Ευρώπη και Δίας, μωσαϊκό από τον Victor Jorgensen
Sound of Town 03/03/2015

Πιάσε τον ταύρο απο τα κέρατα Ευρώπη

Ο ταύρος έχει την μορφή της Γερμανίας που προσπαθεί να κλέψει μόνο για εκείνη την όμορφη κόρη ενω εκείνη ανεμίζει το αέρινο φόρεμα της.
Ο Λουκιανός στο έργο του "ευάλιοι διάλογοι" περιγράφει τον μύθο της Ευρώπης....

ΝΟΤΟΣ:Πες μου Ζεφυρε για την Ευρώπη,ξέρω για τον έρωτα

ΖΕΦΥΡΟΣ: Η Ευρώπη παίζοντας κατέβηκε προς την ακτή μαζί με τις φιλενάδες της. Τότε ο Δίας πήρε τη μορφή ταύρου κι έπαιζε μαζί τους, πάρα πολύ όμορφος, γιατί ήταν κατάλευκος, με ωραία στριφογυριστά κέρατα και ήμερο βλέμμα. Πηδούσε λοιπόν κι αυτός στην ακρογιαλιά και μούγκριζε τόσο γλυκά, που η Ευρώπη τόλμησε ν’ ανέβει πάνω του. Μόλις έγινε αυτό, ο Δίας όρμησε προς τη θάλασσα με κείνη στην πλάτη του, έπεσε μέσα και κολυμπούσε. Αυτή τότε τρομοκρατήθηκε πολύ, με το αριστερό χέρι κρατιόταν από το κέρατο για να μη πέσει και με το άλλο κρατούσε το πέπλο της που ανέμιζε.

ΝΟΤΟΣ: Ευχάριστο το θέαμα που είδες, Ζέφυρε, και ερωτικό’ το Δία να κολυμπά και να μεταφέρει την αγαπημένη του!

ΖΕΦΥΡΟΣ: Κι όμως ό,τι ακολούθησε ήταν πολύ πιο ευχάριστο, Νότε. Η Θάλασσα έμεινε αμέσως ακυμάτιστη, ηρέμησε κι έγινε λάδι. Όλοι εμείς κάναμε ησυχία και τους ακολουθούσαμε, απλοί θεατές των συμβάντων, ενώ Έρωτες πετούσαν δίπλα, λίγο πάνω από τη θάλασσα, ώστε να χαϊδεύουν πότε-πότε με την άκρη του ποδιού τους το νερό, και κρατώντας αναμμένες δάδες, τραγουδούσαν τον υμέναιο, και οι Νηρηίδες βγήκαν στην επιφάνεια και πήγαιναν δίπλα-δίπλα, καβάλα στα δελφίνια, χειροκροτώντας, ημίγυμνες στα περισσότερα μέλη του σώματός τους. Το γένος των Τριτώνων επίσης και όποιο άλλο θαλάσσιο πλάσμα δεν προκαλεί φόβο στο μάτι χόρευε γύρω από την κοπέλα. Ο Ποσειδώνας εξάλλου ανέβηκε σε άρμα με την Αμφιτρίτη (τη γυναίκα του) πλάι του κι άνοιγε χαρούμενος δρόμο για τον αδελφό του που κολυμπούσε. Το αποκορύφωμα ήταν πως δυο Τρίτωνες μετέφεραν την Αφροδίτη ξαπλωμένη σε κοχύλι να ραίνει τη νύφη με κάθε λογής άνθη. Όλα τούτα γίνονταν από τη Φοινίκη μέχρι την Κρήτη. Όταν όμως επιβιβάστηκε στο νησί, ο ταύρος δεν φαινόταν πια, αλλά ο Δίας πήρε από το χέρι την Ευρώπη και την οδήγησε στο Δικταίο άντρο, κατακόκκινη και με το βλέμμα χαμηλωμένο γιατί είχε πια καταλάβει που πήγαινε. Τότε εμείς πέσαμε ο καθένας στο πέλαγος προς διαφορετικές κατευθύνσεις και βυθιστήκαμε στα κύματα.

ΝΟΤΟΣ: Τυχερέ Ζέφυρε, τι όμορφο θέαμα είδες! Αντίθετα εγώ είδα μόνο γύπες, ελέφαντες και μαύρους ανθρώπους.

Σήμερα λοιπόν θυμήθηκα τα λόγια του Νότου...θα μπορούσε να πεί κανείς ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά αυτή την φορά δεν μιλάει μόνος του,αλλά οι κόρες του.Όλες δηλαδή οι χώρες-κόρες του Νότου.

Ο ταύρος έχει την μορφή της Γερμανίας που προσπαθεί να κλέψει μόνο για εκείνη την όμορφη κόρη ενω εκείνη ανεμίζει το αέρινο φόρεμα της.
Πρέπει να πιάσουμε τον ταύρο απο τα κέρατα,το θηρίο δεν έχει άλλες δυνάμεις.Χρειαζόμαστε περισσότερη κ όχι λιγότερη Ευρώπη,ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κ χρηματοπιστωτική κρίση καθώς κ τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Χρειαζόμαστε συνεργασία μεταξύ των χωρών,μεγαλύτερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.Μόνο έτσι θα βρούμε τις λύσεις για τους πολίτες της Ευρώπης.

Μια δυνατή Ευρώπη με κοινό όραμα.με υψηλά πρότυπα προστασίας του καταναλωτη,σημόσιας υγείας,ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μιας Ευρώπης πιο πράσινης,πιο ανταγωνιστικής οικονομίας με ευημερία κ επαγγελματικές ευκαιρίες,νεες δεξιότητες,νέες τεχνολογίες.
Με νέες θέσεις εργασίας,με ηγετικό ρόλο,με καταπολέμηση των διακρίσεων κ προώθηση της ισότητας.
Μιας Ευρώπης που θα αναλάβει την ευθύνη να προστατεύσει κ να επενδύσει στο μέλλον αλλα και στο παρόν των παιδιών της.

Τότε μόνο Η πανέμορφη κόρη θα μπορεί να χαμογελά ξανά πιάνοντας τον ταύρο απ0ο τα κέρατα.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση