Κοινωνία 12/02/2015

Διοίκηση υπηρεσιών... προς τους νέους κυβερνήτες

Ελπίζω να μην με θυμηθείτε τον Αύγουστο,γιατί καλό το λιβανιστήρι στους ΔΥ,αλλά πάρτε και καμία γάτα..μηχανοργάνωσης,γιατί αλλιώς θα χάσετε το πηδάλιο διακυβέρνησης.
Έχω δύο μήνες που παιδεύομαι να ξεμπλέξω τον γιο μου απ΄το ΤΣΜΕΔΕ (ταμείο σύνταξης μηχανικών).Δούλευε σ' εταιρεία στην Αθήνα και από Δεκέμβρη δουλεύει στην Μαδρίτη,οπότε θέλει να πληρώσει τις οφειλές του στο εδώ ταμείο μέχρι τα τέλη Νοέμβρη και ν' απαλλαγεί των εισφορών του από 1/12/14, γιατί είναι ασφαλισμένος πλέον στο ΙΚΑ Ισπανίας.Απλό; Αμ δε.

1ος παραλογισμός: Στο κομπιούτερ του ταμείου φαίνεται ότι είναι χρεωμένος μέχρι τέλη Δεκέμβρη και δεν δέχονται να πληρώσει έναντι μέχρι τέλη Νοέμβρη και όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση να γίνει η εκκαθάριση που θ' αφορά σε πολύ λίγα ευρώ.Προτιμούν να τελειώσει η διαδικασία και στο μεσοδιάστημα να χρεώνουν τόκους καθυστέρησης.

2ος παραλογισμός: Στα χαρτιά που προσκομίστηκαν δεν υπάρχει το έντυπο Α1 που οι εδώ διατείνονται ότι είναι κοινοτικό.Από την Ισπανία τα χαρτιά που εστάλησαν με την σφραγίδα του υπουργείου εσωτερικών,είναι από την ηλεκτρονική τους φόρμα που περιέχει όλα τα στοιχεία του γιου μου και φαίνεται ότι είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ της.Θα μπορούσε με ηλεκτρονική αλληλογραφία να διευκρινισθεί σε δύο μέρες η ακρίβεια του περιεχομένου των εγγράφων;

3ος παραλογισμός: Τα χαρτιά που κατέθεσα Θεσ/νίκη θα πάνε στην Αθήνα για διεκπεραίωση μέσω ΕΛΤΑ το λιγότερο σε 15 μέρες,όταν θα μπορούσαν να σκαναριστούν και να πάνε αμέσως.

Μου είπαν ότι το πιθανότερο είναι ότι τα χαρτιά να γυρίσουν πίσω γιατί δεν περιέχεται το έντυπο Α1,παρότι τα στοιχεία που ζητάει το έγγραφο αυτό περιέχονται όλα στα αντίστοιχα Ισπανικά έγγραφα.Τους είπα βέβαια ότι στην περίπτωση αυτή θα τους κρεμάσω στα μανταλάκια.

Περιέγραψα μία καραμπινάτη περίπτωση γραφειοκρατίας,όπου ασχολείται ένας υπάλληλος στην Θεσ/νίκη,ένας στην Αθήνα και εμπλέκονται τα ΕΛΤΑ και όλ' αυτά για να πληρώσει ο γιος μου ότι οφείλει.

Όλ' αυτά στον 21ο αιώνα.Σε οποιονδήποτε κράτος της Ευρώπης θα είχε τελειώσει η δουλειά ηλεκτρονικά μ' έναν υπάλληλο σε δύο μέρες.Εάν σκεφτούμε ότι μιλάμε για το ταμείο των μηχανικών που θα έπρεπε να είναι στην πρωτοκαθεδρία της μηχανοργάνωσης,φανταστείτε το τι θα γινόταν σε περίπτωση που είχαμε να κάνουμε με δημόσια υπηρεσία,απ' όπου έχω να περιγράψω άπειρες ιστορίες καθημερινής τρέλας από την σαραντάχρονη πορεία μου σαν ελεύθερος επαγγελματίας.Καθημερινά έβλεπα να χάνονται εργατοώρες και λεφτά εξαιτίας της πολυπλόκαμης γραφειοκρατίας,που εάν τις πολλαπλασίαζα με τις αντίστοιχες των άλλων εμπλεκομένων συμπατριωτών μου,θα εξοικονομούνταν άλλο ένα ΑΕΠ ετησίως και δεν είναι υπερβολή.

Τα έγραψα αυτά για να προειδοποιήσω την καινούργια κυβέρνηση,που επί το πλείστον απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν έχουν παλέψει με το θηρίο της γραφειοκρατίας,ότι το παν για να κυβερνήσουν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα είναι η δημόσια διοίκηση.

Πρέπει η πρώτη της προτεραιότητα να είναι η μηχανοργάνωσή του δημοσίου,γιατί όσα προγράμματα γέφυρες και να εγκρίνει η ΕΕ,η δημόσια διοίκηση θα την προδώσει και έτσι δεν θα μπορέσει να πετύχει εγκαίρως τους στόχους της,με αποτέλεσμα να εκτίθεται συνεχώς στους Ευρωπαίους και αυτή η αναξιοπιστία της να θέσει σε κίνδυνο την χώρα.

Χρησιμοποιείστε τους ειδικούς για να έχετε αποτελεσματικότητα,γιατί και να πετύχετε μία περίοδο χάριτος μέχρι τέλη Αυγούστου εάν από 11/2 δεν τρέξετε να διορθώσετε το θηρίο,αυτό θα σας εκθέσει ανεπανόρθωτα γιατί έχει εξειδικευθεί να ροκανίζει τον χρόνο μόνον προς όφελός του.

Ελπίζω να μην με θυμηθείτε τον Αύγουστο,γιατί καλό το λιβανιστήρι στους ΔΥ,αλλά πάρτε και καμία γάτα..μηχανοργάνωσης,γιατί αλλιώς θα χάσετε το πηδάλιο διακυβέρνησης.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση