Στοχασμοί 07/06/2012

Το ροδοκούκι της Περσεφόνης

Όλα θα τα διαλύσει ο εγκέλαδος της πείνας !

Παραδομένοι στις αισθήσεις μας ή καλύτερα στις ψευδαισθήσεις μας, ως άλλες Περσεφόνες, έχοντας μοιραστεί μάλλον το ροδοκούκι που μας προσφέρει συνεχώς και απλόχερα ο σύγχρονος Κρονίδης Άδης, ετοιμαζόμαστε να ψηφίσουμε ή καλύτερα να αψηφήσουμε του Διός τη μήνις για δεύτερη φορά. Πόσο Περσεφώνες αντέχουμε να είμαστε;Δεν ελπίζω σε θαύματα όπως κανένας μας άλλωστε, το παγκόσμιο σύστημα που το εμπνεύστηκαν χαμηλότατου πνευματικού επιπέδου άνθρωποι με βλογιοκομμένα μούτρα που θα μπορούσα κάλλιστα να παρομοιάσω με τον Σκρουντζ Μακ Ντακ .Πάρτε το χαμπάρι και μη σας φοβίζει αυτό γιατί ο φόβος είναι εχθρός της λογικής επεξεργασίας και της προσπάθειας εξεύρεσης ανθρωποκεντρικών λύσεων στα σημερινά επερχόμενα αδιέξοδα.

Τα λοίσθια πνέει το σύστημα του παγκόσμιου κατ' επίφαση καπιταλισμού και πολλώ μάλλον δε άκρατου χρηματοπιστωτικού τζογαρισμού με φασίζουσα όψη σωβισμού των μαριονέτων του παγκοσμίου κουκλοθέατρου. Με λίγα λόγια, τζογάρουν αυτοί οι λίγοι μεγατσόγλανοι με τα κέρδη που έχουν μαζέψει από την αγορά και ή κερδίζουν περισσότερα ή τα χάνουν και για να μην καταρρεύσουν οι επιχειρήσεις και τα τραπεζικά τους ιδρύματα βάζουν τους μαριονετοπολιτικούς να ψηφίζουν νόμους, με τους οποίους εγγυάται το κράτος με τα λεφτά σας, δηλαδή του λαού το δανεισμό τους από την αγορά, ή ακόμα χειρότερα τους διασώζει δίνοντας τους απ' ευθείας χρήματα δικά σας <<stimulus plan>>, κοπή πληθωριστικού χρήματος για να σωθούν, με το κρετινόδες, πρόστυχο πρόσχημα << too big to fail>> και αυτοί αφού διασωθούν, συνεχίζουν πάλι να τζογάρουν και να δημιουργούν χρηματοπιστωτικές φούσκες. Άρα αυτοί ή πλούσιοι ή πλουσιότεροι και εσύ φτωχός ή φτωχότερος.

Φουκαρά μου ξενοδόχε όμως πόσο πολύ χωρίς εσένα υπολογίζονται τα πάντα τελικά;; και εννοώ φυσικά την πείνα γιατί αυτή είναι εντέλει η κινητήριος δύναμη, η κυριολεκτική πείνα και όχι το στάδιο που ζούμε τώρα, δηλαδή ο φόβος της πείνας που μας κρατάει ακόμα σκεπτικούς. Γιατί η πείνα που οι ίδιοι οι ανίκανοι, συμφεροντολόγοι και ηλίθιοι πολιτικοί και η ελίτ του χρήματος έσπειραν στον κόσμο, θα θερίσει τα δικά τους τα κεφάλια σύντομα!

Ποιά παγκοσμιοποίηση, ποιά ιδεολογία, ποιό κόμμα και ποιός πολιτικός ηγέτης;

Όλα θα τα διαλύσει ο εγκέλαδος της πείνας !

Χρειάζεται σθένος ψυχικό να αντέξουμε αυτά που έρχονται και ρισκάρω εδώ να πω πως μην περιμένει κανείς καμία βελτίωση της κατάστασης στη χώρα μας ή και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Τρανή απόδειξη η κατάσταση στην Ελλάδα αποτελεί αντικείμενο διαβουλεύσεων και συζητήσεων καθημερινά εκτός συνόρων στα υψηλότερα διοικητικά κλιμάκια παγκοσμίως και διαφαίνεται η αγωνία για τις εξελίξεις, με φόβο το ντόμινο. Αυτό ακριβώς δείχνει ότι η κρίση είναι συστημική και τόσο βαθιά που μπορεί ένας τόσο μικρός κρίκος όπως ή Ελλάδα, να σπάσει και μαζί της να σπάσει και όλο το παγκοσμιοποιημενο σύστημα με συνέπειες αδιανόητες μέχρι σήμερα..

Ωραία και η εσωτερική επανάσταση και η επαναπροσέγγιση των ανθρωποκεντρικών αξιών και η τριβή των απόψεων που προκύπτει από τον έντονο προβληματισμό, χρειάζονται και είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να χτίσουμε στο μέλλον ένα άλλο σύστημα πιο ανθρώπινο, αλλά στο τώρα;;Στο αδυσώπητο σήμερα που λιώνω στη φοιτητική γκαρσονιερούλα μετρώντας τα ψιλά να πάρω ένα σουβλάκι;; Που με ρωτάει το παιδί μου γιατί το ψυγείο δεν έχει τίποτα μέσα μαμά;; Που πάω στο φαρμακείο 70 και 80 χρονών άνθρωπος και φεύγω χωρίς τα φάρμακα μου γιατί δεν εξυπηρετούν πλέον συνταγές του ταμείου μου που τόσα χρόνια πλήρωνα με τα ένσημα μου;;

Τώρα τι κάνω;

Τι κάνεις;

Τώρα που τα χάνεις , τώρα που συνηδητοποιείς το χάος που σε ρίχνουν τα όρνεα που θέλουν να σε κυβερνήσουν πάση θυσία για να σου πάρουν και την τελευταία ρανίδα ελεύθερου πνεύματος και αξιοπρεπούς ζωής που σου έχει απομείνει , τώρα μπορείς να δράσεις και να τους ξεσκίσεις με λύσσα και αυτούς και τα παγκόσμια αφεντικά τους !

Πως;

1) Πάρε όλα σου τα χρήματα από τις τράπεζες και τοποθέτησέ τα κάπου που μόνο εσύ θα γνωρίζεις ή βάλτα σε θυρίδες . Μην ακούς τι λένε τα ΜΜΕ περί επικινδυνότητας κατάρρευσης των τραπεζών λένε ψέματα το τραπεζικό σύστημα ενισχύεται από το κράτος και τους δανειστές μας και αν χρεοκοπήσουμε τότε μόνο θα καταρρεύσουν αλλά τότε θα έχουν χαθεί και οι καταθέσεις σου.


2) Μην ξαναγοράσεις τίποτα απολύτως που παράγεται από πολυεθνικές εταιρίες ! Στήριξε μόνο και όσο μπορείς μικρές και πολύ μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Όπως το μπακάλικο της γειτονιάς, τη λαϊκή αγορά, τη μοδίστρα της γειτονιάς, το φούρνο της γειτονιάς και αν σου ανήκει μια τέτοια οικογενειακή επιχείρηση κάνε ευκολίες πληρωμής ακόμη και στα πιο φτηνά σου προϊόντα και στήριξε το γείτονα όσο καλύτερα μπορείς και πούλα υγιεινά προϊόντα με τίμιο τρόπο.

3) Αν έχεις κάποιο κεφάλαιο στην άκρη κάνε τα όλα χρυσό ! Και κυρίως μην ξεπουλάς το χρυσό για πενταροδεκάρες στα χιλιάδες ενεχυροδανειστήρια που έχουν <<εντελώς τυχαία>> ανοίξει σε κάθε περιοχή της χώρας ! Το χρυσό συνεχώς αυξάνει την αξία του τα τελευταία χρόνια και όσο βαθαίνει η κρίση συνεχώς θα την αυξάνει. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είναι ανταλλακτικό μέσο που γίνεται ανταλλάξιμο ακόμα και αν δεν υπάρχει χρήμα ή έχει ξευτελιστεί η αξία του χρήματος όπως στην περίπτωση χρεοκοπίας και υιοθέτησης μιας υπερυποτιμημένης δραχμής. Ακόμα και σε περίοδο πολέμου το χρυσό συνεχίζει να έχει αξία.

4) Φτίαξε τον δικό σου κήπο αν έχεις κάποιο σπίτι στο χωριό ή ακόμα και στις πόλεις αν έχεις αυλή ή και σε διαμέρισμα με γλάστρες . Υπάρχουν πάρα πολλοί οικονομικότατοι τρόποι για να το κάνεις αυτό και να πετύχεις ακόμα και πλήρη διατροφική αυτονομία αν έχεις την κατάλληλη έκταση ή συμπλήρωση υγιεινότατης τροφής αν ζεις σε διαμέρισμα και κάνεις καλό και στην τσέπη σου και κυρίως στην υγεία σου. Στο διαδίκτυο προτείνονται εκατομμύρια τρόποι οικιακής καλλιέργειας για να συμβουλευτεί κανείς.

5) Μην δέχεσαι να δουλέψεις σε δουλειές με μισθούς και συνθήκες εκμετάλλευσης ! Σκύβοντας το κεφάλι λόγω ανάγκης, βοηθάς δυστυχώς στην σιωπηλή ανοχή αυτής της απάνθρωπης κατάστασης που προσπαθούν πειραματικά να επιβάλουν στην Ελλάδα για να το επεκτείνουν αργότερα ως μοντέλο νέων δουλουπαλληλικών σχέσεων παγκοσμίως.

6) Μην υπακούς σε χαράτσια και μην πληρώνεις τίποτα αν δεν επέλθει πρώτα φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη ! Μιλάνε οι ίδιοι οι πολιτικοί από όλες τις πολιτικές παρατάξεις για αδικίες και ανορθολογισμό στην φορολόγηση και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς απόδοσης των φόρων. Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ.. Γιατί να πληρώσω αφού μου λένε στην ουσία ότι πολλοί άλλοι δεν πλήρωσαν, δεν πληρώνουν και ακόμα το σύστημα δεν μπορεί να βρει τη λύση. Επομένως φτιάξτε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, πείστε με αποδείξεις ότι το επιτύχατε αυτό και μετά να συνεισφέρω και γω αυτό που μου αναλογεί. Αν δεν μπορείτε τότε είστε ανίκανοι και δεν δικαιούστε να ζητάτε την ψήφο μου.

7) Φύλαξε τρόφημα και κυνηγητικές καραμπίνες ! Φύλαξε τρόφιμα για να έχεις μια αυτάρκεια τροφής σε περίπτωση χρεοκοπίας και μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση χάους που θα επέλθει σε αυτή την περίπτωση. Ξηρά τροφή, κονσέρβες, αεροστεγώς κλεισμένα όσπρια, λάδι, αλεύρι, κρασί είναι μερικά τρόφιμα αντοχής στο χρόνο, οικονομικά και στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς πλήθος τρόπων συσκεύασης των προϊόντων αυτών για καλύτερη και μακροχρόνια διατήρηση. Οι κυνηγητικές καραμπίνες είναι νόμιμες και μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσον αποτροπής σε περίπτωση παραβίασης του οικογενειακού σου ασύλου από κάποιους που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το ενδεχόμενο χάος μιας χρεοκοπίας.

8) Μην τους ψηφίσεις ! Πάλι ! υποδείξω σε κανέναν ούτε πως θα σκεφτεί, ούτε τι θα ψηφίσει! Όμως κανείς δεν μπορεί να μου βρει αντεπιχείρημα στο έξης σκεπτικό: Κατ αρχήν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι τώρα (ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΝΔ) έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη λάθος διαχείριση της πολιτικής και της λάθος διακυβερνώσης με αποτέλεσμα την καταστροφή της χώρας και αυτό το παραδέχτηκαν και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων και τα στελέχη τους δημόσια! Ζητούν όμως την εμπιστοσύνη, επομένως και τη συγχώρεση από το λαό εκ νέου. Όχι να μην τη ζητούν ! Αν κάποιος μου κάνει κακό το λιγότερο που οφείλω πάνω απ όλα στον εαυτό μου και στην κοινωνία που ζω είναι να τον καταδικάσω και να μην του επιτρέψω να το ξαναεπιχειρίσει!!! Όσο περί μετανοίας και συγχώρεσης... Λυπάμαι αλλά δεν είμαι θεός είμαι άνθρωπος.. Αν ζητούν συγχώρεση να τη ζητήσουν από εκείνον. Εγώ ως νοήμον άνθρωπος και πατριώτης, αρνούμαι να ψηφίσω τα δυο κόμματα που πρόδωσαν πολλές μάλιστα φορές την εμπιστοσύνη που τους επέδειξε ο λαός μας και μας οδήγησαν στο σημερινό χάος. Δεν δέχομαι με βάση τη λογική ότι έχουν την ικανότητα να σώσουν ότι απέμεινε από την χώρα που οι ίδιοι κατέστρεψαν , έχοντας μάλιστα συντριπτικά το μεγαλήτερο μερίδιο ευθύνης .

Πρέπει να πάψουμε πάνω απ όλα να εμπιστευόμαστε το πολιτικό σύστημα ότι είναι ικανό να μας βγάλει από τα αδιέξοδα που μας έριξε. Πρέπει να γίνουμε αλληλέγγυοι με τους συμπολίτες μας Έλληνες και να πολεμάμε καθημερινά τα φαινόμενα δυστυχίας που παρουσιάζονται δίπλα μας πριν μας χτυπήσουν την πόρτα και αναγκαστούμε να αναζητήσουμε βοήθεια. Δηλαδή να φτιάξουμε τους μηχανισμούς βοήθειας σε κάθε γειτονιά και να συμμετέχουμε όλοι, ώστε να υπάρχουν όταν τους χρειαστούμε όλοι (κοινωνικά ιατρεία με την οικειοθελή συμμετοχή ιατρών, κοινωνικά φαρμακεία με την απόδοση μη ληγμένων φαρμάκων, συσσίτια, συλλογή ειδών ρουχισμού και οικιακών συσκευών και περισσευούμενων αντικειμένων για απόδοση σε άπορους Έλληνες κ.α.).

Ελπίζω ότι θα πάψουμε σύντομα να τρώμε τα ροδοκούκια του συστήματος και από Περσεφώνες θα γίνουμε , εγώ Λεωνίδας , εσύ Ηρακλής και συ Μέγας Αλέγανδρος . Θα τους διώξουμε και όσους μας έκλεψαν και μας κορόιδεψαν όλα αυτά τα χρόνια θα τους τιμωρήσουμε παραδειγματικά !

Εν αρχή όμως να μην τους ψηφίσουμε !

Έσσεται Ήμαρ !

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

+1 #1 Τσούνης Ηλίας 22-10-2013 16:53
Μάλλον πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο "Η πολιτική μετράει" του Τζέρι Στόκερ. Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Καλά το ξεκίνησες, μετά το έχασες.
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση