Κοινωνία 05/07/2017

Να γιατί…

Να γιατί στην χώρα μας κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω. Ακολουθεί παράθεση πραγματικών γεγονότων.

Είναι σίγουρο πως μετά την δημοσίευση πολλά θα ειπωθούν, ίσως και κατηγορίες κατά του γράφοντος επέλθουν. Σημασία δεν είναι να κατηγορήσουμε, αλλά να ευαισθητοποιήσουμε για μια καλύτερη κοινωνία και να μπούμε σε μια λογική επικοινωνίας.

14/06/2017 ώρα 8:15 Σταθμός Βρεφονηπιακός χχ , στα νότια προάστια. Μπροστά στην πόρτα ανακοίνωση πως οι αιτήσεις για τις εγγραφές θα γίνονται δεκτές 10:00-13:00. Περίεργο αναρωτιέμαι αφού οι αιτήσεις σύμφωνα με την προκύρηξη δεν ανέφερε πότε θα κατατεθούν και δεύτερον, αφού οι αιτήσεις είναι μόνο για εργαζόμενους (οι άνεργοι έχουν δικαίωμα μεσω ΕΕΤΑΑ) πως δύναται να έρθω στις 10:00. ; Θα αναμένω την προϊσταμένη να την παρακαλέσω (άκουσων άκουσων !!!).

14/06/2017 ώρα 08:44. Ξέρετε ίσως έχει καθυστερήσει, ίσως είναι στο δημαρχείο. Μπορούμε να την καλέσουμε στο κινητό να γνωρίζω τι να κάνω, γιατί πρέπει να πάω στην εργασία μου στις 9:30 στο Μαρούσι . Δεν μπορούμε, ελάτε αύριο. Μετά από μικρή λογομαχία μάλλον καλέστε τε την αργότερα να δει αν μπορεί να σας δεχθεί αύριο. Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί αναγνώστες έχω αρχίσει και νιώθω απλά αστείος!!και ο λόγος….ένεκα πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω την συγκεκριμένη διαδικασία, ήδη είχα ρωτήσει στον Παιδικό Σταθμό που πάει ένα εκ των τέκνων αν μπορώ να καταθέσω τα χαρτιά κατά την προσέλευση και η απάντηση ήταν ‘’αφού είμαστε εδώ είναι ντροπή να μην σας εξυπηρετήσουμε’’.

14/06/2017- ώρα 08:46 έχω ήδη  φύγει και καλώ το γραφείο Παιδικών Σταθμών του δήμου για να καταλάβω τι συμβαίνει;  Δεν δύναται ολόκλορος Δήμος να μη έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο προς τους Εργαζόμενους γονείς. Καλημέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε σας παρακαλώ τι ώρα μπορώ να καταθέσω τα δικαιολογητικά ; Μετά κόπον και βασάνων, η απάντηση ήταν από το πρωί, μα λέω υπάρχουν ανακοινώσεις για 10 το πρωί….σιωπή! Κανείς δεν ήταν σίγουρος….

Ξέρετε, απαντώ, εργαζόμαστε και δεν είναι εύκολο…και περιμενα τόση ώρα την προϊσταμένη και κανείς δεν γνώριζε αν η γυναίκα αρρώστησε κτλ.
Μα η κυρία χχχ είναι στο γραφείο της γυρίστε πίσω.
Ξέρετε , απαντώ, δεν είναι εύκολο έχω απομακρυνθεί , απλά θα ήθελα τουλάχιστον σαν δημότης να υπάρχει μια καλύτερη διαχείριση. Μπορώ μα μιλήσω με την Υπεύθυνη παιδικών σταθμών.
Να σας δώσω το κινητό της. Ά δεν μπορώ , να ψάξετε να την βρείτε…!!!!!!Σε κάποιον από τους παιδικούς σταθμούς….
Ξανακαλώ λοιπόν στον χχ βρεφονηπιακό σταθμό και ως εκ θαύματος η Προϊσταμένη σηκώνει το τηλέφωνο…
-Καλημέρα  σας θα μπορούσα να περάσω αύριο στις 830 να αφήσω τις αιτήσεις για τους Παιδικού σταθμούς
-Εμείς τις παίρνουμε από τις 10:00 εώς τη 13:00.
Ξέρετε εργαζόμαστε και δεν είναι εύκολο.
-Ναι αλλά και εσείς μιλήσατε άσχημα στο εκπαιδευτικό προσωπικό.
-Δεν μίλησα άσχημα, απλά ήθελα να σας καλέσουν στο τηλέφωνο σας ή να αφήσω τα χαρτιά και αν κάτι έλλειπε να με ενημερώνατε και να ξαναπεράσω.
-Δεν γίνονται αυτά!. Τώρα με πήρε μια μητέρα που μπορεί στις 4 τι να κάνω;.
-Να καθίσετε κυρία μου από τις 22/05 εως τις 16/06 που είναι η περίοδος  κατάθεσης μέχρι τις 17:00 για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες μας θα έπρεπε να είναι η απάντηση. Υποτίθεται πως οι δομές αυτές υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν του εργαζόμενους γονείς, οπότε τουλάχιστον θα έπρεπε να δεχόμαστε τις αιτήσεις από την ώρα προσέλευσης!
-Και η απάντηση: Να πάρετε άδεια….

Να πάρει άδεια αγαπητοί φίλοι , γονείς , αναγνώστες για μια διαδικασία 5 λεπτών η οποία θα μπορούσε να γίνει on line και αυτοποιημένη.!

Τι δεν μπορεί να βρει ο δήμος όταν αυτεπάγγελτα βγαίνει η οικογενειακή κατάσταση που γράφει όλα τα στοιχεία μέσα για παράδειγμα. Άρα ο σκοπός μας είναι να κάνουμε δύσκολη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ή μήπως το ωράριο που ανακοινώθηκε όχι στην επίσημη  προκήρυξη αλλά σε εσωτερική ανακοίνωση βοηθάει την ρουσφετολογία;;;; ένεκα πως κοντεύουν σιγά σιγά και οι εκλογές; Και αναρωτιέσαι μα καλά από την μία η ΠΟΤΕ –ΟΤΑ φώναζε και έστελνε επιστολές στα σπίτια για την κίνηση του Σύριζα να κάνει το Προνήπιο υποχρεωτικό και από την άλλη ο κάθε γονιός έχει κάθε χρόνο το άγχος αν θα πάρουν ανάλογα με τα ρουσφέτια της /του κάθε Δημάρχου. Δεν είμαι αριστερός, δεν είμαι δεξιός, είμαι με το σωστό….και όταν εργάζεσαι 10 και 12 ώρες την ημέρα μαθαίνεις να σέβεσαι τα προβλήματα των ανθρώπων.

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση