Στοχασμοί 25/09/2014

Δημοκρατία και Εθνικισμός

Όλοι οι λωποδύτες που κορόιδευαν επί σαράντα χρόνια τον λαό μέχρι που τίναξαν την χώρα στον αέρα εξακολουθούν να τον κοροϊδεύουν. Αυτό δεν είναι δείγμα βλακείας όπως θεωρείται συνήθως, άλλα δείγμα δουλείας. Είναι η ηθική του δούλου που γλύφει το πόδι που τον πατάει
Στα 1804 ο ανώνυμος συγγραφέας της “Ελληνικής Νομαρχίας” προσπαθώντας να ξεσηκώσει το Έθνος κατά του Οθωμανικού ζυγού, λέει μια μεγάλη αλήθεια.

Πατρὶς εἶναι μία λέξις, διὰ τῆς ὁποίας ὅλοι κοινῶς ἐννοοῦσι τὴν γῆν, εἰς ἣν ἐγεννήθησαν, οἱ μόνον ἐλεύθεροι ὅμως δύνανται νὰ καταλάβωσι τὴν μεγάλην αὐτῆς σημασίαν, καὶ διὰ τοῦτο οἱ δοῦλοι ἀδιαφόρως προφέρουσι τοιοῦτον ὄνομα.

Η διαφορά των αισθημάτων για την Πατρίδα μεταξύ των δούλων και των ελεύθερων εξηγείται με το ότι οι μεν ελεύθεροι κατέχουν μια χώρα η οποία τους συντηρεί και τους επιτρέπει να ζουν μια καλή ζωή, ενώ οι δούλοι δεν απολαμβάνουν τίποτε από την χώρα στην οποία γεννήθηκαν γιατί δεν τους ανήκει. Οι μεν είναι έτοιμοι και να δώσουν την ζωή τους γι αυτό που δικαίως θεωρούν υπέρτατο αγαθό, οι δε δεν έχουν λόγο να ενδιαφέρονται για πράγματα που δεν τους ανήκουν.

Στην σημερινή Ελλάδα, τα πράγματα ακολουθούν τον δρόμο προς την υποδούλωση. Οι ελεύθεροι πολίτες αποκτήσαν την νοοτροπία του δούλου και με αδιαφορία βλέπουν να χάνεται η χώρα που πια δεν τους ανήκει. Η ίσως περισσότερο ευνοημένη γενιά Ελλήνων, που απόλαυσε από την πατρίδα τα μεγαλύτερα αγαθά, την παραδίδει άνευ όρων. Η παγκόσμια διακυβέρνηση φτιάχνει απάτριδες δούλους προς εκμετάλλευση, οι οποίοι νομίζουν ότι θα βρουν την ευημερία χωρίς να φυλάνε Θερμοπύλες. Αρκεί να κάθονται σπίτι τους και οι ηγέτες του κόσμου θα έρθουν να απιθώσουν την δύναμη τους στα πόδια τους. Ακόμη και η πλήρης απουσία οποιουδήποτε λαϊκού ελέγχου στους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης δεν φαίνεται να πτοεί τους δούλους. Παράδοση άνευ όρων, χωρίς να είναι ξεκάθαρο και σε ποιους παραδινόμαστε. Τι τον νοιάζει τον δούλο ποιος θα είναι ο αφέντης του;

Οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης θα πρέπει να απαντήσουν σε δυο ερωτήματα.

Πως μπορούν να ελέγξουν την παγκόσμια εξουσία;

Αν δεν μπορούν να την ελέγξουν τι λόγο έχει να μην τους κάνει δούλους;

Ο πατριωτισμός ως θανάσιμος εχθρός της παγκόσμιας εξουσίας χτυπιέται ανηλεώς με δυο τρόπους. Πρώτα με τον “αριστερού τύπου” πατριωτισμό που είναι ταυτόσημος του δουλικού. Πατρίδα είναι η χώρα που γεννιέσαι. Διεθνιστικός πατριωτισμός που πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης από ψυχολόγους. Μια πατρίδα που την κυβερνάει μια παγκόσμια εξουσία και την κατοικούν μαζέματα λαών, μόνο σχιζοφρενείς μπορούν να την εννοήσουν. Τι νόημα έχει μια Ελλάδα, επαρχία της Ευρώπης χωρίς Ελληνες κατοίκους; Για ποιον;

Δεύτερον με την κατασυκοφάντηση του Εθνικισμού. Όποιος πιστεύει ότι ένας λαός πρέπει να ορίζει το κράτος του και ότι το κράτος δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης από την διαφύλαξη του λαού, ταυτίζεται αυτομάτως με ότι αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο υπάρχει.

Η αλήθεια όμως είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς εθνικισμό και όπου ο εθνικισμός λείπει ο λαός καταντάει δούλος.

Προκαλώ οποίον θέλει να κάνει ένα νοητικό πείραμα. Ας προσπαθήσει να φτιάξει μια δημοκρατία με τους σημερινούς κάτοικους της Ελλάδας. Παίρνουμε σαν δεδομένο χωρίς να ψάχνουμε το πως, ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα πολίτευμα στο οποίο ο λαός επιβάλλει την θέληση του. Ποια είναι αυτή;
Οι μουσουλμάνοι θέλουν στην πλειονότητα τους επιβολή της σαρίας. Οι Τουρκογενείς απόσχιση τουλάχιστον της Θράκης. Οι Αλβανοί οι Σλάβοι κι οι Βούλγαροι, να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των χωρών τους. Μασόνοι, Χιλιαστές και πάσης φύσεως οργανώσεις έχουν διάφορους ομολογημένους η ανομολόγητους σκοπούς.

Αυτός ο λαός που δεν μπορεί να συμφωνήσει ούτε αν θέλει το κράτος του να συνεχίσει να υπάρχει, τι στόχους μπορεί να θέσει και να προσπαθήσει να τους πετύχει; Τι εξωτερική πολίτικη θα κάνει; Τι πολιτισμό θα προωθήσει; Τι άμυνα θα έχει όταν οι μισοί φαντάροι θα είναι κάθε φορά φίλοι των εχθρών; Τι νόμους θα ψηφίσει; Η σύγκρουση δεν θ αργήσει και θα γίνει ακριβώς για να σχηματίσει η κάθε ομάδα το δικό της εθνικό κράτος μέσα στο οποίο θα μπορέσει να ζήσει όπως επιθυμεί.
Ο μόνος τρόπος για να εξακολουθήσει να υπάρχει ένα τέτοιο κράτος είναι ο λαός να υποταχθεί σε μια κεντρική εξουσία. Είτε θα είναι η εξουσία της ισχυρότερης ομάδας που θα επικρατήσει στις υπόλοιπες, είτε η εξουσία μιας ολιγαρχίας που θα επιβάλλει καινούργια δόγματα για να μπορέσει να κρατήσει ενωμένο αυτό το ανομοιογενές κοπάδι. Καινούργια θρησκεία, καινούργιο πολιτισμό, καινούργια ήθη. Το σίγουρο βεβαία είναι ότι αυτά τα καινούργια δόγματα δεν θα εξυπηρετούν τον λαό άλλα την εξουσία που θα του τα επιβάλλει. Σίγουρο επίσης είναι ότι αφού έχει αρκετή δύναμη να φτιάξει το κοπάδι, θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη, αρμεγωντας το όλο και περισσότερο. Όσο πιο ισχυρή γίνεται η εξουσία τόσο οι λαοί θα εξαθλιώνονται.

Αυτό ακριβώς είναι και η παγκοσμιοποίηση. Μια αυτοκρατορία που αντί να κατακτήσει και να υποδουλώσει, υποδουλώνει και κατακτά. Επιβάλλει νέα ήθη και προσπαθεί να ομογενοποιήσει το προς άρμεγμα κοπάδι. Τίποτε απ αυτά δεν γίνεται για το καλό των λαών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γίνονται από τους λαούς. Κανένας λαός δεν προώθησε την παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμο. Οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές το έκαναν. Γι αυτό και πλουτίζουν σε απίστευτο βαθμό την ώρα που κράτη ολόκληρα ξεπουλιούνται για να τους πληρώσουν.

Οι επιχειρήσεις σοκ και δέους, που δημιουργούν την εντύπωση της παντοδυναμίας, ο πολυπολιτισμός και η φτώχεια δεν είναι κάποια τυχαία γεγονότα, άλλα πλήρως μελετημένα σχεδία.

Καταντάει γελοίο να μας κοροϊδεύουν ακόμη με κόλπα που έχουν περιγραφεί πλήρως πριν δυόμισι χιλιετίες.

ΠΑΝΤΑ ΓΑΡ ΑΝΑΓΑΓΟΙ ΤΙΣ ΑΝ ΤΑ ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑΥΤΑΣ ΤΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΜΕΝ ΟΠΩΣ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΣΩΣΙΝ ΑΛΛΗΛΟΙΣ, ΤΑ Δ ΟΠΩΣ ΜΗ ΔΥΝΩΝΤΑΙ, ΤΑ Δ ΟΠΩΣ ΜΙΚΡΑ ΦΡΟΝΩΣΙΝ.

Διότι όλα τα κόλπα των τυράννων θα μπορούσε να τα αναγάγει σε αυτά τα τρία. Να μην έχουν μεταξύ τους οι πολίτες εμπιστοσύνη (πολυπολιτισμός), να μην μπορούν (φτώχεια), και να έχουν χαμηλό φρόνημα (σοκ και δέος)

Ένας μονιασμένος, πλούσιος και με υψηλό φρόνημα λαός δεν είναι δυνατόν να γίνει δούλος. Ο λαός που μπορεί εύκολα να διχαστεί, που ασχολείται όλη μέρα μόνο για να μπορεί να επιβιώσει και δεν έχει εμπιστοσύνη στην δύναμη του είναι ήδη δούλος.

Ο εθνικισμός είναι μονόδρομος για την δημοκρατία, γιατί μόνο άνθρωποι με κοινή καταγωγή, ήθη θρησκεία και γλωσσά μπορούν να ομονοήσουν στην κυβέρνηση της χώρας τους. Μαζέματα λαών δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε δημοκρατία ούτε καν Πατρίδα, άλλα μόνο κοπάδι δούλων, που αν κάποτε ελευθερωθούν το πρώτο που θα κάνουν είναι να αλληλοσκοτωθούν, όπως στα Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς, στην Γιουγκοσλαβία και στη ΕΣΣΔ και σε όλες τις πρώην αποικίες όπου οι αποικιοκράτες ανακάτεψαν τους λαούς σε τεχνητά σύνορα.

Η παγκόσμια εξουσία λοιπόν που σήμερα υποδουλώνει τα έθνη έχει κάθε λόγο να κτυπάει τον Εθνικισμό ταυτίζοντας τον με τον ναζισμό και τα οποία εγκλήματα του. Δεν την συμφέρει όμως να μιλήσει για τα εγκλήματα των “δημοκρατών” 'Αγγλων και Γάλλων και λοιπών αποικιοκρατών που κατάσφαξαν τους λαούς και στις πέντε ηπείρους, ούτε για τα εγκλήματα των επίσης “δημοκρατών” Αμερικάνων που ξεκίνησαν με δυο ατομικές βόμβες εναντίον αμάχων και συνεχίζονται από τότε σε όλον τον πλανήτη.

Οι καθαρότεροι εθνικιστές που υπήρξαν ποτέ ήταν οι δημοκράτες της Αθήνας. Την διαφορά των εθνικιστών δημοκρατών από τους διεθνιστές ολιγαρχικούς την παραδίδει με μοναδικό τρόπο ο Ισοκράτης

ΕΠΕΙΔΗ ΓΑΡ ΤΑΣ ΝΑΥΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΝ ΑΠΩΛΕΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑΙΣ ΣΥΜΦΟΡΑΙΣ ΕΚΕΙΝΑΙΣ Η ΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΕΠΕΣΕΝ, ΤΙΣ ΟΥΚ ΟΙΔΕ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΟΝΤΑΣ ΟΤΙΟΥΝ ΠΑΣΧΕΙΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΗ ΠΟΙΕΙΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΤΟΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΙ ΤΙΣ ΟΨΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΞΑΣΑΝ, ΤΑΥΤΗΝ ΥΦ ΕΤΕΡΟΙΣ ΟΥΣΑΝ, ΤΟΥΣ ΔΕ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΕΠΙΘΥΜΗΣΑΝΤΑΣ ΕΤΟΙΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΘΑΙΡΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΝ ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΑΣ;
Γιατί όταν τα καράβια μας στον Ελλήσποντο χάσαμε και σε αυτές τις σύμφορες η Πόλη έπεσε, ποιος δεν είδε από τους μεγαλύτερους τους μεν δημοκρατικούς καλούμενους να είναι έτοιμοι να πάθουν οτιδήποτε για να μην κάνουν ότι τους προστάζουν και νομίζοντας φοβερό να βλέπει κάποιος την πόλη που ηγεμόνευε στους Έλληνες, να είναι υπό τον ζυγό άλλων, τους δε επιθυμήσαντες την ολιγαρχία αμέσως και τα τείχη να γκρεμίζουν και την δουλεία να υπομένουν;

Οι ολιγαρχία του τόπου σήμερα ακολουθεί την ίδια τακτική, όντας πανέτοιμη να υποταχθεί στην παγκοσμιοποίηση. Και πάλι ο Ισοκράτης μας λέει γιατί.

ΟΙ ΜΕΝ ΓΑΡ ΗΞΙΟΥΝ ΤΩΝ ΜΕΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΧΕΙΝ, ΤΟΙΣ ΔΕ ΠΟΛΕΜΙΟΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΝ, ΟΙ ΔΕ ΤΩΝ ΜΕΝ ΑΛΛΩΝ ΑΡΧΕΙΝ, ΤΟΙΣ ΔΕ ΠΟΛΙΤΑΙΣ ΙΣΟΝ ΕΧΕΙΝ
Διότι οι μεν (ολιγαρχικοί) ήθελαν στους πολίτες να άρχουν, ενώ στους εχθρούς να είναι δούλοι, οι δε (δημοκρατικοι) να άρχουν των άλλων, με τους πολίτες όμως να έχουν ισότητα.

Η όπως το λέει ο Ανωνυμος
Ἐκεῖνοι, τέλος πάντων, ὁποὺ μὲ ἄκραν οὐτιδανότητα ψυχῆς, ἀφοῦ πωλήσουν ἑκουσίως τῷ τυράννῳ καὶ τὴν ζωὴν καὶ τὸ ἔχειν τους καὶ τὴν τιμήν τους, καυχῶνται εἰς τὸ νὰ διαφέρωσιν ἀπὸ τοὺς ἄλλους, ὁποὺ εἶναι ἀκούσιοι σκλάβοι.

Έτσι λοιπόν η παγκοσμιοποίηση σε συνεργασία με τους δούλους της στην ντόπια ολιγαρχία χτυπούν τον εθνικισμό με κάθε τρόπο. Φυσικά κανένας δεν πιστεύει ότι ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν να προστατεύσουν τον λαό από τον “ναζισμό” και τον “ρατσισμό” αυτοί που δεν τον προστάτευσαν από τους κλέφτες και τους τοκογλύφους. Έχουν όμως πετύχει να εμποδίζουν τον λαό να σκέφτεται, φοβερίζοντας τον με ανύπαρκτες απειλές και απαγορεύοντας να βλέπει τις πραγματικές.

Τα κράτη δεν κινδυνεύουν από τις ιδεολογίες άλλα από την έλλειψη δικαιοσύνης. Όλοι οι λωποδύτες που κορόιδευαν επί σαράντα χρόνια τον λαό μέχρι που τίναξαν την χώρα στον αέρα εξακολουθούν να τον κοροϊδεύουν. Αυτό δεν είναι δείγμα βλακείας όπως θεωρείται συνήθως, άλλα δείγμα δουλείας. Είναι η ηθική του δούλου που γλύφει το πόδι που τον πατάει. Του δούλου που εκλιπαρεί για τα ψίχουλα και δεν λυσσαει να εκδικηθεί αυτούς που του πήραν το καρβέλι. Έτσι εξακολουθεί να υπακούει την γνώμη ανθρώπων που ξέρει ότι είναι απατεώνες. Αν δεν το ξερε θα ήταν ανόητος, το ξέρει όμως. Απλώς υπακούει τον αφέντη του που του απαγορεύει να αναζητήσει τις λύσεις στο μόνο μέρος που υπάρχουν.

Οι λύσεις βρίσκονται στην υπεράσπιση της πατρίδας, γιατί αυτή είναι η μονή ικανή να προστατεύσει τον λαό της. Γιατί μόνο εμείς έχουμε την θέληση να μας προστατεύσουμε και μόνο όλοι μαζί θα είμαστε αρκετά ισχυροί για να το πετύχουμε. Γι αυτό δεν πρόκειται κανένας είτε “αριστερός” είτε “δεξιός” είτε “ναζί” είτε 'δημοκράτης” να αφεθεί να μιλάει για την ανάγκη του ανθρώπου να έχει πατρίδα για να είναι ελεύθερος.

Η παγκόσμια εξουσία είναι πανέτοιμη να υπερασπίσει τα συμφέροντα της που καμιά σχέση δεν έχουν με την προστασία του λαού από τον φασισμό σήμερα η τον κουμουνισμό αύριο.

Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να μην αρχίσουν οι λαοί να ζητάνε πίσω τις πατρίδες τους. Να μην ξαναθυμηθούν ότι δεν μπορούν να είναι ελεύθεροι χωρίς να τους ανήκει η χώρα τους.

Μια χώρα μέσα στην οποία γεννιέσαι ελεύθερος, μεγαλώνεις προστατευμένος, ζεις έντιμα και πεθαίνεις με αξιοπρέπεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ωραιότερα ίσως λόγια που έχουν ειπωθεί ποτέ για την πατρίδα είναι του Σωκράτη, που δεν ήταν λογοτέχνης ούτε ρήτορας, άλλα φιλόσοφος.

Από τον πατέρα και από την μάνα και από όλους τους άλλους προγονούς πιο πολύτιμη είναι η πατρίδα και σεβαστότερη και αγιότερη και θεωρείται μεγαλύτερο αγαθό και από τους Θεούς και από τους ανθρώπους ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΩΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση