Στοχασμοί 06/11/2014

Ένα άλογο στην μηχανή

Μεγαλώνοντας νομοτελειακά έχασα πολλές από τις ρίζες που έτρεφαν την ύπαρξή μου
Έλεγε ο φίλος μου ο Εγγλέζος ότι, "μετά τα 65 εάν ξυπνήσεις στο πρωί και δεν πονάς κάπου,δες μήπως δεν ζεις.Εάν πονάς,τότε ανακάθισε στο κρεβάτι και για πέντε λεπτά ξύσου χαμηλά.Μετά σήκω". Έχω μπει στην ναρκοθετημένη περιοχή ζωής και παρά τους πόνους της ηλικίας,προς το παρόν πορεύομαι.. εν ειρήνη.

Σε δύο μόνο πράγματα δικαιολογώ την σοβαρότητα.Στον τρόπο που γίνεται η δουλειά,για να υπάρχει κοινωνική συνοχή και στα θέματα υγείας. Έτσι από το πρωί που θα βγω από το σπίτι αποζητώ το καλαμπούρι. Βλέπω διάφορους γνωστούς που μόλις με συναντάνε παύουν να έχουν σοβαρό ύφος.Πρέπει να επιδείξω το διαβατήριο της πλάκας,γιατί έτσι μ´έχουν συνηθίσει.

Αυτή είναι η άμυνα του οργανισμού μου.

Μεγαλώνοντας νομοτελειακά έχασα πολλές από τις ρίζες που έτρεφαν την ύπαρξή μου. Αποκτώ καινούργιους γνωστούς,αλλά οι δεσμοί αυτοί δεν έχουν ιστορικό παρελθόν που να με συντροφεύουν. Οι αναμνήσεις δεν είναι επαρκής σύντροφος,γιατί η ψυχή είναι αχόρταγη και θέλει επαφή,κίνηση και γεγονότα που να εγγράφονται έντονα επάνω της. Μου αρέσει να ρουφάω την κάθε στιγμή,αλλά αποζητώ και στιγμές μοναξιάς
για να κατασταλάξουν τα γεγονότα και να φορτίσω τις μπαταρίες.

Αυτή είναι η πορεία της ζωής του κάθε ανθρώπου, αλλά ίσως τώρα έχω γίνει υπερευαίσθητος, γιατί το αποτύπωμα της αγκαλιάς της δίχρονης εγγονής μου μέσα στην δική μου αγκαλιά είναι κυρίαρχο και έτσι αισθάνομαι έντονα το κενό..Δεν μου αρκεί πλέον να την συναντώ αραιά και που,γιατί ζωή είναι το κάθε μέρα.Τα πρώτα λόγια,η γυναικεία χάρη και η τρυφερότητα,η άδολη έκφραση των συναισθημάτων της είναι αυτά που μου λείπουν.

Ξέρω ότι αυτό συμβαίνει σε πολύ κόσμο,που έχει ξενιτεμένα παιδιά και εγγόνια,οπότε αυτή η σκέψη απαλύνει την ψυχή μου.Η σκέψη,αυτό το άλογο της ανθρώπινης ύπαρξης καθορίζει τον βηματισμό της ψυχής και γι'αυτό δεν ''πέφτει'' ο καβαλάρης.

Λέω στα φιλαράκια μου,´´τι αίσθηση και αυτή να είσαι μέσα στον κόσμο και να αισθάνεσαι μόνος´´ και αφού με βρίσουν για την αγένεια μου λένε,´γέρασες και πρέπει να βρεις καμία να σε γλυκογηροκομήσει,γιατί η γυναίκα σου πρέπει να βαρέθηκε την γκρίνια σου και απορούμε πως σε κρατάει ακόμα ´´. Έχουν δίκαιο,θα περιμένω.

*ΥΓ: Ο τίτλος ανήκει στον συγγραφέα Α.Καίσλερ.

Γιώργος Παράσχος
μέλος ΕΕ της
''Δημιουργίας,ξανά!''
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση