Ναυτιλία 27/01/2016

Ναυτιλία: Το τιμόνι στην Τρόικα

Οι δανειστές γνωρίζουν ότι αν αφήσουν την Ελλάδα να αναπτυχθεί, θα αποκτήσουν έναν ευρωπαίο ανταγωνιστή και θα χάσουν έναν κοντινό πελάτη.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι δανειστές του προτεκτοράτου, χωρίς προστασία, της Ελλάδας είναι πεπεισμένοι πως δε θα υπάρξει ανάπτυξη για την αποπληρωμή των χρεών, αλλά τα χρήματα θα βρεθούν μέσα στην ύφεση από οποιοδήποτε τομέα η Ελλάδα ακόμη επιπλέει. Το μόνο «κούρεμα» που θα δούμε θα είναι της κεφαλής μας για να πουλήσουμε το μαλλί. Αν και με μια δεύτερη σκέψη κάποιου Αγγλοσάξονα, μαλλί προς το παρόν εξάγει κυρίως η Αυστραλία, άρα μπορεί να μας το απαγορεύσουν κι αυτό.

Οι δανειστές γνωρίζουν ότι αν αφήσουν την Ελλάδα να αναπτυχθεί, θα αποκτήσουν έναν ευρωπαίο ανταγωνιστή και θα χάσουν έναν κοντινό πελάτη. Συγκεκριμένα στη ναυτιλία δε, ακολουθούν το τούρκικο «αγάς στη θέση του αγά», όπου το να επιστραφούν κάποια από τα χρήματά τους μέσω της ναυτιλιακής φορολογίας είναι μόνο το καρότο στο μοσχαράκι κοκκινιστό που μαγειρεύεται. Η απαίτηση τους είναι ξεκάθαρη. Να φέρουμε μέτρα που θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας.

Επειδή ακριβώς η ναυτιλία παίζει κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία,  βασικό κριτήριο για οποιαδήποτε συζήτηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι να θιχτεί αυτή η ανταγωνιστικότητα, προς όφελος άλλων κρατών και συγκεκριμένα των ίδιων των δανειστών. Χώρες που μας κουνούν το δάχτυλο για το θεσμικό πλαίσιο της ποντοπόρου μας ναυτιλίας, έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς από το ήδη υπάρχον δικό μας! Είναι χώρες που θέλουν να γίνει η Ελλάδα μη ανταγωνιστική και να επικρατήσουν ακόμα και στο μόνο τομέα που βαστάμε την αξιοπρέπεια μας.  Οι ίδιες που ζητούν αλλαγή του καθεστώτος και επιβάρυνση των ναυτιλιακών είναι χώρες οι οποίες έχουν στο έδαφός τους φορολογικούς παραδείσους. Σχετικές αξιώσεις του Λουξεμβούργιου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, πρωταγωνιστούν σε αυτή την προσπάθεια να πληγεί η ελληνική ναυτιλία, παρόλο που τα τελευταία χρόνια το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη μεγάλη αύξηση των φορολογικών εσόδων από τη ναυτιλία, κυρίως μετά το 2013.

Όσο και να μας κουνούν το δάχτυλο, δε μας πείθουν πως οι αυξήσεις της φορολογίας που ζητούνται από το εξωτερικό, στοχεύουν στην αύξηση των εσόδων του ελληνικού δημοσίου, αλλά κυρίως έχουν στόχο την διάβρωση του ελληνικού αυτού κλάδου προς όφελος ανταγωνιστικών ναυτιλιακών συμφερόντων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, όταν προ μηνός ζητείτο από την Ελλάδα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωνε δεκάδες φοροαπαλλαγές για τους Γερμανούς εφοπλιστές.

Υπάρχει σήμερα, παρά ποτέ, ανάγκη να υποστηριχθεί η ελληνόκτητος ναυτιλία ως εθνικό κεφάλαιο και πρωταγωνιστικός κλάδος της οικονομίας, κάτι που όλες οι πολιτικές δυνάμεις παραδέχονται στα λόγια και μόνο. Αυτή η σύγκλιση, θα είναι ουσιαστική, ή ακόμη μια φορά για χάριν μικροκομματικών ψηφοθηρικών επιδιώξεων θα έχουμε αλληλοκατηγορίες και υπογραφές εξευτελιστικών εξωκρατικών αξιώσεων;

Αντί για την περαιτέρω επιβάρυνση της κατάστασης στη Ναυτιλία θα ήταν καλύτερο όλοι να εργασθούν στο πλαίσιο μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που να περιλαμβάνει ως στόχο της αύξηση των Ελλήνων ναυτικών στον ελληνικό στόλο. Αυτό θα ήταν ένα μέτρο που θα έφερνε συνάλλαγμα στο κράτος. Καθαρή εισροή.

Η στιγμή είναι ακόμη μια φορά κρίσιμη και η πολιτική απάντηση των Ελλήνων επισήμων πρέπει να είναι ενιαία, ιδίως στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ζητείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της ναυτιλίας στην Ελλάδα, μιας και το επιχείρημα περί ευνοϊκής φορολογίας έχει καταπέσει μετά τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο τον κ. Βενιάμη, και τα οποία δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μακράν τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στην Ευρώπη.

Αυτό που με τρομάζει μόνο είναι η δήλωση του αν.Υπουργού Οικ., κ. Αλεξιάδη, που είπε «για τη φορολόγηση στη ναυτιλία δεν υπάρχει Plan B», γιατί την τελευταία φορά που το άκουσα, είδα μια Ελλάδα να πλέει αρόδου προς τα βράχια. Οι ξένοι πρέπει να μπουν στη θέση τους, αλλά η κυβέρνηση και η βουλή είναι σε loss of propulsion ακόμα.

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση