Ναυτιλία 08/07/2020

M-Wave360 - Ψηφιοποίηση των διαδικασιών στη Ναυτιλία

Συζητήσαμε με τον Ιωάννη Βαρβαρέσο, Sales Manager της Enter Consulting για την Ναυτιλία, την ποιότητα, την ασφάλεια και τη διαχείριση της γραφειοκρατίας που βαραίνει σήμερα τα πλοία. Αφού τον ευχαριστήσουμε για την διάθεση και τον χρόνο που μας διέθεσε θα αφήσουμε σίγουρα τις τυπικές ερωτήσεις, και θα περάσουμε στο δια ταύτα, όσων θέλουμε να μάθουμε: 

Ηλίας Μαρκίδης

* Η.Μ.: Γιατί να φτιάξει κάποιος ένα πρόγραμμα διαπίστευσης ποιότητας για την Ναυτιλία;


Ι.Β.: Στη σημερινή εποχή, με τόσους κώδικες και συνθήκες, αλλά και παγκόσμιους και τοπικούς κανονισμούς που καλούνται τα καράβια να ακολουθήσουν, δεν μπορεί παρά να δημιουργείται η ανάγκη να υπάρξουν ολιστικές λύσεις στα πολλά επιμέρους προβλήματα που δημιουργεί η παραγωγή και διατήρηση σωστών εγγραφών για ένα πλοίο. ISM, ISPS, MLC, διάφορα ISOs και τοπικοί κανονισμοί απαιτούν από μία εταιρία τις αντίστοιχες συμμορφώσεις και πολιτικές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν, να εφαρμοστούν αλλά και να επικαιροποιούνται κατά διαστήματα για να παραμένουν ενημερωμένες. Ποιος λοιπόν είναι ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψουμε κάτι τόσο δύσκολο σε κάτι ελεγχόμενο; Η ψηφιοποίηση του MS και όλων των διαδικασιών του πλοίου σε ένα πρόγραμμα.


Η.Μ.: Η ανάγκη τέχνες κατεργάζεται λοιπόν, και ο Έλληνας πάντα βρίσκει λύσεις. Πόσο σημαντικό είναι για σας το να είστε μια εγχώρια πρόταση;


I.B.: Η εταιρεία και τα στελέχη μας, διαθέτουν πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στον απαιτητικό χώρο της Ναυτιλίας. Είναι ένας τομέας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διαχρονικά δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν. Γνωρίζοντας λοιπόν τις απαιτήσεις, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του χώρου αυτού, ερχόμαστε με μία πολύ δυνατή πρόταση συνδυάζοντας, εμπειρία και τεχνογνωσία μαζί με τεχνολογία. Συμπληρώνουμε και στηρίζουμε μέρος της προσπάθειάς μας αυτής, πάνω σε μία Παγκοσμίως γνωστή και αξιόπιστη πλατφόρμα ECM, το M-Files. Εξάλλου, οι Έλληνες πάντα όταν στηρίζαμε ο ένας τον άλλον μεγαλουργούσαμε. Δεν είμαστε άλλωστε ένας λαός που του λείπουν τα προβλήματα, άρα σίγουρα είμαστε αναγκαστικά ένας λαός που βρίσκει και πολλές λύσεις. Οι Έλληνες είναι παρόν στην ναυτιλιακή αγορά των Χημικών, του Πετρελαίου, του Υγροποιημένου αερίου, του χύδην ξηρού φορτίου, των εμπορευματοκιβωτίων και παντός είδους μεταφοράς. Αυτό είναι η απόδειξη, πως σαν κλάδος καταφέραμε να μείνουμε δυνατοί και να εξελιχθούμε. Είμαστε με λίγα λόγια, δοκιμασμένοι.


Η.Μ.: Έρχεστε σε μια εποχή που η αγορά γενικά, αλλά και ειδικά στη Ναυτιλία, ζητά, απαιτεί ή ακόμα και διψάει για καινοτομία. Με το πρόγραμμα που λανσάρετε, το M-Wave360, ποιες από αυτές τις ανάγκες που είπατε αισιοδοξείτε να καλύψετε;


I.B.: Με το M-Wave360 δημιουργήσαμε ένα «single point of information», δηλαδή ένα και μόνο σημείο συγχρονισμού και επικοινωνίας του προσωπικού στο πλοίο και το γραφείο που μπορεί απόλυτα και σε πραγματικό χρόνο να καλύψει δραστηριότητες όπως: το Management System, τα MS Changes, τα Electronic Manuals, τις Φόρμες πλοίου και γραφείου, τα Risk Assessments, τα Certificates & όλες τις κύριες δραστηριότητες πλοίου και γραφείου όπως τα Drills, τα Training, τα Audits / Inspections / PSC / Vetting / TMSAs μέσα από τα αντίστοιχα modules που προσφέρουμε. Διαθέτουμε επίσης την δυνατότητα διασύνδεσης με άλλα τρίτα συστήματα είτε στο πλοίο, είτε στο γραφείο, ενοποιώντας το σύνολο της πληροφορίας κάτω από την δική μας πλατφόρμα. Περιττό δε να τονίσω ότι η πλατφόρμα του M-Wave360 έχει την δυνατότητα και μπορεί να προσαρμοστεί περαιτέρω σε συμπληρωματικές απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη.


Η.Μ.: Τι πρόσθετη αξία μας δίνει αυτή η λύση σε σχέση με ένα σύστημα διαχείρισης με απλούς φακέλους ή και με σκαναρίσματα και e-mails; Γιατί κάποιος να περάσει με το ζόρι σε μια νέα εποχή, αν δεν χρειάζεται;


I.B.: Η λύση αυτή συνοπτικά, έρχεται να δώσει έμφαση και να στηρίξει την παρακολούθηση των διαδικασιών και των κανονισμών, παρέχοντάς μας ταυτοχρόνως ευελιξία, ευχρηστία, δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, για το σύνολο των εργασιών του πλοίου. Έτσι, αφενός κερδίζουμε χρόνο και αφετέρου μειώνουμε τα πιθανά κόστη από την μη σωστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και των καθημερινών μας εργασιών. Ο κάθε διαχειριστής ή ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει αυτό που αρμόζει στην εταιρία του και να κινηθεί με βάση τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα εκσυγχρονισμού της εταιρίας του. Εμείς αυτό που έχουμε με σιγουριά να προσθέσουμε σαν αξία, είναι το Live Monitoring όλων των καθημερινών δραστηριοτήτων του καραβιού, χωρίς πλέον τις αδυναμίες ή τις καθυστερήσεις στον συγχρονισμό, να εγγυηθούμε ότι δεν θα χαθεί ποτέ καμία εγγραφή ή απόδειξη δραστηριότητας κάποιου χρήστη στο σύστημα. Μπορούμε επίσης να πούμε με σιγουριά πως θα μειώσουμε τα μπρος-πίσω των e-mails και θα δώσουμε μία (και μόνο) πλατφόρμα διαχείρισης και σωστής κατηγοριοποίησης όσων χρειάζονται να δουν οι πελάτες των ναυτιλιακών (όπως οι Oil Majors πχ), όσων χρειάζονται να δουν οι Superintendents στο γραφείο και όσα πρέπει οι Managers να έχουν έτοιμα σε γραφήματα για τα management meetings τους. Δουλέψαμε καιρό, έχοντας δίπλα μας άνθρωπο της αγοράς με μεγάλη εμπειρία στο χώρο και ως αποτέλεσμα - για να μιλήσουμε τη γλώσσα του τομέα, ευελπιστούμε ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι να κλείσουμε την πόρτα στο superficial monitoring, στα penalties, στα delays και στα deficiencies και non-conformities από τρίτους, εξοικονομώντας χρήματα στην εταιρεία.


Η.Μ.: Άρα, μιλάτε για λύσεις ολιστικές που θα χωρίζει το κομμάτι ευθύνης του καθενός σε γραφείο και πλοίο. Πως μπορεί κάποιος να σας βρει, αν έχει τη θέληση να λύσει μια ανάγκη του ή και να πάει κάποια βήματα μπροστά στη ψηφιοποίηση των διαδικασιών πλοίου και γραφείου;


I.B.: Αφήστε με μονάχα να υπερθεματίσω στην πρώτη πρότασή σας. Δεν «χωρίζουμε απλά τα καθήκοντα πλοίου και γραφείου», το M-Wave360 παρέχει ουσιαστικά ένα σύστημα διαχείρισης που προσωποποιεί τα καθήκοντα σε κάθε χρήστη ξεχωριστά. Ξεχωρίζει τόσο τις αρμοδιότητες του Καπετάνιου, του Πρώτου μηχανικού, του 2ου ακόμα και των Ratings καθώς και κάθε superintendent σε όποιο department και να ανήκει (HSQE, Marine, Technical etc). Το σύστημα μπορεί να περιλαμβάνει όλο το fleet, ή και να μειώσει ο καθένας το view με βάση το στόλο που διαχειρίζεται ή και το καράβι. Έτσι μπορεί να έχει ένα Task List overview per vessel/fleet or per group of vessels και μπορεί πλέον να βελτιστοποιεί το monitoring των καραβιών, να δημιουργεί dashboards που τον βολεύουν και να βγάζει αναλύσεις σε γραφήματα αυτόματα και προκαθορισμένα. Όταν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, γίνονται και απλά.


Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα μπορεί να δει την μίνι-ανάλυση του M-Wave360 εδώ ή με χαρά να γίνουμε διαδικτυακοί φίλοι και να μου στείλει ένα μήνυμα απλά και εύκολα. Θα είμαστε χαρούμενοι να μιλήσουμε και να βοηθήσουμε.

Η.Μ.: Ευχαριστούμε και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καινοτομίες


I.B.: Εγώ ευχαριστώ.

_____________

*Την συνέντευξη έκανε για λογαρισμό του PoliticalDoubts.

ο Ηλίας Μαρκίδης, Technical Dept. at Dalex Shipping Group of Companies 

 

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση