Στοχασμοί 28/10/2014

Πλαστική Ζωή

Θέλει μεγάλη θέληση για να νικήσει κανένας την συνήθεια της ανοικτής τηλεόρασης

Οι πολυκατοικίες έχουν συμβάλει στην αλλοτρίωσή μας.Το λάθος γίνεται μεγαλύτερο όταν το μεσογειακό ταμπεραμέντο το εγκλωβίζεις σε διαμερίσματα.
Τους καλοκαιρινούς μήνες στην εξοχή δεν είδα ούτε μία μέρα τηλεόραση.Μου αρκούσε η συνοπτική ιντερνετική πληροφόρηση για τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αναπολώ τις βραδιές στην εξοχή.Η εγγύτητα της φύσης ηρεμεί.Υπάρχει μία μυστικιστική επιβεβαίωση της δύναμής της που αντί να υποτάσσει, απελευθερώνει.

Σκέφτομαι ότι είναι έγκλημα κατά του εαυτού μας η οικιστική ανάπτυξη με βάση τις πολυκατοικίες-κλουβιά.Με την χωρίς φαντασία δόμηση η μονότονη αναπαραγωγή πολυκατοικιών υπνωτίζει την καλλιτεχνική μας ματιά.Στα πολιτισμένα κράτη έπαιξαν με τα χρώματα,με την παράδοση,με τους ελεύθερους χώρους και δημιούργησαν βιώσιμες και αισθητικά όμορφες πόλεις.Σ´όλες σχεδόν τις πόλεις μας η ομοιομορφία της κακογουστιάς τσάκισε τα δημιουργικά πνεύματα.

Κλειδώνουμε μέσα τις ψυχές μας και δεν επικοινωνούμε με την απαραίτητη ένταση που έχει ανάγκη η ανθρώπινη υπόσταση.Με αυτόν τον τρόπο αναβάλουμε την εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας,που μας τιμωρούν με νευρώσεις και καταθλίψεις.¨Οταν βγαίνουμε από το σπίτι μας ήμαστε αυτάρεσκα και εγωπαθή όντα,γιατί δεν ήμαστε επεξεργασμένοι από την συνεχή επικοινωνία που εμπλουτίζει το μυαλό και την ψυχή,στοιχεία απαραίτητα για την ισόρροπη ανάπτυξή μας.Αυτά τα φαινόμενα προκαλούν πολλαπλάσιες ζημίες στις παιδικές ψυχές.

Οι πολυκατοικίες έχουν συμβάλει στην αλλοτρίωσή μας.Το λάθος γίνεται μεγαλύτερο όταν το μεσογειακό ταμπεραμέντο το εγκλωβίζεις σε διαμερίσματα.Με αυτόν τον τρόπο έχουν διαμορφωθεί κλειστές ομάδες ανθρώπων και όχι κοινωνία με συλλογικότητα.

Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση μας έχει εγκλωβίσει ακόμη περισσότερο μέσα στο κλουβί και άνθρωποι συνήθως αγράμματοι έχουν αναλάβει την ενημέρωση,την διαπαιδαγώγηση και την επιμόρφωσή μας.Το αποτέλεσμα είναι να γινόμαστε φερέφωνά των αγράμματων και αυτό σε συνδυασμό με την ελλειμματική παιδεία διαλύει ακόμα περισσότερο την κοινωνική συνείδηση,που θα μπορούσε να είχε σφυριλατηθεί εάν ζούσαμε σε πιο ανθρώπινες συνθήκες,χωρίς να υφιστάμεθα την πλύση εγκεφάλου από τους πολιτικούς,τους δημοσιογράφους και τις κάθε μορφής τηλεπερσόνες.

Θέλει μεγάλη θέληση για να νικήσει κανένας την συνήθεια της ανοικτής τηλεόρασης.

Η πολυκατοικία δυστυχώς είναι μία πραγματικότητα, αλλά εάν νικήσουμε την νωχελικότητά μας, θ´απελευθερωθούμε τουλάχιστον από την κατευθυνόμενη τηλεοπτική προπαγάνδα και θα αποκτήσουμε πιο δημιουργική σκέψη.

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση