Στοχασμοί 17/11/2014

Συμπαντική Αγάπη

Είναι οι ψυχικές ισορροπίες του καθενός μεταξύ παρελθόντος,παρόντος και μέλλοντος με καταλύτη την αγάπη.
INTERSTELLAR

Είναι ένα νέο κινηματογραφικό έργο.Σκηνοθέτης είναι ο Νόλαν,που θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος αυτήν την περίοδο και κεντρικός ηθοποιός ο πολύ καλός Μακ Κόναχυ.Το έργο είναι στα χνάρια της Οδύσσειας του διαστήματος του αξέχαστου Κιούμπρικ.

Το σενάριο είναι του αδελφού του σκηνοθέτη.Ένα διαστημόπλοιο ξεκινάει να βρει έναν βιώσιμο πλανήτη σε άλλον γαλαξία,προκειμένου να μετοικίσει το ανθρώπινο είδος,γιατί η ζωή στην γη δεν έχει πλέον πολύ μέλλον.Το διαστημόπλοιο ταξιδεύει με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός σε περιοχές του διαστήματος που δεν υπάρχει βαρύτητα,οπότε ο χρόνος είναι υποπολλαπλάσιος του γήινου.Όταν οι αστροναύτες γυρίσουν στην γη έχουν την ίδια ηλικία με τα παιδιά τους,αλλά φαίνονται νέοι.Το έργο καταλήγει λέγοντας ότι αυτό δεν θα ήταν σωστό και εκεί στηρίζεται η δική μου ερμηνεία.

Μ' εντυπωσίασε το γεγονός ότι μέσω της επιστήμης της σχετικότητας και της κβαντικής θεωρίας,το έργο προσπαθεί με σεβασμό να προσεγγίσει την αγάπη και το συναίσθημα, χρησιμοποιώντας γι' αυτόν τον σκοπό την υπέρτατη αγάπη,που είναι αυτή του γονέα προς το παιδί. Δηλαδή κατάλαβα ότι όταν αγαπάμε κάτι πάρα πολύ,αυτό ξεφεύγει των γήινων δεδομένων και λειτουργεί στον χωροχρόνο.Δεν είναι κάτι που υπόκειται στην λογική η οποία λειτουργεί με βάσει την ανάλυση και την σύνθεση από τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις των πέντε αισθήσεων.

Μας λέει ότι ίσως το συναίσθημα μπορεί ν' αναλύει την αγάπη,με βάση τις πολλαπλές διαστάσεις του χωροχρόνου. Δεν μιλάω για τον επηρεασμό μας από τα μέντιουμ που τα θεωρώ απάτη αφού η αγάπη είναι απόλυτα προσωπικό στοιχείο,αλλά αυτόν καθ' αυτόν τον άνθρωπο και την δυνατότητα του καθενός για βαθιά συναισθηματική επικοινωνία με τους αγαπημένους του,ανιόντες και κατιόντες,ζώντες και μη.Ίσως ο καθένας να έχει αυτήν την πολλαπλής διάστασης συμπαντική εγγραφή στο DNA του,που να εκδηλώνεται όταν αγαπάει δυνατά.

Είναι οι ψυχικές ισορροπίες του καθενός μεταξύ παρελθόντος,παρόντος και μέλλοντος με καταλύτη την αγάπη.

Δεν ξέρω εάν έγινα κατανοητός αλλά εάν δείτε την ταινία,η ψυχοσύνθεση του καθενός μπορεί να ταξιδεύσει στον χωροχρόνο και να δώσει την δική της ερμηνεία.

Γιώργος Παράσχος
μέλος ΕΕ του κόμματος
''Δημιουργία,ξανά!''
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση