Κοινωνία 23/06/2015

Για τον κώδικα ιθαγένειας

Για να πούμε όμως και μια πικρή αλήθεια, ένας λαός που περιμένει να τον ρωτήσουν για να πει αν θέλει να ζήσει, ίσως ήρθε η ώρα να πεθάνει.

Την ώρα που ο Ελληνικός λαός αγωνιά για τις “διαπραγματεύσεις” με τους “εταίρους” οι οποίες θα κρίνουν τα βασικότατα για την επιβίωση του θέματα του ύψους του ΦΠΑ στην εστίαση και την ΔΕΗ, καθώς και το πως θα ονομάζεται στο εξής ο ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα και ταχύτητα, λύνει τα υπόλοιπα μεγάλα θέματα που αφορούν τους Ελληνες.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων ως γνωστόν ήταν η έλλειψη νομοσχεδίου που να παρέχει την Ελληνική ιθαγένεια σε οποίον λαθρ... συγνώμη, παράτυπο μετανάστη ήθελα να πω, πήδηξε τα σύνορα και αρνήθηκε να φύγει όπως σύμφωνα με τον νόμο του ζητήθηκε.
Ο νόμος του Ραγκούση ( οικογενειακό όνομα Σαραγκοζι) και του κατά 1/4 (και αν) Ελληνα Παπανδρέου/Τσαντ/ Μινεικο προέβλεπε την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά αλλοδαπών γονέων, που είχαν περατώσει έξι χρόνια βασικής εκπαιδεύσεως στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς τους είχαν πέντε έτη μόνιμης και νόμιμης παραμονής στη Χώρα.

Τόσο σκληρά κριτήρια. Αρκεί να τελειώσει το δημοτικό στην Ελλάδα.

Ο καινούργιος, προβλέπει απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά αλλοδαπών γονέων, που εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς τους έχουν πέντε έτη μόνιμης και νόμιμης παραμονής στη Χώρα.

Ακόμη σκληρότερα κριτήρια. Αρκεί να πάει πρώτη δημοτικού το παιδί και έγινε Έλληνας και φυσικά μένει ο μπαμπάς και η μαμά, τα αδέλφια, οι γυναίκες που θα φέρουν από τα κράτη τους και ίσως αργότερα και κανένας ξάδελφος και γιατί όχι και κουμπάρος.

Ως γνωστόν ο νόμος Ραγκούση κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣΤΕ και δεν εφαρμόστηκε.

Ο σημερινός χειρότερος γιατί θα πρέπει να είναι συνταγματικός;

Μα γιατί το σύνταγμα λέει ότι αποφασίσουν οι δικαστές του ΣΤΕ και τους δικαστές του ΣΤΕ τους “μαγειρεύει” η εκάστοτε κυβέρνηση.
Υπάρχει λοιπόν δυνατότητα αυτήν την φορά η πλειοψηφία να αποφασίσει αλλιώς.

Αρκεί βεβαία ο λαός εκ του οποίου απορρέει η εξουσία των δικαστών, να κοιμάται.

Είναι άλλωστε γνωστό κόλπο να τίθεται ένας νόμος σε εφαρμογή με την ανοχή του προέδρου της δημοκρατίας που είναι υπεύθυνος να μην κυρώνει αντισυνταγματικούς νόμους και δεν τον έχουμε όπως νομίζουν πολλοί, για πλάκα, ούτε αυτόν ούτε και τις σχετικές υπηρεσίες που τον συμβουλεύουν. Όταν και αν ενδιαφερθεί κανείς να καταφύγει στο ΣΤΕ και δικαιωθεί, αλλάζουμε λίγο τον νόμο και τον ξαναψηφίζουμε, τον κυρώνει ο πρόεδρος και περιμένουμε αν κάποιος ξανακαταφύγει στο ΣΤΕ και αν αυτό θα αποφασίσει με την καινούργια σύνθεση ότι και με την παλιά.

Τα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι αφήνονται στην φαντασία του καθενός.

Αυτά συμβαίνουν στην “δημοκρατία” όπου ο Πρόεδρος και οι ανώτατοι δικαστές εκλέγονται από την βουλή και την κυβέρνηση.
Αρκεί βεβαία ο λαός εκ του οποίου απορρέει η εξουσία της βουλής και της κυβέρνησης, να κοιμάται.

Η άποψη της πλειοψηφίας του ΣΤΕ που απέρριψε το πρώτο έκτρωμα βασίζεται στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος που λέει στην παράγραφο τρία

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Υπέρ του Έθνους και όχι υπέρ της εξαφάνισης του.
Υπέρ του Έθνους των Ελλήνων και όχι υπέρ των κατατρεγμένων της υφηλίου.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το άρθρο 51 που στην παράγραφο 2 ξεκαθαρίζει

2. Oι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.

Το έθνος είναι και οι Αλβανοπακιστανοι που θα ελληνοποιηθούν και θα ψηφίσουν;

Οι βουλευτές που θα εκλεγούν από αυτούς θα είναι επίσης αντιπρόσωποι του έθνους;

Ποιανού έθνους; Φανταστείτε ένα κοινοβούλιο όπου οι αντιπρόσωποι κάθε εθνότητας θα προσπαθούν να κερδίσουν τις ψήφους των ομοεθνών η των ομοθρήσκων τους.

Ίσως και το άρθρο 31 έχει σχέση

Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης πριν από πέντε τουλάχιστον έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν.

Εδώ το σύνταγμα χρησιμοποιεί το δίκιο του αίματος, απαιτώντας ο ανώτατος άρχων να είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ Έλληνας στο γένος.
Προφανώς λοιπόν το Σύνταγμα αυτό, όπως και όλα τα προηγούμενα ακολουθούν τα γραφόμενα της Ιδρυτικής Διακηρύξεως της Α΄ Εθνοσυνελεύσεως της Επιδαύρου

"Το Έθνος των Ελλήνων (...) διά των νομίμων αυτού παραστατών (...) κηρύττει την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν.

Είναι το σύνταγμα ενός εθνικού κράτους και όχι μιας πολυφυλετικής κοινωνίας.

Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να μην θεωρεί ότι η μετατροπή του Ελληνικού Έθνους από ιδιοκτήτη σε μειοψηφία στην χώρα του το βλάπτει και να ισχυριστεί ότι οι καινούργιοι Ελληνες θα έχουν την ίδια αγάπη για την πατρίδα και τον λαό της με τους παλιούς. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι και τόσο δύσκολο να αγαπάς την χώρα όσο και οι Ελληνόφωνοι σημερινοί πολίτες της.

Ίσως λοιπόν να αρκεί η φοίτηση στο ελληνικό δημοτικό. Έστω και στην πρώτη τάξη.

Αυτά όμως είναι καλά για να τα λένε τα κανάλια μπας και κοροϊδέψουν κανέναν αφελή.

Κανένας δεν φτάνει σε τέτοιο σημείο γελοιότητας να συζητήσει πραγματικά αν το αλλοδαπό παιδάκι που πάει στην πρώτη δημοτικού έχει δεσμούς με την Ελλάδα.

Αυτά είναι για να νανουρίζουν τον αποχαυνωμένο λαό.

Κανένας δεν ενδιαφέρεται αν οι μετανάστες που πολιτογραφουνται θα ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία. Η πόρτα που ανοίγουν με αυτό το νομοσχέδιο, έχει σκοπό να μετατρέψει την χώρα, σε χώρο και αισθάνονται μεν αρκετά δυνατοί για να δουλεύουν τον λαό, άλλα εκεί που δεν χωράει δούλεμα, λένε ωμά και καθαρά την αλήθεια.

Η μειοψηφία του ΣΤΕ την οποίο ελπίζουν να μετατρέψουν σε πλειοψηφία, δεν τόλμησε να πει τις μπαρούφες που λένε οι διάφοροι μαϊντανοί στα κανάλια.

Σύμφωνα με τη μειοψηφία:

«(...) Ούτε από τη διάταξη αυτή, ούτε από "άλλη συνταγματική διάταξη απορρέει υποχρέωση του νομοθέτη να θέτει ως προϋπόθεση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, τη διαπίστωση γνήσιου δεσμού με το ελληνικό έθνος, δηλαδή την ύπαρξη ήδη διαμορφωθείσης εθνικής συνείδησης των πολιτογραφούμενων αλλοδαπών. Κατά μείζονα δε λόγο, όταν πρόκειται για απονομή ιθαγένειας σε ανήλικα τέκνα αλλοδαπών. Και τούτο διότι, άλλωστε, με την απονομή της ιθαγένειας ο αλλοδαπός καθίσταται Έλληνας πολίτης, συμπολίτης των λοιπών Ελλήνων πολιτών και όχι ομοεθνής τους, δηλαδή δεν του αναγνωρίζεται και η ελληνική εθνική ταυτότητα. (...)».

Δηλαδή με άπλα λόγια ο νομοθέτης και το σύνταγμα, σου επιτρέπουν κατά την άποψη της μειοψηφίας να πολιτογραφήσεις όποιους θέλεις, όσους θέλεις, όπως θέλεις και να τους κάνεις Έλληνες πολίτες, χωρίς να ενδιαφέρεσαι αν είναι αδιάφοροι η και εχθρικοί προς τους Ελληνες και την νέα πατρίδα τους. Δεν χρειάζεται καν οι γονείς να έχουν πέντε χρόνια παραμονής η τα παιδιά να πάνε σε Ελληνικό σχολείο. Δεν υπάρχει καμιά προϋπόθεση που να ορίζεται από το σύνταγμα.

Με λίγα λογία μπορείς σύμφωνα μ αυτήν την “νομική” άποψη, να φτιάξεις έναν νόμο και να πολιτογραφήσεις όλους τους λαθρομετανάστες, αρκεί να έχεις 151 βουλευτές. Το σύνταγμα το επιτρέπει.

Αν ανοίξει αυτή η πόρτα που θεωρεί ότι το σύνταγμα δεν προστατεύει το Ελληνικό Έθνος και δεν χρειάζεται εθνική συνείδηση, ούτε καν κάποιος χαλαρός έστω δεσμός με αυτό για να πολιτογραφηθεί κάποιος αλλοδαπός, τότε η οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να φέρει ότι νομοσχέδιο θέλει και να πολιτογραφεί τον οποιονδήποτε.

Αν έρθουν 11 εκατομμύρια Τούρκοι λαθρομετανάστες και κάποιος πρωθυπουργός αποφασίσει να τους πολιτογραφήσει έχει το ελεύθερο. Μετά θα μπορούν ελεύθερα να ψηφίσουν τον Ερντογάν για πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ήδη είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο μέρος των καινούργιων “Ελλήνων” θα προτιμήσει το μουσουλμανικό κόμμα των Τούρκων της Θρακης, βάζοντάς το στην βουλή.

Είναι περίεργο το ότι αυτοί που κόπτονται και ανησυχούν για τους Ελληνες εθνικιστές, δεν έχουν καμιά ανησυχία με τους Τούρκους εθνικιστές που ονειρεύονται ανεξάρτητη Θράκη και ένωση με την “μητέρα Τουρκιά”.
Μπορεί μια κυβέρνηση να καλέσει τους τζιχαντιστές του ISIS και τους κάνει Έλληνες πολίτες. Δεν δρα κατά του έθνους των Ελλήνων. Είναι απολύτως σύμφωνη με το σύνταγμα.

Αρκεί να έχεις 151 βουλευτές.

Και ολ αυτά με τι επιχειρήματα; Ότι όταν κάνεις κάποιον Ελληνα πολίτη δεν τον κάνεις και Ελληνα, επομένως δεν χρειάζεται να έχει εθνική συνείδηση και ότι όταν δίνεις ιθαγένεια σε ανηλίκους δεν είναι δυνατόν να διαπιστώσεις το κατά πόσο αισθάνονται δεσμούς με την χώρα.
Δηλαδή όχι μόνο δεν θεωρούν οι κύριοι δικαστες ότι χρειάζεται να έχει εθνική συνείδηση, αλλά χρησιμοποιούν και σαν επιχείρημα το ότι είναι δεδομένο ότι δεν θα αποκτήσει, αφού δεν είναι Ελληνας.

Όχι μόνο δεν θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος δεσμός του προς πολιτογράφηση με την χώρα που τον κάνει πολίτη της, άλλα φέρνουν σαν επιχείρημα το ότι είναι αδύνατον να διαπιστωθεί σ αυτήν την ηλικία στην οποία όμως συμφωνούν να πολιτογραφηθεί.
Έτσι ο νόμος που θα περάσει στην κοινωνία ότι είναι σωστός γιατί τα παιδιά των μεταναστών έχουν αγαπήσει την Ελλάδα, στο δικαστήριο θα περάσει γιατί αναγνωρίζεται ότι είναι αυτό είναι όχι μόνο αδιάφορο, άλλα και αδύνατον να γίνει.

Το νόημα αυτής της τοποθέτησης είναι ότι οι ηγέτες της χώρας δεν δεσμεύονται από το σύνταγμα να την διατηρήσουν σαν εθνικό κράτος των Ελλήνων, άλλα μπορούν να την μετατρέψουν σε ένα πολυφυλετικό κράτος της αρεσκείας τους.

Προσπαθούν καπελώνοντας την δικαιοσύνη την οποία έτσι κι αλλιώς έχουν καταξευτιλίσει, να καταπατήσουν για ακόμη μια φορά το σύνταγμα που διασφαλίζει τον εθνικό χαρακτήρα του κράτους.

Θα μπορούσαν να αλλάξουν νόμιμα το σύνταγμα, αν είχαν τις απαιτούμενες ψήφους, η έστω να διενεργήσουν το προβλεπόμενο για τα σπουδαία εθνικά θέματα δημοψήφισμα.

Αλλά όπως χωρίς να ρωτάνε τον λαό, έκαναν όλα τα υπόλοιπα και έφτασαν μέχρι να παραιτηθούν της εθνικής κυριαρχίας και να υποθηκεύσουν όλη την χώρα, έτσι και σ αυτό δρουν σαν να είναι η Ελλάδα τσιφλίκι τους.

Για να πούμε όμως και μια πικρή αλήθεια, ένας λαός που περιμένει να τον ρωτήσουν για να πει αν θέλει να ζήσει, ίσως ήρθε η ώρα να πεθάνει.

Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση