Κοινωνία 13/06/2015

Νομιμοποιείστε τα παράνομα καρτέλ ναρκωτικών

Και αν κάθήσουμε και το σκεφτούμε δεν είναι μόνο τα καρτέλ ναρκωτικών... Ας μας απαντήσει ο κος Μάδρας τι γίνεται με το λαθρεμπόριο Καυσίμων, τσιγάρων;
Ξέρω, Ξέρω ίσως το συγκεκριμένο άρθρο αποτελέσει μήλος της έριδος στην Ελληνική Κοινωνία και ίσως βρεθώ και βαρύτατα εκτεθιμένος. Αυτό που σκεφτόμουν πρίν το γράψω είναι αυτό που είπε ο αήμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ‘’ πως αν δεν έχεις κάτι να πείς καλύτερα να σιωπήσεις’’...Αγαπητέ αείμνηστε Πρόεδρε σε αυτή την φάση δεν θα ακολουθήσω την ρήση σου και θα πώ αυτό που έχω να πώ και θα γράψω αυτό που θέλω να γράψω. Για να μην υπάρξει καμμία μα καμμία παρεξήση η θέση αυτή αποτελεί προσωπική θέση, σκέψη που γεννήθηκε βλέποντας εχθές μια ταινία η οποία βασιζόταν σε πραγματικά γεγονότα με τα Καρτέλ το Ναρκωτικών. Στο τέλος της ταινίας ο ένας από τους βασικούς παράγοντες του καρτέλ συλλαμβάνεται και μαζί μα αυτό δεσμεύονται από την Αμερικάνικη πολιτεία τα χρήματα τα οποία το καρτέλ προσπαθούσε να περάσει από την Αμερική στο Μεξικό. Το ποσο; 83.000.000 δολλάρια μόνο για μια δοσοληψία. Σε μια πρόσφατη έρευνα στην Αμερική έδειξε πως το σύνολο σε δολλάρια διακίνησης όλοων των ειδών ναρκωτικών είναι περίπου 370 δις δολλάρια.

Θα μου πείτε τώρα ωραία η εισαγωγή αλλά που το πάς και ποιός είναι ο σκοπός σου;

Αγαπητέ Σύριζα και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου είναι γελοίο να λέμε πως είμαστε μια Ριζοσπαστική, Φιλελεύθερη κοινωνία, και ενώ τα ναρκωτικά μέσω των Καρτέλ περνάνε δίπλα μας, τα νοιώθουμε , τα μυρίζουμε , τα αγγίζουμε πολλές φορές να κάνουμε πως δεν υπάρχουν...

Υπάρχουν και για αυτό μια ριζοσπαστική κίνηση θα ήταν να νομιμοποιηθεί η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών κάτω από συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Θα ήθελα να δώ έναν Πρωθυπουργό με θάρρος να βγεί και να πεί, νομιποποιώ την διακίνηση τνω ναρκωτικών μέσω των τελωνείων της χώρας υπό τις εξής προυποθέσεις :

1) Η εκάστοτε ουσία θα πρέπει να είανι 100% καθαρή κατόποιν δειγματοληπτικού ελέγχου (μη νοθευμένη) σε περίπτωση νόθευσης ο εισαγωγέας θα έχει πρόστιμο 5% επί της αξίας του Εμπορεύματος.

2) Όλα τα καρτέλ τα οποία θα χρησιμοποιούν και εισάγουν ναρκωτικές ουσίες μέσα στην χώρα θα πληρώνουν εφάπαξ το 5% της αξίας του συνολικού εμπρευμάτος που ήρθε μέσα στην χώρα μέσα στο έτος.

Και εδώ έρχεται η ερώτησεις και ίσως ο χλευασμός του άρθρού... καλά είναι τρελός τι λεέι... ναι ίσως και να είμαι τρελός που σκέφτομαι τέτοια πράγματα αλλα προτιμώ να μιλαώ με επιχειρήματα σε ένα πρόβλημα που είναι ΥΠΑΡΚΤΟ και όχι να κάνω τα στραβά μάτια.

Τώρα απο την άλλη υπάρχει και η λογική του μαύρου χρήματος και πόσο ψηλά φτάνουν τα καρτέλ... έχουμε δέ μεγαλό επιχειρηματίες , γιούς, κόρες επιφανών ανδρών να έχουν σχέσεις...

Εκέι φαίνεται αν θές να κάνεις ρίξη με το παρελθόν...Κάλεσε τους εχθρούς σου και συμμάχησε μαζί τους.

Και έσοδα θα έχεις και έλεγχο των ποσοτήτων και θεωρώ πως αυτό θα εκτιμηθεί και από τις δύο πλευρές, μιας και στο κυνηγί των μαγισσών υπάρχουν παράπλευρες απώλειες...Σίγουρα τα καρτέλ χάνουν και αυτά χρήματα...

Μπορεί να πάω στην κρεμάλα αείμνηστε Κωνσταντίνε Καραμανλή...αλλά αυτό που σκέφτομαι θέλω να το μοιράστω και να βάλω τους ανθρώπους να σκεφτουν τα θετικά και τα αρνητικά, να βάλω την κοινωνία σε μια λογίκη να αντιμετωπίζει τα προβήματα τα ορθολογιστικά.

Ναι ξέρω οι μητέρες που έχασαν τα παιδια τους ίσως με χλευάσουν για αυτό...να ξέρουν πως τους συμπονώ αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Και αν κάθήσουμε και το σκεφτούμε δεν είναι μόνο τα καρτέλ ναρκωτικών...Ας μας απαντήσει ο κος Μάδρας τι γίνεται με το λαθρεμπόριο Καυσίμων, τσιγάρων; Αυτά προσπαθούμε εμμέσον πλην σαφώς να τα νομιμοποιήσουμε....Έ ας κάνουμε επιτέλους μια αρχή.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση