Πολιτική 10/11/2015

Η πολιτική μούγκα

Ο πολιτικός, αν θέλει να λογίζεται ως τέτοιος, οφείλει να εκφράζεται και να εξηγεί.
Η σιωπή είναι χρυσός λένε. Ίσως σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, αλλά όχι στην πολιτική. Ο πολιτικός, αν θέλει να λογίζεται ως τέτοιος, οφείλει να εκφράζεται και να εξηγεί. Μέσω συνεντεύξεων, γραπτών κειμένων, ομιλιών, κοινωνικών δικτύων, δημόσιων αντιπαραθέσεων έχει την ευκαιρία (και την υποχρέωση) να καθιστά όσο καθαρές και σαφείς γίνεται τις θέσεις του για τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί.

Βάσει αυτής της υπόθεσης μου φαίνεται αδιανόητη η επιλογή της σιωπηλής στάσης των Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα στην εσωτερική εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου στη ΝΔ.  Δεν υποστηρίζω το κόμμα αυτό αλλά δεν παύει να ενοχλεί η εξαγωγή εσφαλμένων μοντέλων πολιτικής αντίληψης προς στους Έλληνες ψηφοφόρους. Άσχετα από τους λόγους που υιοθετούν αυτή τη στάση στην ουσία εμπίπτουν στο λογικό σφάλμα «επίκληση στην αυθεντία», δηλαδή ψηφίστε μας γιατί είμαστε εμείς και θα εφαρμόσουμε ορθά πράγματα μόνο που δεν χρειάζεται να σας ενημερώσουμε τώρα, ψηφίστε μας και θα δείτε.

Ακολουθεί την εξοργιστική στάση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος χωρίς στην ουσία να αρθρώσει πολιτικό λόγο από το 2009 και έπειτα (μερικές φορές ούτε πριν) θεωρείται από κάποιους πολιτικό κεφάλαιο (πολιτικό άχθος θα έλεγα εγώ). Θα αντιπαραθέσει κάποιος ότι μερικοί από την πολλή δημόσια ομιλία έχουν εκτεθεί. Αυτή όμως δεν είναι η ουσία του δημόσιου λόγου;  Να δείξεις που βρίσκεσαι στην κλίμακα μεταξύ ικανότητας και ασχετοσύνης;  Μεταξύ ηθικής και επικινδυνότητας; Εκεί βέβαια επεμβαίνουν και άλλοι παράγοντες προσπαθώντας να εξωραΐσουν τα λεκτικά και ιδεολογικά σφάλματα του εκστομίζοντος αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.  

Η ουσία εδώ είναι ότι η στάση της σιωπής μασκαρεύει τις όποιες ατέλειες ή περίεργες απόψεις μπορεί να έχει ο υποψήφιος, δεν σέβεται την νοημοσύνη του εκλογικού σώματος στο οποίο απευθύνεται και εν τέλει είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Αλλά μιλάμε για το επόμενο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!  Ας το λάβουν αυτό υπόψη τους οι εκλογείς της ΝΔ.  Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν κανέναν τέτοιο υποψήφιο.  Εκτός αν προσόντα θεωρούνται η μαγκιά και η μούγκα.  


Ηλίας Κώνστας

Msc Engineering Management
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!»
www.facebook.com/KonstasEuroelections
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση