θα βγούμε κι όλας για ένα ποτάκι . Κλείσαμε φαγητό με τα παιδιά και μετά μπουζούκια.

Κυριακή
Η ομαδα κέρδισε πάλι . Όλο το γήπεδο γέμισε χρώμα και ανθρώπους χαμογελαστόυς. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων τρέχανε αγκαλιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο.Απο το πάθος τους αγκάλιασαν τους διαιτητές και τους αστυνομικούς . Ξαφνικά όλοι γίνανε ένα και το γήπεδο γέμισε βεγγαλικά . Φοβερή αίσθηση,βγαλμένη από μεγάλα Ευρωπαϊκά γήπεδα . Μικρά παιδιά και οικογένειες όλοι μαζί απολαμβάνουν την χαρά του παιχνιδιού.

Δευτέρα
Πρώτη μέρα άδειας . Αγαπητό μου ημερολόγιο..... θα σου γράψω ξανά όταν επιστρέψω από την Ευρώπη.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση