Στοχασμοί 02/08/2015

Η Τεχνική του Εγκιβωτισμού

Ένας εν δυνάμει Βασιλιάς ξεκίνησε μια ωραία ημέρα να πείσει τον Λαό του να εκλεγεί ως ο επόμενος Βασιλιάς της χώρας με σκοπό να βγάλει τον λαό του απο το οικονομικό αδιέξοδο έχοντας ως σημαία για την εκλογή του την πάταξη των ‘’συμβολαίων’’- αν θυμάμαι καλά λέγονταν μνημόνια- τα οποία οι προηγούμενοι Βασιλείς με την συνεργασία των Κακών Βασιλέων άλλων χωρών είχαν επιβάλει στον λαό του.
Έχω καιρό να γράψω ο λόγος γιατί δεν είχα να πώ κάτι απλά τα έλεγαν οι άλλοι. Εγώ αυτό που προλάβαινα να κάνω είναι να παραμείνω θεατής σε ενα επικό έργο με ηθοποιούς τους ημών πολιτικούς αλλά και τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό.
Το σενάριο αν και φαίνεται σύνθετο είναι απλό.

Ένας εν δυνάμει Βασιλιάς ξεκίνησε μια ωραία ημέρα να πείσει τον Λαό του να εκλεγεί ως ο επόμενος Βασιλιάς της χώρας με σκοπό να βγάλει τον λαό του απο το οικονομικό αδιέξοδο έχοντας ως σημαία για την εκλογή του την πάταξη των ‘’συμβολαίων’’- αν θυμάμαι καλά λέγονταν μνημόνια- τα οποία οι προηγούμενοι Βασιλείς με την συνεργασία των Κακών Βασιλέων άλλων χωρών είχαν επιβάλει στον λαό του. Μαζί του είχε και όλους τους αυλικούς του που τον υποστήριζαν. Για να είναι σίγουρος ο εν δυνάμη Πρωθυπουργός λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση με τα αντίπαλα Βασίλεια, και να είναι σίγουρος πως θα έχει όλους του αυλικούς του μαζί αποφάσισε να τους μαζέψει και να ζητήσει να τον ψηφίσουν έτσι ώστε να είναι σίγουρος πως δεν θα έχανε και καμμία από τις μαγικές τους δυνάμεις. Όπερ και έγινε.....
Έτσι και έγινε.

Ό Χρόνος κύλλησε και η ημέρα των εκλογων στο Βασίλειο έφτασε . Ο λαός αλλόφρων έτρεχε να ψηφίσει και να ανακυρήξει τον νέο Βασιλέα που ώς δια μαγείας θα τους απάλαζε από τον κακό ζυγό. Το βράδυ έφτασε και τα αποτελέσματα ήταν θριαμβευτικά. Ο νέος Βασιλιάς μαζί με τους αυλοκόλακες τους πανηγύριζαν. Ζουρνάδες έπαιζαν στους δρόμους και ο εκκωφαντικός τους θόρυβος έφτανε μέχρι τα βάθη της Εύρωπης στα άλλα Βασίλεια.

Η επόμενη μέρα όμως έφτασε γρήγορα και το παλάτι θα έπρεπε να να ανασκουμπωθεί, άλλωστε είχε υποσχεθεί στον λαό του πως τα συμβόλαια που του είχαν επιβάλει πο πρώην Βασιλείς, θα έπρεπε να σκιστούν και να πεταχτούν

Οι ημέρες όμως πέρναγαν και οι μαγικές δυνάμεις του νέου Ρυθμιστή χανόνταν. Οι δε αυλοκόλακές τους είχαν αρχίσει να αποκτούν ίσως και μεγαλύτερη δύναμη έστω και υποφαινικά από τον ίδιο, μη όμως πράττοντας πάντα τα δέοντα. Έτσι λοιπόν ο Βασιλιάς έπρεπε να βρεί μια λύση. Έτρεξε πήγε στα έγκατα της γής και άρχισε να διαπραγματεύεται σκληρά επί 6 μήνες με τους άλλους Βασιλείς.

Οι Βασιλείς των άλλως κρατών ήταν άσχημοι ,με δύο κεφάλια και τρια χέρια, αδοιφάγοι , δεν έκαναν πίσω παρα επέμεναν να πάρουν τα διαμάντια και τα χρυσαφικά που είχαν δώσει στην χώρα του νέου πολλά υποσχόμενου Βασιλέα. Εκείνος πάλεψε μα έφυγε στεναχωρημένος....γύρισε πίσω και αποφάσισε εν μια νυχτί, Δημοψήφισμα. Οι μαγικές τους δυνάμεις δεν τον βοήθηγαν και οι καλές νεράιδες δεν ήταν δίπλα του.

Ο λαός θα αποφασίσει, αν θα συνεχίσω να πάω στα έγκατα της γής να διαπραγματεύομαι ή όχι.

Ο λαός αποφάσισε. Κανένας δεν καταλάβε όμως τι ακριβώς. Ακόμα και τόσα χρόνια μετά ακόμαυπάρχουν ερωτήματα τα οποία και δεν έχουν απαντηθεί ακόμα......

Έτσι και έγινε.....

Ο Βασιλιάς ανακοινωσε πως την επόμενη Κυριακή ο λαός θα απαντούσε στο ερώτημα που θα του έθετε το Κάστρο.

Οι αλλοι Βασιλείες της χώρας αντιστάθηκαν και άρχισαν και εκείνοι να μαζεύους τους αυλοκόλακες τους και να συντασουν τις δυνάμεις τους. Ο κόσμος διχάστηκε...Ακόμα και μέσα στις ίδιες τις οικόγένεις υπήρχαν τσακωμοί για το τι θα ψηφίσουν. Υπήρχαν ακόμα και οικογένειες που ο ένας δεν μίλαγε στον άλλον και τον κόιταζε με καχυποψία.

Ευτυχώς όμως οι ημέρες κύλησαν γρήγορα και ο λαός αποφάσισε, ΟΧΙ.

ΟΧΙ......ΟΧΙ....ΟΧΙ

Ο Βασιλιάς όμως παρανόησε και την επομενη ημέρα πήγε ξανα στα έγκατα της γής με τους κακούς Βασιλείς και μετά απο μέρες δύσκολων διαπραγματεύσεων και αφού τον εκλείσαν στα σκοτεινά μπουντρούμια και τον χτύπαγαν , τον άφησαν χωρίς νερό επι ημέρες , υπέκυψε και πήρε την συμφωνία που του όρισαν και του είχαν ορίσει λίγο πριν το Δημοψήφισμα.

Ο Βασιλιάς όπως ένοιωθε δικαιωμένος γιατί πάλεψε και θεωρεί πως έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για το λαό του. Γυρνώντας πίσω οι Βασιλείς των άλλων κομμάτων της ίδιας χώρας περίμεναν έτσι να τον στηρίξουν, γιατί ήξεραν πως αυτοί που θα τον χτύπαγαν περισσότερο ήταν οι ίδιοι του Αυλικοί...αυτούς που είχε μαζέψει το Σαββατο Κύριακο του χειμώνα για να τον στηρίξουν.

Έτσι και έγινε όλοι εξαιρουμένων κάποιων , υποστήριξαν το τόλμημα του Βασιλέα, που βέβαια ήταν εντελώς διαφορετικό απο αυτό το οποίο είχε εκλεγεί......

Απο εδώ όμως και πέρα τα πράγματα ήταν δύσκολα...

Οι Αυλοκόλακες άρχισαν να τον πετροβολούν και να το κατηγορούν

Και εδω θα σταματήσουμε με την αφήγηση.....για λίγο ..μια και ακόμα και τώρα θεωρώ πως παρακολουθώ το ίδιο έργο με την τεχνική του εγκυβωτισμού ---ξέρετε, θυμάστε...πως σε ένα αφηγηματικό λογοτεχνικό κείμενο, η ιστορία που έχουμε ξεκινήσει να διαβάζουμε διακόπτεται, για να αρχίσει η αφήγηση μιας άλλης ιστορίας, μικρότερης σε έκταση από την αρχική· μόλις αυτή ολοκληρωθεί, επανερχόμαστε στην αφήγηση της αρχικής ιστορίας. Οι δύο αυτές αφηγήσεις-ιστορίες συνδέονται φυσικά μεταξύ τους με κάποιο τρόπο: για παράδειγμα, ενδέχεται να έχουν το ίδιο θέμα, τους ίδιους ήρωες κτλ----

Συνέχεια.........

Έτσι λοιπόν κάποιοι ισχυροί αυλοκόλακες άρχισαν να ζητούν επίμονα απο τον Βασιλιά μας που τόσο πολύ προσπάθησε, να κοιτάξει όχι μονο τον λαό του αλλά και το κόμμα του...αυτό που τον στήριζε και τον βοηθήσε να γίνει Βασιλιάς....

Όπερ και έγινε, ο Βασιλιάς αποφάσισε να τους συγκεντρώσει και να ακούσει τις απόψεις τους. Ήταν βλέπετε Δημοκρατικός και έπρεπε να δεχτεί όλες τις αποφάσεις. Μόνο που εκείνος έπαιζε το δικό του παιχνίδι στην πλάτη του λαού του.

Παλαντζάριζε ανάμεσα στην φτώχεια και το καλό του κόμματος τους και το προσωπικό του συμφέρον, ανάμεσα στην προσωπική του καταξίωση και την απαξίωση του λαού του.

Και ο κύβος ερίφθει για άλλη μια φορά...Δημοψήφισμα μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Ακόμα και εκείνος δεν ήταν σίγουρος για τη απόφασή του, μα μέσα στην ματαιοδοξία του και τις λάθος συμβουλές που δέχονταν ήταν η λύση που κέρδιζε χώρο και χρόνο. Ένας Δημοκρατικός Βασιλιάς , που έκανε όμως κατάχρηση της Δημοκρατίας επειδή δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις; Αυτό ήταν. Γιατί οι πράξεις του το ομολογούσαν, δεν ήταν ποια σε θέση να πάρει σίγουρες αποφάσεις.

Ήταν καλοκαίρι...και ο λαός έπρεπε να κάνει και εκείνος τα μπάνια του...

Ο Βασιλιάς ήθελε χρόνο και το ήξερε καλά το παιχνίδι με το χρόνο ..απλά πέταγε την μπάλλα στην εξέδρα, στην πάνω- πάνω όμως, για να αργήσει να κατέβει κάτω.
Συνεχίζεται........
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση