Κοινωνία 16/06/2014

Εσύ γιατί αγωνίστηκες πατέρα

Όπως εγώ λειτουργώ σε ένα ευνομούμενο κράτος και δε βγάζω την σεξουαλικότητα μου βόλτα στο δρόμο μπροστά σε παιδάκια και ανθρώπους, γιατί σέβομαι την δημόσια αιδώ, έτσι θα πρέπει και εσύ/εσείς που "παλεύετε για ελευθερία" να σεβαστείτε τη δική μας!
Για μισό λεπτό. Πάμε πάλι. Θες να δώσω σοβαρή προσοχή στα αιτήματά σου και για να το κάνω χοροπηδάς με στρινγκάκια στο δρόμο; Ναι βρε αγόρι μου "δικαίωμά σου". Έχεις σκεφτεί ποτέ πως με αυτό τον τρόπο παράγεις μια γελοιοποίηση ανθρώπου ή και προσωπικότητας; Νομίζω είναι κοινά παραδεκτό, πως είτε ομοφυλόφιλος είσαι, είτε ετεροφυλόφιλος, αποτελεί δημόσια διαπόμπευση να γυρνάς γυμνός (ή ημί), βαμμένος, με διάφορα σεξουαλικά βοηθήματα ανά χείρας και να χοροπηδάς με μια σφυρίχτρα ή να κάνεις ποδηλασία με τα αχαμνά σου έξω. Δεν είναι όμως μόνο η δική σου αίρεση να εκδηλωθείς! Αυτό είναι δική σου ελευθερία, αλλά σταματάει εκεί που αρχίζει η δική μου. Όπως εγώ λειτουργώ σε ένα ευνομούμενο κράτος και δε βγάζω την σεξουαλικότητα μου βόλτα στο δρόμο μπροστά σε παιδάκια και ανθρώπους, γιατί σέβομαι την δημόσια αιδώ, έτσι θα πρέπει και εσύ/εσείς που "παλεύετε για ελευθερία" να σεβαστείτε τη δική μας! Φαντάσου να κάνε το ίδιο κάθε ομάδα που έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις και να υποχρεωνόμασταν όλοι .... να το γιορτάζουμε!

Ξέρεις ότι με το να στρέφεις τα φώτα επάνω σου, απασχολείς την κοινωνία από σοβαρά προβλήματα; Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι ένα ζήτημα όντως. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ όμως ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ. Ποτέ τόσοι άνθρωποι δε κάναν πορεία για να υπερασπιστούν τους αμάχους που σκοτώνονται, τις γυναίκες που βιάζονται στα μισά κράτη του πλανήτη, τα παιδιά που η εντερική ταινία τους τρώει τα μπαουλιασμένα στομαχάκια τους. Γιατί νοιάστηκες εσύ; Για να κάνεις μια παρέλαση ομοφυλοφιλικής ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ...; Υπερήφανος γνωρίζω ότι είναι κάποιος όταν ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του aids, όταν οργανώσει μια διαστημική αποστολή, όταν αποτρέψει ή τερματίσει ένα πόλεμο. Όχι όταν βρει γκόμενο.

Εδώ να σου θυμίσω παρέλαση υπερηφάνειας κάναν μόνο οι στρατοί, κάτι που μετά από πολλούς αιώνες που είχε σταματήσει, το αναβίωσε ο Χίτλερ. Χρησιμοποιείς δηλαδή "παρελάσεις υπερηφάνειας" για να ζητήσεις κάτι δευτερεύον ή να κάνεις γνωριμίες... ενώ το κράτος καταρρέει...Δηλαδή να το πω και πονηρά: της λιλής το χαβά. Απασχολείται η κοινωνία με τις παρελάσεις σου και ετεροφυλόφιλοι σπεύδουν να βοηθήσουν το κίνημα! Γιατί ψωμί τυρί δεν είχαμε.....χοντρή ματσούκα γυρεύαμε.

Στην τελική γιατί να νιώθεις αδικημένος; Ο νόμος σε προστατεύει το ίδιο με μένα. Αν είμαι με το ταίρι μου και μας χτυπήσουν πχ, είναι το ίδιο προστατευτικός με το αν είσαι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος... Δε διαχωρίζει. Κι αν θες να παντρευτείς (που καμιά διαφορά δεν έχει), κάντο, αλλά αυτό είναι ένα οικονομικό ζήτημα για να μειώσεις την εφορία σου, μη χτυπιόμαστε. Γιατί δεν νομίζω ότι καίγεσαι για να στεριώσει ο γάμος σου να ισχύει η σφραγίδα και ευχή του Δημάρχου!

Και τέλος αν θες να υιοθετήσεις παιδί & να το μεγαλώσεις, συμβουλή μου είναι να βάλεις ένα παντελόνι ή μια φούστα (από μέσα κράτα ότι εσώρουχο φοράς .. δε νοιάζεται κανείς) και να ασχοληθείς με κάτι που θα βοηθήσει την κοινωνία. Όχι για το λόμπυ σου, στις τηλεοράσεις και στις Μυκόνους.

Θα ρωτάει αύριο το άνεργο και ανασφάλιστο παιδί σου:
- Γιατί αγωνίστηκες πατέρα ;
- Για να μπορείς να κυκλοφορείς με το βραζίλιαν, υπερήφανος στο δρόμο
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

+5 #31 Christina 20-06-2014 13:38
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητή Ματίνα -για όσα λες στο άρθρο τουλάχιστον- αλλά δεν ισχύουν οι απόψεις σου μόνο για το θέμα των ομοφυλόφυλων. Βασικά νόμιζα ότι το άρθρο αναφερόταν στο θέμα των παλαιότερων γενεών που μας κληροδότησαν την τωρινή κυβέρνηση αλλά δεν μετάνοιωσα που πάτησα το λινκ. Ας μην επεκταθώ σε αυτό, και η δική σου οπτική 'εδώ ο κόσμος καίγεται' είναι μια χαρά. Ένα δίκιο το έχεις. Γενικά το να εκτονώνουμε την κοινωνική μας κατάντια κάνοντας πάρτυ δεν νομίζω ότι θα μας βοηθήσει σε κάτι. Αν οι συμμετέχοντες μπορούν και το γλεντάνε ενώ ο κόσμος γύρω τους υποφέρει φυσικά είναι δικαίωμά τους, Πάντως στα χρόνια που ζούμε δεν ενδιαφέρει κανέναν πια η σεξουαλικότητα του άλλου, και σίγουρα μια τέτοια κίνηση δεν θα κερδίσει εύκολα την εύνοια και την κατανόηση των 'αντιφρονούντων ', και για να το πω πιο απλά, το να δηλώνεις 'διαφορετικός αλλά ίσος' είναι χειρότερο απο το να μη δηλώνεις τίποτα και να θεωρείσαι αυτονόητα ίσος με τους άλλους. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.
Παράθεση
+4 #32 Πέτρος 21-06-2014 14:05
1. "Ξέρεις ότι με το να στρέφεις τα φώτα επάνω σου, απασχολείς την κοινωνία από σοβαρά προβλήματα;"

Υποθέτω πως τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, κάτι που σχετίζεται με το πόσο ανεκτική μια κοινωνίαι είναι στο διαφορετικό, δεν κατάφεραν να περάσουν το όριο σοβαρότητας προβλημάτων που η ίδια έχεις θέσει.

2. "Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι ένα ζήτημα όντως. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ όμως ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ."

Αυτό που αναφέρεις ως μονοπώλιο της ατζέντας έχει λάβει χώρα μόνο στην δική σου πραγματικότητα, η οποία ακούγεται πολύ πιο όμορφη από αυτήν που βλέπουμε οι γύρω μου κι εγώ.

3. "Απασχολείται η κοινωνία με τις παρελάσεις σου και ετεροφυλόφιλοι σπεύδουν να βοηθήσουν το κίνημα!"

Γενικά είναι μεγάλο πρόβλημα των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

4. "Κι αν θες να παντρευτείς (που καμιά διαφορά δεν έχει), κάντο, αλλά αυτό είναι ένα οικονομικό ζήτημα για να μειώσεις την εφορία σου, μη χτυπιόμαστε".

Ο γάμος είναι οικονομικό ζήτημα για κάποιους, είναι γεγονός. Για άλλους είναι κάτι πιο σημαντικό. Κι αυτό είναι γεγονός. Όποια περίπτωση κι αν ισχύει για κάποιο ζευγάρι, το ζήτημα είναι να μην δημιουργείς πολίτες δεύτερης κατηγορίας με το να τους στερείς ότι κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα του άρθρου που δείχνουν το πόσο βαθιά ομοφοβικός είναι ο λόγος του. Η λογική του "κάνε ότι θέλεις αλλά στο κρεβάτι σου και όχι στο δρόμο" αποτελεί ένα από τα βασικά επιχειρήματα των ανθρώπων που δημιουργούν προβλήματα σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο τους είναι διαφορετικός. Όχι, το θέμα δεν είναι να κάνει ο καθένας ότι θέλει κεκλεισμένων θυρών. Είναι, αντιθέτως, να μην ανέχεσαι να ζεις σε μια κοινωνία που διαχωρίζει κοινωνικά και νομικά τους ανθρώπους με βάση κάποια κριτήρια όπως του με ποιον θέλεις να παντρευτείς. Αυτό μπορούν βέβαια να είναι η άποψη σου, αλλά έχε γνώση πως δεν αποτελεί τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Και σίγουρα δεν πρόκειται για λόγο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των gay. Το να διαφωνείς με το εργαλείο που χρησιμοποιείται (την παρέλαση) είναι ένα θέμα στο οποίο μάλλον δεν θα συμφωνούσαμε αλλά θα μπορούσε να γίνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα (και γιατί όχι, παραγωγική) συζήτηση. Αυτά για τα υποκειμενικά στοιχεία του άρθρου σου.

Όσον αφορά στα αντικειμενικά στοιχεία, το επιχείρημα σου σχετικά με τα ίσα δικαιώματα ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων, δεν επιδέχεται αντεπιχειρήματο ς καθώς είναι απλά και αντικειμενικά λανθασμένο. Δείχνει πως δεν γράφεις για θέματα που γνωρίζεις, το οποίο δεν είναι από μόνο του μεμπτό. Δεν γνωρίζω όσα θα έπρεπε για την πλειοψηφία των κοινωνικών θεμάτων. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κατέληξες στο ότι αυτά που σκέφτεσαι αξίζουν δημοσίευσης σε κάτι πέραν του προσωπικού blog. Είναι προφανές ότι ο καθένας μπορεί (και πρέπει) να εκφράζεται όπως θέλει, αλλά προτού προβείς σε μια δημοσίευση καλό θα ήταν για την δική σου εικόνα και μόνο να κάνεις κάποια έρευνα γιατι καταλήγεις να διαδίδεις ανακρίβειες σχετικά με τη νομοθεσία και την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Συνοπτικά, πρόκειται, κατ' εμέ, για ένα θλιβερό άρθρο. Όχι γιατί διαφωνώ με αυτά που λες, στο λέω με κάθε ειλικρίνεια. Διαβάζω πολλά κάθε μέρα με τα οποία διαφωνώ αλλά δεν πειράζει. Είναι θλιβερό γιατί πρόκειται για ένα άρθρο εξαιρετικά προχειροφτιαγμέ νο, τρομακτικά ανακριβές, κάτι που το συνιστά αυτόματα ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Παράθεση
-4 #33 Σόζη 23-06-2014 19:29
Θα συμφωνησω με τον Πετρο σε ολα! Η ταση της ομοφοβιας αυξανεται ολο και περισσοτερο στις μερες μας. Την επομενη φορα που θα θελησεις να γραψεις ενα αρθρο για ενα χωρο, μια κοινωτητα, εναν αγωνα, που ουτε καν ξερεις, τουλαχιστον προσπαθησε να ενημερωθεις πρωτα. Η ημιμαθεια απο ατομα σαν εσενα (που εχουν δηλαδη την ευκαιρια να γραφουν σε ενημερωτικες "φυλλαδες") ειναι πραγματικα οτι πιο γελοιο κ τραγικο υπαρχει. Μπορει να μην ειμαι υπερ κ εγω στο στριγκακι του πραιντ αλλα ρωτησες να μαθεις γιατι το κανουν; Ρωτησες να μαθεις αν υπαρχει καποιος λογος κ σκοπος; Αν το θεμα σου λοιπον ειναι το στρινκ οκ.. Εστιασε στο εσωρουχο κ στην προσβολη της δημοσιας αιδους. Μην πιανεις ομως στο στομα σου ζητηματα, στοχους κ αγωνες αλλων ανθρωπων απλα κ μονο επειδη εισαι ανημερωτος. Κ αν εχεις το Θεο σου βρε ανθρωπε μου. Θετεις ζητηματα οπως "αμαχοι που σκοτωνονται", "γυναικες που βιαζονται" κ.α. Και πως δεν εγινε ποτε πορεια για ολα αυτα κ αλλα τοσα. Ε λοιπον σε αυτο το σημειο να σου πω πως ειναι παρελαση κ η λεξη πορεια δεν ειναι τοσο ταιριαστη στο πραιντ, επισης.. Διοργανωσε ποτε κανεις πορεια για τους αμαχους που σκοτωνονται κ δεν πηγε κανενας; Αλλα θυμαμαι να εγιναν στην Αθηνα με το αδικοχαμενο παιδι απο σφαιρα αστυνομικου. Οργανωσε κανεις πορεια για το βιασμο γυναικων; Δεν εχει πεσει κατι στην αντιληψη μου! Εμεις αγωνιζομαστε για τα διακαιωματα μας και διοργανωνουμε καθε χρονο πολλες, αμετρητες, εκδηλωσεις, μικρες και μεγαλες. Τυχαινει να ξερεις το πραιντ που ειναι η μεγαλυτερη απο αυτες. Αγωνιζομαστε, διεκδικουμε κ φυσικα ολα αυτα διοργανωνοντας κ οργανωνοντας! Αν σε ενδιαφερουν οι αμαχοι που σκοτωνονται, οι βιασμενες γυναικες κ γενικα οτι αλλο σε απασχολει, σηκω απο τον καναπε σου και κανε κατι γι αυτο. Διοργανωσε την πορεια σου, τη διαμαρτυρια σου! Ασε το πληκτρολογιο κ βγες στο δρομο, οπως καναμε, κανουμε κ θα κανουμε εμεις.

Υ.Γ.: Σε θερμοπαρακαλω ενημερωσου πριν γραψεις το επομενο αρθρο σου. Ξεφτιλιζεσαι κ προσβαλλεις τη σελιδα που σε φιλοξενει!
Παράθεση
+3 #34 σόζων 23-06-2014 20:28
Βασικά λέει αυτό που λες Σόζη, ότι δεν διοργανώσατε ποτέ κάτι για τις βιασμένες γυναίκες ή τα παιδάκια με ταινία, αλλά διοργανώσατε μόνο για σας. Κοινωνικά, επιλεκτικά ευαίσθητοι! Άσε τις βιασμένες να διαδηλώσουν μόνες τους - κι ας ζουν στην Μογκαντίσου που τους κόβουν τα κεφάλια. Εγώ; Εγώ με το ταίρι μου να είμαστε καλά...
Παράθεση
-1 #35 Σόζη 23-06-2014 21:32
Μα τωρα ειναι δυνατον; Επιλεκτικη αναγνωση κυριε Σοζων; Ειπα οτι δεν εχει πεσει κατι στην αντιληψη μου, δηλαδη δε γνωριζω. Εγω αγωνιζομαι για αυτα τα δικαιωματα, γι αυτα μιλαω. Αν ειχε πεσει στην αντικηψη μου τετοια πορεια στην Ελλαδα, κ ποσο μαλλον στη Θεσσαλονικη, το πιο πιθανο ειναι να ημουν εκει κ να ελιωνα σολες. Αλλα οχι.. Ποτε δεν ακουσα να διοργανωθει μια πορεια σε αυτα που ανεφερε. Δε μιλησα για γενικη ευαισθησια. Απαντησα στη συγκριση που εγινε. Συγκριση του στυλ "γιατι αυτο κ οχι αυτο"! Εμεις ασχοληθηκαμε με τα θεματα σας, και απο τη στιγμη που σας απασχολουν κ εσας καποια θεματα καλο θα ηταν να μη μεινετε μονο στις λεξεις ευαισθησιας αλλα να κανετε κ κατι γι αυτο. Μπορεις να το πεις εγωκεντρικο ή εγωιστικο αλλα.. Η Gay κοινωτητα αντιμετωπιζει πολλα προβληματα, στα οποια εμφανως υπαρχει αγνοια απο μερους σας. Εγω γι αυτα παλευω. Να διοργανωσω ή να ασχοληθω με κατι αλλο δεν υπαρχει περιπτωση αυτη τη στιγμη, ισως να παρω μερος αλλα ως εκει. Κρινετε το πραιντ κ ρωτατε γιατι και αλλα τοσα.. Η απαντηση μου προς το γιατι πραιντ κ οχι πορεια για ολα αυτα τα ευαισθητα θεματα που θεσατε ηταν το οτι δε διοργανωθηκε κατι αναλογο για αυτα τα θεματα.

Υ.Γ.: Για μερικους ανθρωπους δεν ειναι ευαισθητα θεματα ο γαμος, η ελευθερια κ.α. προβληματα που αντιμετωπιζουμε ομως για εμας ειναι ΚΑΙ αυτα ευαισθητα θεματα.
Παράθεση
-2 #36 Σόζη 23-06-2014 21:40
Επισης θα ηθελα να προσθεσω κατι. Πρωτα λυνεις τα δικα σου προβληματα που σε απασχολουν κ επηρεαζουν αμεσα κ επειτα μπαινεις στη διαδικασια να βοηθησεις κ αλλους. Οσο εγω εχω προβληματα σαφως κ δεν ειμαι σε θεση να βοηθησω/στηριξω καποιον αλλον ουσιαστικα. Αυτο ειναι νομος, κανονας! (Βλεπε οδηγιες για τη μασκα οξυγονου στα αεροπλανα "πρωτα τοποθετηστε τη μασκα σε εσας κ επειτα στο παιδι σας!") Αν αυτο λοιπον με κανει επιλεκτικα ευαισθητη, ας ειναι.
Παράθεση
-1 #37 Nικόλας 15-01-2016 17:59
Τι εμετικά όμορφα κρυμμένη ομοφοβία.... Εκ του παιδαγωγικού....

Να τη χαίρεστε...
Παράθεση
0 #38 Καραμπελακης 20-01-2016 10:24
Όποιος διαφωνεί ΦΟΒΑΤΑΙ τους Γκέι! Άμα συμφωνείς με το άρθρο είσαι ένα απρόβασμα που φοβάται την αγάπη. Οι γκέι θα σας κάνουμε όλους γκέι για να μη λέτε ΟΥΤΕ αστεία. Τι είσαι εσύ που γράφεις το άρθρο; Στρέιτ;;;; Μπλιαχ. Συχάθηκα πρωι πρωι
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση