Στοχασμοί 23/05/2012

Οι νταβατζήδες του καπιταλισμού

Το διεθνές στερέωμα, η σκηνή, τα κράτη, τα έθνη, η γη ολόκληρη βρίσκεται σε κρίση και αντί να ενωθούμε προσπαθούμε ο καθένας, ατομικά να σώσει τον εαυτό του. Δεν ενωνόμαστε επειδή μας χωρίζουν οι θρησκείες, τα έθνη, οι νοοτροπίες, οι διαφορετικές γλώσσες και το μόνο που μας ενώνει αλλά και μας καταδυναστεύει είναι το χρήμα. Όμως οι διεθνείς νταβατζήδες S&P, Fitch, Moody's δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο και αν νομίζεται πως η Ελλάδα είναι η μοναδική περίπτωση κάνετε λάθος, μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν βάλει στο μάτι και απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν μέχρι να γίνουμε όλοι ευτυχισμένοι σε part-time εργασίες, μέχρι να αφεθούμε ως σκλάβοι στις εργοδοτικές εταιρίες να μας νοικιάζουν σαν προϊόντα στα αφεντικά των πολυεθνικών, μέχρι να γίνουμε τόσο εγωιστές που να παραδεχθούμε πως δεν υπάρχει ελπίδα στη καπιταλιστική ζούγκλα και ότι πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τον εαυτούλη μας και όχι για τον διπλανό μας. Είναι η νοοτροπία του "καλού πολίτη" του "νοικοκυραίου" του "φιλήσυχου ανθρώπου". Τέτοιους θέλουνε και τέτοιοι πρέπει να είμαστε.

Γιατί σκεφτείτε τώρα τι κακό που είναι γι' αυτά τα διεθνή καθάρματα τύπου Harold McGraw να ενωθούν οι πεινασμένοι, να μπουκάρουν στους ουρανοξύστες τους και να τα κάνουν λίμπα. Να ενωθεί ο σιχαμερός όχλος που τόσο φοβούνται,τα εκατομμύρια ανέργων και μισθωτών δούλων των Ευρωπαϊκών χωρών, να μπουκάρουν στις πολυεθνικές και να τις καταλάβουν. Μας φοβούνται γιατί εμείς έχουμε τι δύναμη. Εγώ που είμαι άνεργος και ψάχνω για εργασία. Εσύ που ξημεροβραδιάζεσαι ντελιβεράς για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτή που καθαρίζει σπίτια για να βγάλει τα προς το ζην. Εμείς που δεν φοράμε τα κουστουμάκια μας και δεν πηγαίνουμε σε πολιτικές συγκεντρώσεις μεγαλοκομμάτων και διαλέξεις για το πως να γίνουμε καλοί επιχειρηματίες.

Είναι φανερός ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει και είναι ταξικός. Είναι μεταξύ των σκλάβων και των αφεντικών, είναι μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους νταβατζήδες του καπιταλισμού αλλά να τους αντιμετωπίσουμε και για να τους αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε γνώση. Μέσω της γνώσης θα προχωρήσουμε στη δράση. Εμπάργκο στις μεγάλες εταιρίες. Αποχή και κατάληψη της Βουλής στις εκλογές. Αυτο-οργάνωση σε κάθε γειτονιά, χωριό, σε κάθε πόλη. Προλεταριακή επανάσταση με όλη την έννοια της λέξης . Δεν γίνεται πλέον να περιμένουμε αυτούς να μας εκπροσωπήσουν , είναι καιρός να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας.

Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία είναι η αρχή. Έπειτα θα ακολουθήσει όλη η Ευρώπη αλλά ήδη ο καπιταλισμός βρίσκεται σε τεράστια κρίση, τα συστήματα που προτείνουν δεν δουλεύουν πλέον, οι ιδεολογίες τύπου δήθεν πατριωτών και εθνικιστών είναι ντεμοντέ. Ήδη οι πολυεθνικές και το κράτος της Αμερικής ετοιμάζουν το σχέδιο επίθεσης στο Ιράν. Ήδη η ανεργεία αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη ενώ οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν, οι μισθοί μειώνονται, η πρόσβαση στη παιδεία αρχίζει να μοιάζει με εφιάλτη, οι άστεγοι αυξάνονται, οι αυτοκτονίες επίσης και εμείς καθόμαστε, φιλήσυχοι πολίτες στον καναπέ και περιμένουμε τις εκλογές.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι στα παπαγαλάκια που ομιλούν περί ξεπερασμένου κομμουνισμού και το παίζουν μοντέρνοι.Εδώ και ένα μήνα βρίσκομαι στο Λονδίνο και εδώ έχει αναρχικούς που διαμαρτύρονται και εδώ έχει κομμουνιστές και εδώ έχει σοσιαλιστές και εδώ έχει ανθρώπους που μάχονται και επιμένουν και εδώ έχει σκεπτόμενους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται πως δεν πάει άλλο. Δεν θέλουμε να σας κάνουμε τη χάρη, δεν γουστάρουμε να γίνουμε ούτε "ανταγωνιστικοί' , ούτε " ελαστικοί", ούτε τις part-time και temp πατέντες σας θέλουμε. Η εργασία δεν είναι προνόμιο, η ζωή δεν είναι προνόμιο και η αγορά πρέπει προσαρμόζεται στα μέτρα των λαών και όχι στα μέτρα των μειονοτήτων μερικών καπιταλιστών. Λύση υπάρχει. Αυτο-οργάνωση και οδόφραγμα. Όπως τον παλιό καλό καιρό του Σπάρτακου, της Γαλλικής Επανάστασης, της Παρισινής Κομμούνας, της Οκτωμβριανής Επανάστασης. Γιατί δεν γουστάρουμε την ησυχία σας, ούτε το βόλεμα σας.

 

Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση