Κοινωνία 08/04/2016

Ας τους τουφεκίσουμε…

Επιπλέον, το ζήτημα που προκύπτει είναι πως ένα όργανο κρίνει μονομερώς και αποδίδει ευθύνες προς την μία πλευρά, ξεχνώντας πως αντίστοιχες δηλώσεις υπήρχαν και προς την υποστήριξη του Όχι, που βέβαια καλώς δεν ποινικοποιήθηκαν κάτι που έγινε με εκείνες του Ναι.

Και τώρα ας τους τουφεκίσουμε! Όχι σε καμιά κρυφή γωνιά, σε κάποιο απομακρυσμένο στρατόπεδο αλλά στην πλατεία Συντάγματος σε ζωντανή διακαναλική μετάδοση για να το δουν όλοι. Ο λόγος φυσικά για τους δημοσιογράφους που διέγραψε ή τιμώρησε η ΕΣΗΕΑ επειδή τόλμησαν να εκφραστούν υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα. Η αποτρόπαια αυτή πράξη τους κατάφερε και τρομοκράτησε τον λαό με τέτοιο τρόπο ώστε το Όχι επικράτησε πανηγυρικά. Τόσο καλό έκαναν στους Ευρωπαϊστές όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι.

Μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, που δεν εντάσσεται απαραίτητα στη σφαίρα επηρεασμού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για δημοσιογράφους όπως οι συγκεκριμένοι. Οι συγκυρίες όμως τους οδήγησαν να στηρίξουν την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ψηφίζοντας Ναι μαζί με εκείνους. Οι δημοσιογράφοι  αυτοί πράγματι εξέθεταν υπερβολικά τις απόψεις  τους υπέρ του Ναι. Όμως, εδώ γεννάται ένα αφετηριακό ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολεί μια φιλελεύθερη δημοκρατία σαν την Ελληνική. Η δημοκρατία έχει υποχρέωση να προφυλάσσει την ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης αυτού με οποιοδήποτε μέσο. Κανείς δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη ελεύθερη έκφραση, έστω κι αν αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις επιδιώξεις του.

Επιπλέον, το ζήτημα που προκύπτει είναι πως ένα όργανο κρίνει μονομερώς και αποδίδει ευθύνες προς την μία πλευρά, ξεχνώντας πως αντίστοιχες δηλώσεις υπήρχαν και προς την υποστήριξη του Όχι, που βέβαια καλώς δεν ποινικοποιήθηκαν κάτι που έγινε με εκείνες του Ναι. Ουσιαστικά, εξακολουθεί να υποστηρίζεται η στρεβλή άποψη πως τα μιντιακά συμφέροντα βοήθησαν στην ενδυνάμωση του Ναι, εκείνου δηλαδή που και αν αθροίσεις τα ποσοστά των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων του Σεπτεμβρίου μετά βίας ξεπερνά το ποσοστό τους. Ανακαλύπτεις ευθύνες λοιπόν, για ένα έγκλημα που δεν συνετελέσθη αλλά απλώς υποτιθέμενα σχεδιάστηκε με δόλο. Επιτρέπεις δηλαδή σε ένα όργανο να ασκεί εξουσία υπερβατική προς τις αντίστοιχες ανεξάρτητες αρχές και ταυτόχρονα παραχωρείς δικαιοδοτική αρμοδιότητα  σε ουσιαστικά αναρμόδια όργανα. Το κράτος εν ολίγοις, καταφέρνει και θυσιάζει την αυτοτέλεια της δικαιοσύνης στο βωμό ενός ιδιότυπου τιμαριωτικού δόγματος προς τους διαφωνούντες.

Τέλος, προκύπτει ξανά ένα ηθικό ζήτημα για όλους εμάς που διαφωνούμε σε αρκετά ζητήματα με αρκετούς από τους συγκεκριμένος δημοσιογράφους αλλά καλούμαστε να υπερασπιστούμε την ελεύθερη άποψη. Το ίδιο συνέβη και στο δημοψήφισμα και στις δύο πλευρές με την πολυσυλλεκτικότητα της ψήφου. Όταν δεν προσβάλεις και δεν εκφράζεις καταφανή ψέματα έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις ελεύθερη άποψη, όπως συμβαίνει σε τόσες και τόσες δημοκρατικές κοινωνίες, χωρίς να φοβάσαι πως μπορείς να κατηγορηθείς γι αυτήν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

0 #1 athena Z 12-05-2016 21:56
να τους τουφεκίσουμε είναι υπερβολικό... για τον πανικό και τον τρόμο που έσπειραν στους "ΟΧΙ" την κατώτερη των ποινών εισέπραξαν από την ΕΣΗΕΑ. Τους πρέπει απαξίωση και απόρριψη και αυτό εγώ ακολουθώ!!! Υπάρχουν δημοσιογράφοι στο διαδίκτυο που τιμούν το επάγγελμά τους και μάλλον (στο προτείνω) να ενημερώνεσαι απ αυτούς επειδή αυτό που υπερασπίζεσαι δεν λέγεται " έκφραση ελεύθερης άποψης" αλλά κάπως αλλιώς τόλεγε ο Mac Luan
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση