Κοινωνία 06/11/2014

Η μητέρα των Δικαστών

Το κάθε δεντρό κρίνεται από τους καρπούς του λέει στο Ευαγγέλιο και οι καρποί της Ελληνικής δικαιοσύνης είναι σαπίλα, βρώμα και διαφθορά
«Η Εκτελεστική Εξουσία, η Κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι μείζον θεσμικό ζήτημα. Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου η οποία κατήγγελλε «προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης του θεσμού της Δικαιοσύνης και του θεσμικού ρόλου των δικαστικών λειτουργών» μιλώντας στην Πανδικαστική Συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι δικαστικές Ενώσεις . Η κ. Θάνου στέλνοντας μήνυμα προς της Κυβέρνηση είπε πως :«Με την μη εφαρμογή τους (δικαστικών αποφάσεων) η κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης μετατρέπει τον εαυτό της σε κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς στον πολίτη και εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει εντούτοις το κράτος κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο αρνείται την εφαρμογή της» και συμπλήρωσε «Η κυβέρνηση υποχρεούται, με βάση τις συνταγματικές αρχές και τις αρχές του κράτους δικαίου, να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις…Επιβάλλεται να εφαρμόσει άμεσα στο σύνολο της τις δικαστικές αποφάσεις » .

Η πρόεδρος των δικαστών και εισαγγελέων της χώρας καταγγέλλει την κυβέρνηση για καταπάτηση του συντάγματος και την μετατροπή της σε χούντα. Απίστευτο!!!

Απ ότι άκουσα οι δηλώσεις αυτές δεν πολυπαίχτηκαν από τα ΜΜΕ αν και λογικά η σπουδαιότητα τους είναι καταφανής.

Σίγουρα δεν κλονίστηκε η κυβέρνηση με την καταγγελία. Η μια ανάγνωση είναι ότι τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση (η το αντίθετο) ΜΜΕ, δεν προέβαλλαν την είδηση. Η άλλη ανάγνωση, ότι η δήλωση έγινε για να μην προβληθεί. Τρώμε, πίνουμε, λέμε και καμιά σαχλαμάρα για να περνάει η ώρα...

Την κ. Θάνου της οποίας την ύπαρξη δικαίως, ως παντελώς ανάξια λόγου, αγνοούσα, μου έγινε γνωστή όταν ο κ. Κασιδιάρης παρουσίασε επιστολή από κάποιον δικαστή που μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι η εν λόγω κυρία γύριζε στα δικαστήρια και έλεγε ότι ο Σαμαράς και ο Αθανασίου της υποσχέθηκαν ότι θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους, πράγμα που έγινε, ενώ για την δίκη της Χ.Α υποστήριζε ότι θα γίνει φαντασμαγορικό σόου, πράγμα που αναμένεται.

Τα στοιχεία του δικαστή αν και η επιστολή του κατατέθηκε στα πρακτικά της βουλής, κρατήθηκαν κρυφά και γι αυτό και η καταγγελία απαξιώθηκε, άλλα περιέργως ούτε κατ αγνώστου ούτε κατά του βουλευτή ασκήθηκε μήνυση για συκοφαντία. Εξ άλλου για συκοφαντία δεν είχε κατατεθεί μήνυση ούτε στον Μπαλτακο για τα λεγόμενα του στο γνωστό βίντεο.

Έγινε όμως δίωξή για την διαρροή παρανόμως αποκτηθέντος υλικού στον Κασιδιάρη που όλη η προσωπική του ζωή έχει διαρρεύσει από την δικογραφία στα κανάλια, χωρίς να ενδιαφερθεί κανένας, ενώ η κ. Κουτζαμανη που κατηγορείτο για “στημένη” και επίορκος, έβγαλε εγκύκλιο με την οποία απειλούσε οποίον ξαναβγάλει τέτοια στοιχεία, με κατηγορίες για “εκβιασμό πρωθυπουργού”.

Όποιος δηλαδή τολμήσει να φέρει στοιχεία ότι έχουν στήσει παραδικαστικό κύκλωμα κινδυνεύει να περάσει την ζωή του στην φυλακή.

Είναι απορίας άξιον λοιπόν πως ξαφνικά η εργατομητερα των δικαστών ενδιαφέρθηκε για την δικαιοσύνη. Μήπως την αδικώ και είμαι προκατειλημμένος; Τότε γιατί διαμαρτύρεται στους συνάδελφους της και δεν ζητάει από κάποιον, αν δεν μπορεί η ίδια, να συλλάβει τον Χαρδουβελη; Υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποια νόμιμη διαδικασία για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων. Γιατί δεν την τηρεί;

Δεν είμαι νομικός άλλα υποθέτω αφού μπόρεσαν να συλλάβουν τον αρχηγό πολιτικού κόμματος “επ αυτοφώρω” για εγκλήματα που υποτίθεται ότι έκανε εδώ και 20 χρόνια, θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο και για αυτούς που δεν εφαρμόζουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Θα μπορούσαν έστω να κάνουν μια δίωξη. Έστω μια επίσημη διαμαρτυρία, σαν δικαστική ένωση.

Τώρα που γελάσαμε με το τι θα μπορούσε να κάνει η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη καιρός να μιλήσουμε σοβαρά.

Η κυρία Θάνου διαμαρτύρεται γιατί: «Εμείς οι δικαστές δεν είμαστε αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών, όπως επιμένει να θέλει να μας εμφανίζει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Είμαστε μαζί με τους Έλληνες πολίτες»

Είπα να μιλήσουμε σοβαρά, άλλα άντε να το κανείς με τέτοιες δηλώσεις. Γιατί βεβαία η πρόεδρος διαμαρτύρεται για την κατηγορία των πολιτών, πως μόνο οι δικαστές πήραν πίσω τους μισθούς τους. Τέτοια αδικία! Τέτοια αχαριστία! Για να γίνει ακόμη πιο γελοία μάλιστα, στρέφεται κατά της κυβέρνησης που τους ικανοποίησε ασμένως όλες τις δικαστικές αποφάσεις που είχαν εκδώσει για τον εαυτό τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή τους συκοφαντεί.

Προφανώς έχουν τον λαό για ηλίθιο και δυστυχώς εκ των αποτελεσμάτων κρίνοντας, μάλλον έχουν δίκιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαστές αποφασίζουν ότι τους αδίκησαν κατάφωρα και “υποχρέωσαν “ την κυβέρνηση να τους δώσει “αυτά που δικαιούνται”. Όποιος άνθρωπος με μυαλό βλέπει την πρωτιά της Ελλάδας στην διαφθορά θα συμφωνήσει πως αυτό που “δικαιούνται” οι δικαστές είναι μια κλωτσιά στον κώλο στην καλλίτερη περίπτωση και μια θηλιά στον λαιμό στην χειρότερη.

Ίσως αρκετοί θυμούνται την περίπτωση των βουλευτών, εν ενεργεία και πρώην, όταν πριν μερικά χρόνια ζητούσαν αναδρομικά λόγω κάποιας δικαστικής απόφασης. Ο περισσότερος κόσμος το άκουσε και αγανάκτησε ειδικά όταν μπήκαμε στο μνημόνιο και οι υπόλοιποι Ελληνες αντιμετώπισαν δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων τους.

Εκείνο που δεν έγινε τόσο γνωστό ήταν ότι οι βουλευτές τα ζήταγαν γιατί οι δικαστές τα είχαν ήδη πάρει. Στην πραγματικότητα οι δικαστές το 2005 περίπου είχαν διπλασιάσει τις αποδοχές τους και είχαν πάρει περίπου 2 δις αναδρομικά, σε συνεργασία όπως πάντα με όλα τα λαμόγια της χώρας. Πως τα κατάφεραν;

Όλοι “ξέρουμε” ότι οι μισθοί των βουλευτών με των δικαστών είναι συνδεδεμένοι.

Ας δούμε όμως τι λέει το Σύνταγμα. Το άρθρο 88 παρ. 2 λέει: «Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους. Τα σχετικά με τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη και με την κατάστασή τους γενικά καθορίζονται με ειδικούς νόμους». Διαβάσατε πουθενά ότι οι ανώτατοι δικαστές πρέπει να παίρνουν τον ανώτερο μισθό στην Ελλάδα; Όχι. Γι αυτό και δεν υπήρχε τέτοιο θέμα παρόλο που το άρθρο αυτό υπήρχε και στα προηγούμενα συντάγματα. Αν όμως έχεις την δυνατότητα να δικάσεις τον εαυτό σου και ταχεις καλά με όλα τα υπόλοιπα λαμόγια για να μη σε κράξουν, αποφασίζεις λέγοντας ότι το άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος ότι οι αποδοχές των δικαστών είναι ανάλογες με το λειτούργημα τους, εννοεί ότι δεν επιτρέπεται να παίρνει κανείς, ούτε στο δημόσιο τομέα ούτε στον ιδιωτικό (ναι, ούτε στον ιδιωτικό, ΣτΕ 4/1992!), αποδοχές μεγαλύτερες από τους δικαστές και ότι αν τυχόν κάποια κατηγορία εργαζομένων παίρνει μεγαλύτερες, αυτομάτως δικαιούνται αυτές τις μεγαλύτερες αποδοχές και οι δικαστές και οφείλει κάθε δικαστήριο να τις επιδικάσει!

Με άλλα λόγια ότι δουλειά και να κανείς, όσο δύσκολη, επικίνδυνη η εξειδικευμένη αν είναι οι δικαστές θα αμείβονται πάντα (μαζί με τους πολιτικούς) καλύτερα γιατί είναι οι ανώτεροι άρχοντες της χώρας. Άμα δικάζεις τον εαυτό σου και είσαι απατεώνας όπως οι Ελληνες δικαστές, έχεις πάντα τον νόμο με το μέρος σου και το σύνταγμα λέει ότι θες.

Έτσι ξετρύπωσαν ένα από τα “χρυσά παιδιά” της δημοσιάς διοίκησης, τον  πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (δεν τον έχω ξανακούσει άλλα ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος) που έπαιρνε τα διπλά από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και απαίτησαν όχι (θεός φυλάξει) να μειωθούν οι παράνομες κατ αυτούς αποδοχές του, άλλα να πάρουν κι αυτοί τα ίδια. Μετά από πολλές φρικιαστικές για την δικαιοσύνη λεπτομέρειες, όχι μόνο διπλασίασαν τις αποδοχές τους, όχι μόνο πήραν αναδρομικά περίπου 200.000 ο καθένας άλλα επιδίκασαν και αποζημίωση στο κράτος υπέρ τους γιατί προσπάθησε να τους αδικήσει. Έτσι άνοιξε και ο δρόμος για τους βουλευτές να διεκδικήσουν διπλασιασμό μισθού και αναδρομικά για να αμειφθούν για την παρανομία που έκαναν δίνοντας τέτοιες αποδοχές σε έναν κρατικό υπάλληλο.

Ο λαός λοιπόν που οι πολιτικοί υποχρέωσαν να πληρώνει τα “χρυσά παιδιά” , τους “ημέτερους” δηλαδή, με εξωφρενικούς μισθούς αντί να προστατευθεί από τους δικαστές, ληστεύτηκε ανηλεώς και απ αυτούς με πρόσχημα την παρανομία των πολιτικών. Οι δε πολιτικοί αντί να έχουν κυρώσεις για την παρανομία που στοίχισε στο δημόσιο κοντά στα 2 δις ευρώ απαιτούσαν και αναδρομικά.

Για οποίον θέλει να αηδιάσει διαβάζοντας τις λεπτομέρειες της εμετικής συμπεριφοράς της δικαιοσύνης δίνω και τον παρακάτω σύνδεσμο

Το κάθε δεντρό κρίνεται από τους καρπούς του λέει στο Ευαγγέλιο και οι καρποί της Ελληνικής δικαιοσύνης είναι σαπίλα, βρώμα και διαφθορά. Όποιος πιστεύει ότι μια τέτοια γενίκευση, αδικεί τους “τίμιους” δικαστικούς που υπάρχουν στο σώμα, να θυμάται ότι δεν είμαι εγώ υποχρεωμένος να ψάξω μέσα στην δικαιοσύνη για να τους βρω, άλλα αυτοί να μας δείξουν επιτελούς τα μούτρα τους κυνηγώντας τους διεφθαρμένους. Οι Ελληνες δικαστές έχουν καταφέρει να καταστήσουν τους νόμους άκυρους με την επιλεκτική εφαρμογή τους, αφήνοντας την χώρα στο έλεος πολίτικων και διαπλεκόμενων επιχειρηματιών οι οποίοι θα έπρεπε προ πολλού να έχουν τιμωρηθεί

ΕΑΝ ΜΕΝ ΚΟΛΑΖΗΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΣ, ΕΣΟΝΤΑΙ ΥΜΙΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΑΝ Δ ΑΦΙΗΤΕ, ΚΑΛΟΙ ΜΕΝ, ΚΥΡΙΟΙ Δ ΟΥΚΕΤΙ
Αν τιμωρείτε τους αδικούντες οι νομοί θα είναι για σας καλοί και αφέντες, αν όμως τους αφήνετε, θα είναι μεν καλοί άλλα όχι και αφέντες.
Αυτά λέει ο Αισχίνης στους Αθηναίους πολίτες/δικαστές γνωρίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να είναι όλοι δούλοι των νόμων, αλλιώς οι πολλοί γίνονται δούλοι στους λίγους που αφέθηκαν να παρανομούν.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση