Στοχασμοί 14/02/2017

Τώρα ειν όμορφα

Εξάλλου οτιδήποτε σπουδαίο, δεν είχε ποτέ ταίρι
Τώρα ειν όμορφα. Που οι άλλοτε χειροκροτητές, σε λησμονούν και σε χλευάζουν. Που όλοι εκείνοι, οι δικοί σου άνθρωποι, σου χαμογελούν πια από συνήθεια, χωρίς ψυχή. Που όλοι εκείνοι που με φανατισμό σε αποθέωναν με επίθετα πολλών καρατίων, πέταξαν πρώτοι την πέτρα.
Που όλοι εκείνοι, ετερόφωτοι από τη λάμψη της επιτυχίας σου, σκοτείνιασαν χωρίς αντίσταση στη δυσκολία, την μεγάλη σου.

Τώρα ειν όμορφα. Γιατί όλα όσα θεωρούσες δεδομένα, όλα όσα ονομάτιζες με κλειστά μάτια, τώρα άλλαξαν όνομα και σκοπό, μα τώρα πια ξέρεις. Γιατί μια σκληρή πορεία, παρασύρθηκε σαν ξερόφυλλο στο βοριαδάκι και πέταξε μακρυά. Γιατί είσαι ξανά στο μηδέν, νιώθεις ξανά τις συσπάσεις της μήτρας να σε πετούν και πάλι έξω, στον κόσμο που νόμιζες πως ήξερες.

Τώρα ειν όμορφα. Που είσαι και πάλι μόνος. Την ίδια εκείνη την μοναξιά της γέννησης και του θανάτου. Μα και τη μοναξιά της δημιουργίας, της έμπνευσης , της μοναδικότητας. Εξάλλου οτιδήποτε σπουδαίο, δεν είχε ποτέ ταίρι. Τώρα που η μουσική , ο έρωτας, ο πόνος, η επιτυχία, το χαμόγελο, σου συστήνονται ξανά σαν έννοιες, ανεπιτήδευτα.

Τώρα ειν όμορφα. Γιατί έπαψες να χεις ανάγκη να εξηγείς την παραμικρή σου ανάσα και τις προθέσεις της. Θαρρείς πως είχες βάλει τζίφρα σε συμβόλαιο επιτυχίας, χωρίς παρεκκλίσεις. Γιατί μια ύπαρξη που έκανε θόρυβο, κατάντησε απλά αόρατη. Κι έτσι τώρα που δεν σε βλέπει πια κανείς, μπορείς και πάλι να ξαναχτίσεις την ύπαρξη σου, συντρίμμι, συντρίμμι, ανενόχλητος, χωρίς υποσχέσεις.

Τώρα ειν όμορφα. Που ευγνωμονείς τη γυμνή σου αλήθεια σαν κομμάτιασε την αντανάκλαση της στους άλλους και την επέστρεψε σε σένα, στον κάτοχό της. Που η μοίρα σε διδάσκει πόσο ακαριαία αντέχεις να μισηθείς, ίσως γιατί αγαπήθηκες εύκολα, πολύ. Και αυτή είναι μια αλήθεια μεγάλη. Όσο λιγότεροι στήνουν το αυτί τους για να σ ακούσουν, τόσο πιο δυνατά ακούγεται η φωνή σου και καθαρότερα τα όσα ψελλίζεις.

Τώρα ειν όμορφα. Γιατί το άσχημα, σου φανερώθηκε. Το χεις πια ζήσει και δικαιούσαι να αποζητάς το όμορφα . Στ αλήθεια όμως όμορφα, όχι συμβατικά, όχι από συνήθεια, όχι τυχαία, όχι γιατι έτσι πρέπει. Όμορφα, όπως μοιραία, όπως φανατικά, όπως έντονα, όπως αληθινά, όπως εσύ.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση