Κοινωνία 05/08/2015

Οι επαναστάτες πεθαίνουν πληκτρολογώντας

Ραντεβού στα γουναράδικα.....;;
Λάκκας Νίκος
«Τι είναι ο άνθρωπος που μόνο τρώει και κοιμάται; Που δεν ψάχνει να δώσει αξία στο χρόνο που έχει πάνω στη γη; […] Αυτός που μας έπλασε μας έδωσε σκέψη και λογική. Τη δύναμη να κοιτάμε πίσω με τη μνήμη μας και μπροστά με την ελπίδα. Με τη φαντασία.»
«Αφέντης και δούλος» Λ. Τολστόι

Ζούμε ο καθένας την δική του επανάσταση...

Βλέπω συνθήματα σε ,τοίχους γεμάτους.και χρωματιστούς αλλα συνάμα τόσο άχρωμους,, Παρατηρώ την οργή του συνανθρώπου μου και την ανάλυση την πολίτικη,κοινωνική,οικονομική αλλά και την ύβρις στα πρόσωπα των πολιτικών. Νοιώθω ότι ένα νέο πολυτεχνείο αναγεννιέται,ένα όραμα που ζήσανε μόνο οι λαοί του Εκουαδόρ,της Χιλής και της Καταλανίας. Η επανάσταση στη χώρα μου είναι γεγονός και με ταυτίζει πλήρως με όλους τους επαναστάτες στη γη που το σώμα τους και το μυαλό, τους είναι κουρασμένο και εξαντλημένο απο την μάχη με τον εχθρό. Έτσι και εγώ. Τα μάτια μου κουράστηκαν και είπα να κάνω ένα διάλειμμα. Πατώ shutdown. Μαύρη οθόνη. Σηκώνομαι και περπατώ στους δρόμους της Αθήνας βλέποντας ότι η επανάσταση μου δεν είχε απόκριση. Παρά μόνο κάποια like ανούσια. Όλα ήταν ίδια. Νόμιζα ότι θα επέστρεφα σε έναν φανταστικό κόσμο άλλα όλα τελικά ήταν ίδια.

Θα συνεχίσω να είμαι περήφανος για τους πρόγονους μου αλλά θα σταματήσω την ιστορία εδώ. Ας τη γράψουνε άλλοι. Θα προτιμήσω τον καφέ και το διαδίκτυο. Ποιο εύκολο από το να αναζητήσεις τη χαμένη κριτική ικανότητα σου και να ψάχνεις αίτια και αποτελέσματα. Και αν ρωτήσουν τα παιδιά μου θα τους μιλήσω για πλάνη. Ναί αυτή της ανανδρείας. Θα τους μιλήσω για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση που απλά δεν είχα τα φίλτρα να απομονώσω και να διαχωρίσω το άχρηστο με το ουσιώδες. Και αν μου μιλήσουν για αξίες θα τους πω για τη θέση που πήρα στο δημόσιο αναξιοκρατικά. Και αν μου μιλήσουν για πρότυπα θα τους πω για τις πλαστικές λευκές κούκλες των βιτρινών.

Αλλά αρκετά...η επανάσταση με καλει. Ανοίγω τον νέο μου ηλεκτρονικό εγκέφαλο και συνεχίζω την επανάσταση μου......
Ραντεβού στα γουναράδικα.....;;
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση