Sound of Town 16/02/2015

5,10,15 φτου ξελευτερία(του νου)

Φταίμε όλοι!!! Φταίμε όμως κ εμείς που τόσα χρόνια το συντηρούμε με την ψήφο ή την αποχή μας!
Χαρακτήρισαν την γενιά μας ως χαμένη γενιά.Γενιά των 500.Χωρίς δουλειά,χωρίς ασφάλιση,χωρίς δικαιώματα και προοπτική.200.000 νέοι ελληνες έχουν ήδη μεταναστεύσει σε κάθε γωνία του πλανήτη.Νέοι ελληνες επιστήμονες αναζητούν εργασία στο εξωτερικό,θυμίζοντας την ελληνική οικονομική μετανάστευση προηγούμενων δεκαετιών.

Φταίμε όλοι.!!
Φταιει το πολιτικό σύστημα για όσα δεν έκανε!
Φταίει το χάσμα μεταξύ παιδείας κ αγοράς εργασίας!
Φταίμε όμως κ εμείς που τόσα χρόνια το συντηρούμε με την ψήφο ή την αποχή μας!

Όσοι σε κάνανε να φτάσεις στον πάτο δεν μπορούν η δεν θέλουν να σε τραβήξουν στον αφρό.Δεν υπάρχουν λαοί που ξεγελαστηκαν.αλλά λαοί που φοβούνται.Φοβούνται το νέο,το διαφορετικό.κολλησαμε ταμπέλες στο κούτελο των ανθρώπων και ξεχάσαμε την ουσία.

Αν μπείς το πρωί στο μετρό,δεν θα συναντήσεις....... αριστερούς,δεξιούς,μαρξιστές,κουμουνιστες,φασίστες,φιλελεύθερους,κεντρώους, αλλά απλούς ανθρώπους που τρέχουν να προλάβουν την εργασία τους.

Τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι άγνωστες λέξεις σ αυτούς.οι θεωρίες συνομοσιας τους τρομάζουν.

'Ολοι Φταίμε οι σύντροφοι που κάνανε σημαία το βία στην βία της εξουσίας.οι φουσκωτοί νταβατζιδες που κάνανε μόδα τα γυμναστήρια κ το ξύλο στους δρόμους.Η πνευματική ελιτ που κρύβεται μπροστά από τα αναμενα τζάκια της

Ο φόβος πάντα ήταν εδώ.πότε με κουκούλες κ πότε με μπότες.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ελεύθερα.Σαν άνθρωποι.Χωρίς ταμπέλες.για μας.για το σήμερα.Για το αύριο.το χρωστάμε στα παιδιά που θα ρθουν.Χωρίς φόβο.έχε το νου σου στο παιδί,γιατί αν γλυτώσει το παιδί..υπάρχει ελπίδα.

Η κρίση είναι προσωπική,είναι ανθρωπιστική.Ξεχάσαμε να ζούμε πολιτισμένα.Η διαφθορά και η ανομία κληρονομηθηκε από γενια σε γενιά.Η έλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπό μας,στην φύση,στην ίδια την γειτονιά που ζούμε είναι προϊόν της παντελής ελειψης της αίσθησης της κοινωνικοτητας.

Γίναμε εσωστρεφείς γίναμε εγωιστές μεγαλώνουμε μέσα σε κλειστές παρέες.Το βλέμα και ο νους μας απλώνονται μέχρι την άκρη του τοίχου της απέναντι πολυκατοικίας.

Μαζεύουμε χρήματα για το μέλλον των παιδιών μας.πότε όμως σκεφτήκαμε πραγματικά ότι ένα παιδί για να έχει πράγματι μέλλον πρέπει να υπάρχει και ένα μέρος να ζει;Ένα μέρος που δεν θα φοβάται την διαφορετικότητα.την δημιουργία που τεχνολογία και φύση θα συμβιώνουν αρμονικά.που οι νόμοι δεν θα ναι προνομιο μιας μικρής ομάδας που εξουσιάζει.

Μιας κοινωνίας μιας μεγάλης παρέας με μπαλκόνια και πόρτες ανοιχτές στο φως του ήλιου,στα αρώματα από το γιασεμί,στο τραγούδι των παιδιών που παίζουν στις γειτονιές.Ένα τραγούδι μπολιασμενο με ολες τις μουσικές του κόσμου.το γελιο των παιδιών δεν έχει πατρίδα.

Μια κοινωνία που επενδύει σ αυτό είναι πάντα μια κοινωνία κερδισμένη.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση