Sound of Town 11/03/2015

Εν Λευκό

Σήμερα θα κάνω άλλη μια επανάσταση δική μου.
Μεγαλώνω σήμερα άλλον έναν χρόνο. Βάζω στην πλάτη μου έναν ακόμη χρόνο ζωής, δράσεων, απόψεων, σκέψεων, τέχνης κ αναζήτησης.

Κάνοντας τον απολογισμό μου,αναρωτιέμαι πόσα έχω κερδίσει κ τι έχω χάσει.

Αρχίζω απο τα λάθη μου,φτάνω σε όσα θεώρησα σωστα,καταλήγω σε όσα με πληγώνουν κ όλα όσα δεν τόλμησα να πω. Λένε ότι οι στιγμές σε καθορίζουν κ όμως έχω πάψει να τις θυμάμαι.Μένω μονάχα σε εκείνες που μου κόβουν την ανάσα κάθε φορά που έρχονται στο νού μου.Βάζω τοίχους στο παρελθόν μου,τοίχους ψηλούς που επάνω τους έγραψα τα δικά μου συνθήματα.

Τα τελευταία χρόνια η ζωή μου παρουσίασε αρκετές αλλαγές, κυρίως προς το καλύτερο.

Όχι δεν ωρίμασα. Δεν γουστάρω να ωριμάσω στην τελική. Σκέφτομαι, ονειρεύομαι, δρω, αντιδρώ, ζω σαν ένα ατίθασο παιδί γεμάτο πάθος, λάθος, φαντασία, επαναστάσεις-στάσεις ζωής. Γνώρισα ανθρώπους ανάλογης με εμένα νοοτροπίας, αλλά και διαφορετικής. Ανθρώπους που ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι θα συναντούσα ή και άλλους που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν. Ανθρώπους έξω από τον κύκλο μου που όμως γεμίσανε το σύμπαν μου με τις πιο απροσδόκητες ιδέες. Συχνά ήρθαν σε επαφή μαζί μου άνθρωποι τους οποίους θαύμαζα κ των οποίων το έργο γνώριζα καλά. Άνθρωποι οι όποιοι γίναν για μένα φίλοι κ συνεργάτες. Θα με συγχωρέσουμε απόψε,άλλα στην σκέψη μου έρχονται οι άλλοι. Εκείνοι οι ανώνυμοι αλήτες,ονειροπόλοι,ερασιτέχνες εραστές,οι άγνωστοι εθελοντές -ακτιβιστές,ήρωες της διπλανής πόρτας.

Πάντα γούσταρα να μιλάω με τις ώρες με έναν άγνωστο. Έτσι απλά για να ακούσω την φωνή του. Να δω αν ο ήχος της ταιριάζει με την εικόνα. Κατόρθωσα να κατανοήσω την δύναμη της προφορικής γνώσης,καθώς οι συζητήσεις είναι πιο ισχυρές από τα γραπτά κ τους νόμους. Οι άνθρωποι λένε πρόσωπο με πρόσωπο πράγματα τα οποία ουδέποτε θα καταθέσουν γραπτά ή καταθέτουν γραπτά όσα δεν τολμούν να συζητήσουν με τους άλλους φοβούμενοι την απόρριψη της σκέψης τους. Βρέθηκα λοιπόν να συζητώ με πολύ κόσμο το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω βρει ανθρώπους με τους οποίους θα περπατώ ενώ συζητώ. Οι άνθρωποι τρέχουνε γρήγορα. Πιο γρήγορα από την σκέψη τους κυνηγημένοι από αόρατους φόβους κ απειλές. Με το βλέμμα στον ουρανό ή στην γη,φοβούνται τα μάτια των άλλων. Φοβούνται να νιώσουν διάφανοι. Όχι αόρατοι. Διάφανοι σαν τις ψυχές τους.

Συνήθως γράφω όσα θέλω να πώ στον εαυτό μου..

Σήμερα θα κάνω άλλη μια επανάσταση δική μου. Θα γράψω τις σκέψεις μου σε ένα λευκό χαρτί κ θα τις αφήσω σε ένα άδειο παγκάκι στην μέση μιας γεμάτης πλατείας. Θα το κάνω μέχρι να αλλάξω...Εμένα,την γειτονιά μου,την πόλη μου,την χώρα μου,τον κόσμο. Ακόμα κ αν δεν το διαβάσει ποτέ κανείς.

Τι θα γράφει; Τίποτα σημαντικό......Εν λευκό....που θα λεγε κ η Νατάσα!!
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση