Κοινωνία 24/02/2015

Πείτε την αλήθεια!

Αυτό δηλαδή το παλαιοκομματικό σύστημα προτιμάει να λέει ψέμματα και ας διαλύεται η οικονομία από το να λέει τις αλήθειες που είναι μονόδρομος,για μία χρεοκοπημένη χώρα με σχεδόν μηδενική παραγωγική βάση.
Προχθές είδα την συνομιλία 4 δημοσιογράφων σ' ένα πάνελ της ΝΕΡΙΤ,που ήταν διανθισμένο και μ' άλλα πρόσωπα.Εστιάζω την κριτική στους δημοσιογράφους,στους οποίους συμπεριλαμβανόταν και ο Αργυρός,ο πρώην του Ποταμιού.
 
Το θέμα ήταν το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας-ΕΕ της 20/2.Ούτε λίγο,ούτε πολύ θριαμβολογούσαν και προσπαθούσαν να πείσουν τους τηλεθεατές ότι επρόκειτο για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης,η οποία κατάφερε να στριμώξει τον Σόιμπλε και ας προσπαθούσε να τους συνετίσει κάποιος παριστάμενος καθηγητής της Παντείου,λέγοντάς τους ότι δεν είναι φρόνιμο να λέμε στο κόσμο ότι έχουμε την Γερμανία απέναντί μας.
 
Οφείλω να συγχαρώ μόνον την δημοσιογράφο Αδάμ για την νηφάλια,ρεαλιστική και ουσιαστική ανάλυση της συμφωνίας.
 
Χωρίς να ξέρω το ποια θα είναι η εξέλιξη του θέματος την Τρίτη,το δικό μου πρόβλημα είναι ηθικό και έχει άμεση σχέση με την εμπιστοσύνη που μπορεί να έχει ο πολίτης στο υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ.Εάν δεν καταλάβουν όλοι ότι η αλήθεια οικοδομεί την εμπιστοσύνη,η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να δει προκοπή.
 
Όταν ο Σύριζα ψηφίστηκε από εκατομμύρια κόσμου βάσει ενός προγράμματος που προέβλεπε άμεση εφαρμογή των εξαγγελιών της Θεσ/νίκης,την διαγραφή του χρέους και του σχισίματος του μνημονίου κλπ και μέσα σ' ένα 20μερο όλες αυτές οι υποσχέσεις γίνονται γαργάρα,δεν μπορούν τα ΜΜΕ να εστιάσουν μόνο στην συμφωνία της 20/2,που δεν έχει ολοκληρωθεί και να την εκθειάζουν,παραβλέποντας στην κριτική τους τις προεκλογικές εξαγγελίες.Αυτό είναι καθαρή προπαγάνδα,γιατί εν προκειμένω η συμφωνία δεν είναι επιτυχία,αλλά προσγείωση στην πραγματικότητα.
 
Εκτός από τις προφανείς φαιδρότητες περί μετονομασίας του μνημονίου,της τρόικας και του δανείου που τις κατάλαβαν ακόμα και οι βαμμένοι συριζαίοι,όλα τα ''σοβαρά'' τους επιχειρήματα είχαν εστιασθεί στο μέιλ Χαρδούβελη και στην λιτότητα.

Πως ξέρουν ότι οι προηγούμενοι θα εφάρμοζαν τα μέτρα που εμπεριέχονταν στο μέιλ,όταν επί τρία χρόνια οι προηγούμενοι δεν εφάρμοσαν καμία μνημονιακή υποχρέωση,αφού τα αντικαθιστούσαν με ισοδύναμα;

Όσον αφορά στην λιτότητα,ο λαός λέει ''μεγάλη βούκα φάγε,μεγάλον λόγο μην λές''.Δεδομένης της αμετροέπειας με την οποία πολιτεύονται επί 20μερο και του ότι η ΕΕ θα δώσει λεφτά μόνο για την στήριξη των τραπεζών,μήπως χρειασθεί να πάρουν πολύ πιο επώδυνα μέτρα λιτότητας,αφού τα εσωτερικά ''κουκιά'' είναι μετρημένα και το 70% plus πάει σε μισθούς,συντάξεις και τόκους χρέους;Έχουν πολύ και δύσβατο δρόμο να διανύσουν ακόμα,πριν πανηγυρίσουν.
 
Όλοι μας θα χαρούμε εάν η κυβέρνηση κάνει τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις,γιατί αλλιώς δεν σώζεται η οικονομία,αλλά παράλληλα πρέπει να λέμε καθαρά ότι ο Σύριζα κορόιδεψε τους ψηφοφόρους προκειμένου να κυβερνήσει και ευθύνεται για την δίμηνη διάλυση της οικονομίας,που επέφερε την δραματική υστέρηση των εσόδων,την τεράστια απόσυρση των καταθέσεων,με αποτέλεσμα το ΤΧΣ να κρατήσει αυτό τα 11 δις,αφού φοβάται ότι θα χρειαστούν για την αναχρηματοδότηση των 'στεγνωμένων' τραπεζών.
 
Αυτό δηλαδή το παλαιοκομματικό σύστημα προτιμάει να λέει ψέμματα και ας διαλύεται η οικονομία από το να λέει τις αλήθειες που είναι μονόδρομος,για μία χρεοκοπημένη χώρα με σχεδόν μηδενική παραγωγική βάση. 
 
Κύριοι των ΜΜΕ δεν πρέπει να κρύβετε την αλήθεια.Η κυρία Αδάμ σας υπέδειξε τον πραγματικό ρόλο σας.
 
Ο Έλληνας στην πλειοψηφία του σκέφτεται συναισθηματικά,κάτι που μπερδεύει την κρίση του η οποία είναι κυρίως προϊόν ορθολογισμού.
Εσείς κύριοι των ΜΜΕ εκμεταλλεύεσθε αυτήν την ιδιαιτερότητά του και σκόπιμα επιτείνεται την σύγχυση,αφού από το πρωί προπαγανδίζετε υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης ή της προεκλογικά πλειοψηφούσης παράταξης.

Έχετε ξεφύγει τελείως από τον ρόλο σας και έχετε γίνει διαμορφωτές της κοινής γνώμης σύμφωνα με τις εντολές της κυβέρνησης.Ο ρόλος σας είναι να ελέγχετε την εκάστοτε κυβέρνηση.

Έχετε μεγάλη ευθύνη για την ύπαρξη του έντονου λαϊκισμού των κομμάτων,που είναι η αιτία όλων των δεινών μας και απ' ότι φαίνεται το κάνετε για ιδιοτελείς σκοπούς.

ΥΓ:Στις 26/2 οι ''αυθόρμητοι'' θα μαζευτούν στις πλατείες με σύνθημα ''δεν φοβόμαστε το grexit''. Όσο χαϊδεύεις τον λαϊκισμό,τόσο κινδυνεύεις να γυρίσει να σε δαγκώσει.Επίσης να ξέρετε ότι ελλοχεύει και η ΧΑ,το άλλο άκρο του κύκλου που μπορεί να.. συναντήσετε.
Σοβαρευτείτε και μην λαϊκίζετε,πριν σας ''κυνηγήσει'' το 80% plus που θέλει να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη για λόγους εθνικούς,οικονομικούς,πολιτικούς και πολιτιστικούς.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση