Δημόσια Υγεία

Ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας, ενδο-οικογενειακή βία και σεξουαλικότητα. Μια σχέση ψυχοπαθολογίας.

Ο άνθρωπος που πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας παρουσιάζει μια παθητική περιφρόνηση προς τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων, βλέπει τους άλλους ιδιαίτερα τα άτομα του οικογενειακού του κύκλου ως κτήμα του.

Πρόληψη και Τιμωρία

Σίγουρα πρόκειται για δύο καρκίνους που δεν διατίθενται για "τιμωρητικές" πρακτικές σαν αυτές που "είδε" ο υπουργός υγείας τόσο για αμέλεια πρόληψης όσο και για αμέλεια συμμετοχής σε αμφισβητούμενες διεθνώς πρακτικές ανίχνευσης.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα

γράφει ο
Έναν χρόνο μετά την κατεδάφιση της ΠΦΥ στην Ελλάδα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Υγεία - Κρίση: Σημειώσατε «διπλό»

γράφει ο
Μήπως, τελικά, η Ελλάδα είναι μια χώρα παρανοϊκών;

Υγεία. Είναι πολύτιμο αγαθό;

Σε όλο τον κόσμο εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων η φορολογία είναι ανταποδοτική. Στην πατρίδα μας, μας υπερφορολογούν και καμιά ανταποδοτικότητα δεν βλέπουμε.

Η ψυχολογία της μάζας

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να παρατηρηθεί ακόμα και σε ένα ολόκληρο έθνος το οποίο κάτω από της κατάλληλες συνθήκες μεταμορφώνεται σε “ψυχολογικό πλήθος”.

Υγεία - Δημόσια Υγεία - Ιατρική Πράξη

Τα οικονομικά μεγέθη που επενδύει η κοινωνία μας σχετικά με τους τελευταίους μήπως είναι πολύ λιγότερα από αυτά που δαπανώνται στην κλασική, νοσοκομειοκεντρική υγεία, με αποτέλεσμα τη μη αποδοτική παραγωγή και συντήρηση του αγαθού της υγείας ;
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.