Πολιτική 13/10/2015

Η εξομολόγηση ενός Χρυσαυγίτη

Οι αθώες ημέρες πέρασαν. Έρχεται το καινό. Αλλά μήπως είναι το παλαιό;
Ελίνα Ζάγγου - Φώτης Ζυγούλης

Η οικονομική κρίση και οι κοινωνικές συνέπειες της.

Ερώτηση: Τι φταίει και αναδύθηκε η Χρυσή Αυγή στο πολιτικό προσκήνιο;

Οι Έλληνες έφθασαν στο σημείο να τρώνε από τα συσσίτια, εκεί όπου παλαιότερα έβλεπε κανείς μόνο μετανάστες η περιθωριοποιημένα άτομα. Όλοι κατηγορούν την ελίτ στην Ελλάδα, την πολιτική και οικονομική ελίτ. Πολλοί που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή δεν υποστηρίζουν τις πολιτικές της αλλά προσκολλώνται σ΄αυτήν από αγανάκτηση και αντίδραση. Καθώς η μεσαία τάξη καταρρέει, το μέλλον της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα αρχίζει να κινείται περιοριστικά μεταξύ των άκρων. Την ίδια ώρα το πολιτικό σύστημα απαθές κοιτά την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Η Ελλάδα ζει τη Μεγάλη Κρίση του 1929. Η κρίση αυτή δεν είναι όμως μόνο οικονομική αλλά πρωτίστως κοινωνική και πολιτική. Πολλοί νέοι απογοητευμένοι από τη διαφθορά στους χώρους αυτούς καταφεύγουν στη Χρυσή Αυγή διοχετεύοντας κατά τον τρόπο αυτό το θυμό και την αγανάκτηση τους. Η αγανάκτησή τους δεν είναι πολιτική πράξη-στάση.

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να αποτελέσει θεσμοποιητικό εργαλείο της αγανάκτησης. Παρατηρούμε έναν institutionalism του φασισμού απέναντι σε ένα πρόβλημα νομιμοποίησης του θεσμικού οικοδομήματος της Ελληνικής Πολιτείας.

Οι Έλληνες αποζητούν αλλαγές σε θεσμικό και προσωπικό επίπεδο. Η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται μόνο μ ε αλλαγές στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και του Κράτους Πρόνοιας.

Ο συνδυασμός των ακολούθων παραγόντων :

  • Οικονομικός (λιτότητα, ύφεση, ανεργία)
  • Κοινωνικός (μετανάστευση)
  • Πολιτικός (απαξίωση κομμάτων και συνόλου πολιτικού συστήματος)
  • Πολιτισμικός (ανυπαρξία δομών, έλλειψη εκπαίδευσης στο πολιτικόν)

Οδήγησε πολλούς Έλληνες να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή.

Παρόμοιοι παράγοντες οδήγησαν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης σε παρακμή. Βέβαια τότε η Γερμανία έβγαινε από το πόλεμο στον οποίο ηττήθηκε και οι δημόσιοι υπάλληλοί της επιδίωκαν να γίνουν υπουργοί. Η αυτοσυνειδησία των Γερμανών συγκροτούνταν στο πλαίσιο της καθυστερημένης μετάβασης της Γερμανίας στη βιομηχανική εποχή.

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι απογοητευμένοι με τους πολιτικούς γιατί οι τελευταίοι δεν συγκρούσθηκαν με τα κατεστημένα συμφέροντα. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής αυτοπροβάλλεται ως αντισυστημικό. Η ανάδυση της Χρυσής Αυγής από το ελληνικό πολιτικό περιθώριο είναι ανάλογη της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ο νέος, ο άνεργος, ο απόφοιτος Λυκείου είναι αυτός που ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Είναι αυτός που απογοητεύθηκε από το πολιτικό και θεσμικό οικοδόμημα στην Ελλάδα. Είναι αυτός που πιστεύει περισσότερο στο Στρατό, στην Εκκλησία και στην Αστυνομία παρά στο Κοινοβούλιο. Είναι αυτός που θεωρεί εαυτόν στο περιθώριο των ευκαιριών.

Αυτοί οι αγανακτισμένοι και οι περιθωριοποιημένοι αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια οικογένεια ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή. Αγανακτισμένοι όμως είναι και οι Αριστεροί . Στην Ελλάδα της κρίσης η διαμαρτυρία έχει ιδεολογικό χαρακτήρα. Τον χρυσαυγίτη τον ενοχλούν πολλά.

Η μετανάστευση, η ανεργία, η εγκληματικότητα είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα στη σκέψη τους. Ο μετανάστης προσωποποιεί τα αίτια της κακοδαιμονίας. Είναι ο πλησίον ο οποίος δεν μπορεί να αγαπηθεί και να βοηθηθεί (σύμφωνα με το χριστιανικό πρότυπο) από τους χρυσαυγίτες. Οι χρυσαυγίτες υποστασιοποιούν  το μίσος προς το συνάνθρωπο.

Η μνήμη του χρυσαυγίτη δεν ανακαλεί τους Έλληνες μετανάστες ανά την υφήλιο. Ο χρυσαυγίτης δεν είναι ο Έλληνας κοσμοπολίτης. Ο χρυσαυγίτης αισθάνεται έχθρα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην παγκοσμιοποίηση. Την τελευταία την εξορκίζει μέσω ενός εσωστρεφούς εθνικισμού τύπου «η πτωχή πλην τίμια Ελλάς» του 19ου αιώνα πλαισιωμένου από μυθολογικές παραστάσεις ανωτερότητας των Ελλήνων.

Ο χρυσαυγίτης δημιουργεί το μύθο του για να ζήσει στη πραγματικότητα. Σε μια εποχή απομυθοποίησης των πάντων ο χρυσαυγίτης αναζητά στογικό χάδι στην εσωστρέφεια του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού.

Η Χρυσή Αυγή εξαπλώθηκε την πόλη της Αθήνας αρχικά, κατά το πρότυπο των ταγμάτων του Adolf Hitler το 1930 στη Γερμανία. Δημιουργήθηκαν ομάδες περιφρούρησης χώρων δημόσιων σε ευαίσθητες περιοχές με το σύνθημα « Ο έλληνας σε κίνδυνο». Πραγματοποιήθηκε δηλαδή διείσδυση σε κοινωνικά στρώματα του αστικού περιβάλλοντος λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι αντιλήψεις των οπαδών της Χρυσής Αυγής πηγάζουν από τη συγχώνευση τριών ιστορικών συγκυριών: τον διαχωρισμό μεταξύ των βασιλοφρόνων και των φιλελευθέρων κατά το Β παγκόσμιο πόλεμο, τον αποκλεισμό της Αριστεράς κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960 και την τρομοκρατία του εμφυλίου στην Ελλάδα μετά το 1945. Η κατηγοριοποίηση που πραγματοποιήθηκε τότε στις τάξεις του ελληνικού λαού ενυπάρχει στο συλλογικό ασυνείδητο του χρυσαυγίτη.

Εθνικισμός ακραίος και λαϊκισμός είναι τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής.

Η άρνηση των συστημικών κομμάτων να προσδώσουν  νομιμοποίηση στο υπαρκτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ταυτίζεται σχεδόν με τη στάση που είχαν κρατήσει τα συστημικά κόμματα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία του μεσοπολέμου.

Βέβαια οι ιστορικές αναλογίες διαφέρουν. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει τη νομιμοποίηση και τη στήριξη από το λαό χωρίς να διαφημίζει τις φασιστικές πρακτικές της.

Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως:

  • Αντι αστική
  • Αντι καπιταλιστική
  • Αντι κομμουνιστική
  • Αντι δημοκρατική
  • Αντι φιλελεύθερη

Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής δεν ασπάζονται τις στάσεις αυτές καθολοκληρίαν. Αποδέχονται το δημοκρατικό – φιλελεύθερο πλαίσιο όσο αυτό προσδίδει ελπίδες συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων στη πολιτική. Αυτό σημαίνει όμως ότι η έλλειψη διαφάνειας και συμμετοχικότητας οδήγησε πολλούς στο Χρυσή Αυγή. Αυτό καταδεικνύει ότι δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που οδήγησε πολλούς ψηφοφόρους στη Χρυσή Αυγή αλλά η κοινωνική και πολιτική κρίση.

Η απονομιμοποίηση του πολιτικού – πελατειακού καθεστώτος στην Ελλάδα από το 1974 και μετά οδήγησε στο 2010 και την επίσημη χρεοκοπία του Ελληνικού Κράτους. Χρεοκοπία οικονομική –κοινωνική και πολιτική.

Η απονομιμοποίηση του πολιτικού καθεστώτος οδήγησε στη κοινωνική θεσμοποίηση της Χρυσής Αυγής, στη περιβολή της με θεσμικό κέλυφος.

Μνημόνια και οικονομικοί στόχοι παραγκώνισαν ιδιαιτερότητες και κοινωνικά δικαιώματα και τέθηκαν στόχοι που δεν θα μπορούσαν ν α υλοποιηθούν από χώρες με χρόνια προβλήματα όπως η Ελλάδα. Οι λανθασμένες και επιπόλαιες επιλογές των Ελλήνων πολιτικών επέφεραν την απογοήτευση των συμπολιτών μας. Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών διαφάνηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 όπου η συγκριτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού σε ποσοστό 60% απέρριψε τις μεταρρυθμιστικές προτεινόμενες θέσεις των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.

Όταν ο παππούς λαμβάνει τη σύνταξή του και ο εργαζόμενος το μισθό του και τον διανέμουν σε 3 οικογένειες (παιδιά και εγγόνια) τότε και η παραμικρή μείωση επηρεάζει όλους αρνητικά. Η μικροαστική τάξη υποφέρει. Η κρίση αξιοπιστίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος δεν περιορίζεται μόνον στο πεδίο της οικονομίας ή της κοινωνίας. Διατρέχει όλους τους θεσμούς.

Το προφίλ του ακροδεξιού ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής

Ερώτηση: Ποιοι είστε εσείς που ψηφίζετε τη Χρυσή Αυγή;

Το τέλος της Μεταπολίτευσης συμπίπτει με το τέλος των ψευδαισθήσεων και την ανάδυση στην επιφάνεια του πολιτικού συστήματος ακροδεξιών ιδεολογικών μορφωμάτων.

Στις εκλογές του 2007/2009 και 2012 φάνηκε καθαρά η δύναμη της  ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Ο χρυσαυγίτης ψηφοφόρος είναι ο περιθωριοποιημένος της κοινωνίας. Δεν ακολούθησε τη κοινωνία στον εκσυγχρονισμό της. Δεν απολαμβάνει τα καλά του εκμοντερνισμού. Απογοητεύθηκε εξάλλου από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Ο χρυσαυγίτης είναι ο άνεργος, ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, ο αυτοαπασχολούμενος του οποίου το έσοδο μηνιαίως δεν ξεπερνά τα 500 ή 700 ευρώ. Στις τάξεις των χρυσαυγιτών δραστηριοποιούνται κατεξοχήν άνδρες ηλικίας 18-34 ετών. Ο χρυσαυγίτης είναι κατά μέσον όρο απόφοιτος λυκείου.

Οι στάσεις των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε θέματα της κοινωνίας στην Ελλάδα

Ερώτηση: Ποιες ιδέες πρεσβεύετε;

Το κίνητρο για να ψηφίσει κάποιος Χρυσή Αυγή είναι η διαμαρτυρία για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Η αγανάκτηση όμως δεν είναι πολιτική πράξη. Δεύτερο έρχεται το θέμα των μεταναστών στο οποίο προβάλλεται η αδυναμία εύρεσης εργασίας. Last but not least έρχεται στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής ο εθνικισμός.

Οι στάσεις των οπαδών της Χρυσής Αυγής καλλιεργήθηκαν σε αυτό το τρίγωνο του πολιτικού περιθωρίου. Διαμαρτυρία, ξενοφοβία και υπερεθνικισμός συνθέτουν ένα πλαίσιο ιδεολογίας εσχατολογικού χαρακτήρα. Ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής περιμένει τη σωτηρία σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από ένα μεσσία χαρισματικό ηγέτη με έκτακτες εξουσίες. Η δημοκρατία απέτυχε παταγωδώς για τον ψηφοφόρο αυτό. Σειρά έχει τώρα ένα άλλο πολίτευμα. Η διέξοδος από το θλιβερό παρόν οδηγεί στη Χρυσή Αυγή. Το συναίσθημα υπερισχύει της λογικής.

Οι στάσεις των οπαδών της Χρυσής Αυγής υπέβοσκαν σε άλλα πολιτικά κόμματα όπως το ΛΑΟΣ και η ΕΠΕΝ παλαιότερα. Οι συγκεκριμένες στάσεις των οπαδών της Χρυσής Αυγής συγκεκριμενοποιήθηκαν μετά το 2007 αλλά οι εσωτερικές σχέσεις μεταξύ των οπαδών του εθνικισμού και κρατικών θεσμοθετημένων δομών εξουσίας όπως η αστυνομία η ακόμη και παραθρησκευτικές οργανώσεις υπήρχαν για πολλά χρόνια.

Στα όρια των παραδόσεων εκσυγχρονισμού- ευρωπαισμού και της καθ΄ημάς Ανατολής. Ο ακροδεξιός εθνικισμός, η κομμουνιστική εσχατολογία και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων.

Ερώτηση: Ποιο παιχνίδι παίζετε στο ελληνικό πολιτικό σύστημα τώρα;

Στην Ελλάδα εδώ και 180 χρόνια κυριαρχεί η πάλη μεταξύ 2 τάσεων πολιτισμικών: η εκσυγχρονιστική τάση και η τάση της παραδοσιακής καθ΄ημάς Ανατολής. Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε τα αίτια και τους φορείς των δύο αυτών τάσεων αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε τη θέση της Χρυσής Αυγής στη πάλη αυτή.

Ο εκσυγχρονισμός της Ελλάδας μετά τη Μεταπολίτευση ταυτίσθηκε με την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και στον σταδιακό κοινωνικό μετασχηματισμό της. Παράλληλα αμβλύνθηκαν οι διαφορές και οι εντάσεις μεταξύ των ιδεολογικών απογόνων αντιπάλων του ελληνικού εμφυλίου 1945-1948.

Η κρίση του 2009 αποκάλυψε τα σαθρά θεμέλια του κοσμικού (sic) κράτους εν Ελλάδι, τον παρασιτισμό, τον κρατισμό, το patron-client system. Τα παραπάνω ήταν γνωστά από καιρό, οι πνευματικοί ταγοί όπως  ο Χρήστος Γιανναράς, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος και η Βασιλική Γεωργιάδου είχαν προειδοποιήσει.

Όλοι όμως ικανοποιούνταν με το καθεστώς.

Το καθεστώς της διαφθοράς και της πολιτικής πατρωνείας κατελύθη ουσιαστικά το 2010 αλλά οι φορείς του ακόμη φυτοζωούν. Το θεσμικό έλλειμμα σοβεί οδυνηρό και οι Έλληνες που δεν πιστεύουν πια στα σαθρά θεμέλια του συστήματος πιστεύουν στη Χρυσή Αυγή.

Γιατί όμως οι ψηφοφόροι της δεν ήταν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ το οποίο έχει μια εξίσου σοβαρή ιδεολογία αντι-παγκοσμιοποίησης και αντι-ευρωπαισμού;

Η ΝΔ προσπάθησε με επιτυχία να αφομοιώσει πολλά μέλη της προερχόμενα από ακροδεξιά κόμματα κατά τη περίοδο 1974-1981. Το ΠΑΣΟΚ επίσης έκανε το ίδιο για τους κομμουνιστές-αριστερούς οπαδούς τη δεκαετία του 1980. Μετά όμως την οικονομική κρίση του 2009 ο δικομματισμός πέθανε και ήλθε στη ζωή μια πολυθεία πολιτικών αξιών και ιδεολογιών.

Παρατηρείται μια συμπόρευση αξιών εναντίον της παγκοσμιοποίησης και του ευρωπαϊσμού οπαδών της Χρυσής Αυγής και ακροαριστερών. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής διακατέχονται από ένα μεσσιανισμό εσχτολογικού χαρακτήρα με θρησκευτικές καταβολές όμοιο με αυτό που διέπει τη συλλογική στάση ακραίων παραθρησκευτικών κύκλων της χώρας μας παραδοσιακά οπαδών της ΝΔ παλαιότερα.

Που οφείλεται αυτή η ομοιότητα;

Ένας θρησκευτικός μεσσιανισμός που αγγίζει τα όρια μιας εσχατολογίας στην οποία επίκεντρο είναι η Ελλάδα της καθ΄ημας Ανατολής απαντάται τόσο στην θρησκευτική υποκουλτούρα εν Ελλάδι οργανώσεων όσο και σε τάξεις κομματικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή. Ίσως είναι το πνευματικό διέξοδο μιας εσωστρεφούς Ελλάδας απεναντι στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. Ίσως είναι το τελικό αποτέλεσμα πολιτισμικών ζυμώσεων που αναδυθηκαν  λόγω της οικονομικής κρίσης. Ίσως είναι απλώς η κραυγή των περιθωριοποιημένων. Αυτή η κραυγή όμως συναντά τις φωνές της άκρας αριστεράς σε πολλά σημεία εκτός του θρησκευτικού. Τη συναντά στον αντιευρωπαϊσμό, στη πολιτική εσωστρέφεια και σε ένα ιδιότυπο κοινοτισμό. Κοινοτισμό που αντιτίθεται στη φερόμενη ως προτεσταντική ηθική του νεοφιλελευθερισμού που πρεσβεύει ο εκσυγχρονισμός στη χώρα μας.

Ο παραδοσιακός οικουμενισμός της Ελλάδας που διέπρεψε με τα ελληνικά κέντρα στη διασπορά κατήντησε πια ένα εσωστρεφές αδύναμο κρατίδιο αποικία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απονομιμοποίηση του πολιτικού η διαφορετικά: « αναλαμβάνουμε τη πολιτική ευθύνη των εκτός νομιμότητας πράξεων»

Ερώτηση: Γιατί αναλάβατε την πολιτική ευθύνη δολοφονιών;

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης το «πολιτικόν» απονομιμοποιείται διότι δεν υφίστανται οι θεσμοί για να το ενδυναμώσουν και να το υποστασιοποιήσουν. Μια σειρά δεκαετιών διαφθοράς και αδιαφάνειας, η εδραιωμένη μη πίστη στη νομιμότητα έφεραν τη χώρα μας μπροστά στην πλήρη αποδόμηση των πολιτικών στοιχείων που συνθέτουν μια κοσμικότητα.

Φάνηκε η γύμνια μας και ο κόσμος στράφηκε σε πολιτικά υποκατάστατα που έχουν όμως ισχυρό πολιτικό έρεισμα στο ελληνικό στερέωμα. Ακόμη και όταν αγνοείς τη Χρυσή Αυγή διαπράττεις σκόπιμη πολιτική πράξη.

Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης μιας δολοφονίας έχει μεγάλη πολιτική σημειολογία. Επιχειρεί να  μεταλλάξει το πολιτικό σύστημα εκ των έσω. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός, η άλωση εκ των έσω. Αυτό το γνωρίζει η Χρυσή Αυγή και οι παράγοντες αυτοί που τη στηρίζουν.

Είναι η δολοφονία πολιτική πράξη;

Για τη Χρυσή Αυγή είναι  και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Ο μεσσιανισμός της Χρυσής Αυγής εδράζεται πάνω στα ερείπια σαθρού κοινοβουλευτικού συστήματος της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ποιο κομματικό μόρφωμα θα αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή;

Ποιο κομματικό και ιδεολογικό μόρφωμα θα υπερνικήσει τις αμφιβολίες των πολιτών για τον ορθολογισμό.

Η γοητεία ενός ανορθολογισμού επισκιάζει πάλι την πολιτική ζωή της Ελλάδας και όχι μόνον. Οι αθώες ημέρες πέρασαν. Έρχεται το καινό. Αλλά μήπως είναι το παλαιό;

Βιβλιογραφία

Η βιβλιογραφία θεμελιώνεται στα κείμενα της Βασιλικής Γεωργιάδου καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για το λόγο τούτο και αφιερούται το παρόν άρθρο σ αυτήν.

Ελίνα Ζάγγου Υπάλληλος Ειρηνοδικείου Κατερίνης
Φώτης Ζυγούλης Προϊστάμενος Προγραμματισμού στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

-1 #1 Γιαγκος Γεωργιος 15-10-2015 00:48
Θα ελεγε κάνεις πως οι αρθρογραφοι έκαναν κάθε φιλοτιμη προσπάθεια να φτιαξουν το μαύρο ασπρο.
Ξεκινουν με την παραδοχη ότι τα κόμματα του κατεστημενου, τα έκαναν μανταρα και αντί να κλαινε για τα χάλια μας, κλαινε γιατί υπάρχει και ένα κομμα εκτος κατεστημενου που μπορεί να δώσει κάποια λύση.
Δεν ξέρω γιατί θεωρειται ευφυης η παρατηρηση και επαναλαμβανεται από όλους, ότι αν δεν είχαν τιναξει την Ελλάδα στον αερα αυτοί που την κυβερνησαν και εξακολουθουν να την κυβερνουν, δεν θα ψηφιζε ο κόσμος την Χ.Α.
Σας το βεβαιωνω κι εγώ που την ψηφιζω μετά μανιας. Αν οι προηγουμενοι είχαν κυβερνησει καλά και είχαν την χώρα σε ένα κάλο επιπεδο, θα τους ψηφιζα κι εγώ.
Δεν το έκαναν όμως και ούτε το κάνουν. Δεν καταλαβαινω τι λογική έχουν αυτοι που ενώ το παραδεχονται, τους ξαναψηφιζουν.
Υπαρχει κι ένα ακόμη θέμα το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά, γιατί προφανως δεν ανηκει στα ενδιαφερονται των γραφοντων. Η Χ.Α είναι το μοναδικο κομμα που θέλει να παραμείνει η Ελλάδα εθνικο κράτος με εθνική κυριαρχία.
Εχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο παρανοιας που να θεωρουμε αξιο αναλυσης το ότι κάποιοι Έλληνες θέλουν να παραμεινουν Έλληνες και να έχουν το δικό τους κράτος.
Δεν θα μπορούσε βέβαια να λειπει και η σχετικη αναφορα στην δημοκρατια της Βαιμαρης, όπως πάντα όμως χωρίς να σχολιαζεται το μοναδικο ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ γεγονος.
Το 1933 ο Χίτλερ παρελαβε μια εξαθλιωμενη Γερμανια και σε τέσσερα χρονιά είχε φτιάξει μια οικονομική και στρατιωτικη υπερδυναμη. Οποιος θέλει ας το συγκρινει με τα αποτελέσματα των πεντε χρονων μνημονίου στην Ελλάδα. Οποιος έχει παραχωρήσει το προνομιο της σκεψης σ άλλους, ας πει ότι ειμαι ναζι και ξεμπερδευει.
Δεν ξέρω τι μπορεί να πει κάνεις για τις υπόλοιπες αυθαιρεσιες των συντακτων του αρθρου.
Οι χρυσαυγιτες είναι αμορφωτοι, λένε.
Βεβαιως κι έχουν δίκιο, γιατί εγώ στα πρασινα και τα μπλε καφενεια δεν χορταινα και δεν χορταινω ακομη ν ακουω τους πανεπιστημονες πασοκοδεξιους να κάνουν υψηλες πολίτικες αναλύσεις.
Πως να συγκριθουν οι ουγκ χρυσαυγιτες, με αυτούς τους ρουσφετατζηδες γυμνοσαλιαγκες;
Οσο για τους πραγματικούς αποφοιτους ανωτατων ιδρυματων, ένα μπορώ να πω. Είναι οι πιο αμορφωτοι της χωράς.
Οι χρυσαυγιτες λένε υποστασιοποιουν (ρε αμα έχεις πτυχιο!!) το μισος.
Απο που προκύπτει αυτό; Μηπως αρνηθηκαν να συζητησουν με κανεναν; Μηπως αρνηθηκαν σε κανεναν το δικαίωμα να λέει την γνώμη του; Μηπως εβαλαν κανεναν στην φυλακή με στημενους δικαστες; Μηπως πηραν ένα οπλο και σκοτωσαν εν ψυχρω κανεναν;
Θα έπρεπε τουλάχιστον να φερετε και κανένα παράδειγμα του χρυσαυγιτικου μισους.
Δεν θα κανω τον κόπο να ξαναγραψω ποσους νεκρους και ποσους τραυματιες έχουμε, ποσα καμενα και τιναγμενα γραφεια, ποσες επιχειρήσεις και οχηματα, ποσες αντισυγκεντρωσε ις ακόμη και στα μνημοσυνα των δολοφονημενων. Επιφυλασσομαι για την απιθανη περίπτωση που θα τολμησετε να υποστηριξετε τις θέσεις σας και σε διαλογο, αντί για να τις πετατε σαν μαρουλοφυλλα από καθεδρας.
Για τις ανιστορητες απόψεις περι διαχωρισμου βασιλοφρονων και φιλελευθερων κατά τον ΒΠΠ οι οποιοι ως γνωστον ήταν διαχωρισμενοι από τότε τουλάχιστον που οι φιλελευθεροι εκτελεσαν τους βασιλικους στο Γουδι και για τις άλλες περι κουμουνιστων ασυναρτησιες δεν θα απαντησω, άλλα σίγουρα ο χρυσαυγιτης δεν θέλει την παγκοσμιοποιηση . Όχι γιατί δημιουργει μυθους, άλλα επειδη καταλαβαίνει τα παραμυθια που σας ταιζουν οι εβρωτραπεζιτες για να σας κάνουν να γίνεται εθελοντες δουλοι τους.
Κι αυτό αν πότε τολμησει κάποιος να αντιπαρατεθει, θα το συζητησουμε διεξοδικοτερα. Μεχρι τότε σκαστε και πληρωνετε τόκους και ανακεφαλαιοποιη σεις για τον κοπανιστο αερα που σας δανεισαν.
Κοροιδευετε και τον κόσμο μιλωντας για την απορριψη στο προσφατο δημοψήφισμα των προτασεων των φιλοευρωπαικων κομμάτων. Αυτα κυβερνουσαν τόσα χρονιά και το μόνο που έκαναν ήταν να κλεβουν και να πουλανε την χώρα. Οι προτασεις δεν ήταν δικες τους όπως και κανένα από τα προγραμματα τους. Είναι εντολές των αφεντικών τους και το ξερει ολος ο κόσμος, ότι δεν κάνουν τον κόπο ούτε να τους τα στελνουν μεταφρασμενα.
Η Χ.Α έχει σαφες προγραμμα εθνικου κρατους. Ολοι οι άλλοι έχουν το προγραμμα που τους διαταζει η Μερκελ και οι αχυρανθρωποι των τραπεζιτών που κάνουν τους ηγέτες της ΕΕ.
Η μονή αγανακτηση των χρυσαυγιτών είναι με την ανοησια των υπολοιπων ανεργων, χαμηλομισθων, και εξαθλιωμενων πασης φυσεως που εξακολουθουν να ψηφιζουν την πολίτικη που τους προτεινουν οι κλεφτες πολίτικοι και τα λαμόγια που κατέχουν τα ΜΜΕ. Αυτοί δηλαδή που πλουτισαν για να τους φερουν σ αυτά τα χάλια.
Αυτό θα το βαλω αυτουσιο όπως γραφτηκε γιατί δυσκολευομαι να πιστεψω ότι μπορεί κάποιος να γράφει τετοια πράγματα.

Ο εκσυγχρονισμός της Ελλάδας μετά τη Μεταπολίτευση ταυτίσθηκε με την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και στον σταδιακό κοινωνικό μετασχηματισμό της. Παράλληλα αμβλύνθηκαν οι διαφορές και οι εντάσεις μεταξύ των ιδεολογικών απογόνων αντιπάλων του ελληνικού εμφυλίου 1945-1948.

Ρε, θα τρελλαθουμε τελείως; Ποιος εκσυγχρονισμος; Μια χώρα που το 1979 είχε μια από τις καλυτερες οικονομίες, διαλυθηκε. Πτωχευσε, εχασε την εθνική της κυριαρχία, ο λαός πηδαει από τα παραθυρα, τρωει στα συσιτια και στους καδους, η ανεργια ξεπερασε το 30%, καταστρεφεται δημογραφικα, υποχωρει σε όλα τα εθνικα θεματα, αλλαζει λαο, η εγκληματικοτητα στα υψη, η φορολογια μας πεθαινει, η Τουρκια είναι ετοιμη να μας μακελεψει ανά πασα στιγμη, το τραπεζικο σύστημα κατεστραμενο, αν δεν εισάγουμε φαΐ θα πεθανουμε στην πεινα και τα λαμόγια που μας καταντησαν σ αυτά τα χάλια μας κυβερνουν ακόμη. Εκσυγχρονισμο το λετε αυτό;
Οι εντασεις αμβλύνθηκαν, γιατί οι δεξιοί άφησαν την αριστερα να προπαγανδιζει τις διεθνιστικες της θέσεις που βολευαν την παγκοσμιοποιηση . Είναι παλιά κολπα που οποιος τα ξερει του κολλανε την ταμπελα του ναζι.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ .
ΓΙ' ΑΥΤΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ,ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΤΟ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΩΡΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ !
Ο Αγων μου (Χίτλερ)

Σήμερα που η Χ.Α λέει τα πράγματα με το όνομα τους, θεωρειται ότι διασπειρει το μισος. Είναι μισος το να κάνεις μνημοσυνο στα χιλιάδες θυματα του Μελιγαλα, του Φενεου, της Ταρτανας και δεκαδων αλλων τοπων μαρτυριου και δεν είναι μισος το να στηνεις αγαλματα και να αφιερωνεις οδους και πλατειες στους σφαγεις τους;
Τέλος σαν το κερασακι στην τουρτα, η αναληψη της πολίτικης ευθυνης η οποία βέβαια μετάφραζεται συμφωνα με την γραμμη των καναλιών. Τι πρωτοτυπο!
Ας δούμε λοιπόν τι ειπωθηκε.

"Εις ότι αφορά τον ακτιβισμό, υπήρχαν επίλεκτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Σ.Σ του Σαμαρα και του Μειμαρακη π.χ) και του δημοσιογραφικού κόσμου (Σ.Σ και του Χατζηνικολαου δηλαδη)που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σε αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται!
Εις ότι αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει! Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία του Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;"

Επομένως η πολίτικη ευθυνη αφορα την ακτιβιστικη δράση που όπως όλα τα κόμματα είχε και η Χ.Α και κατεληξε όπως και άλλες περιπτώσεις αλλων κομμάτων στον θανατο ενός ανθρωπου.
Αυτό λέει ο Μιχαλολιάκος όπως μπορεί να δει ο καθένας και όχι ότι ήταν στα σχεδια του να δολοφονηθει κάνεις. Το ότι ανέλαβε την πολίτικη ευθυνη για το ίδιο πράγμα ακριβως που τα άλλα κόμματα δεν το έκαναν ποτε, είναι αξιεπαινο.
Να θυμισω ότι ο Τεμπονερας που αναφέρεται, δολοφονηθηκε από τον Καλαμποκα κατοπιν ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΝΤΟΛΗΣ από την ηγεσία να σπασουν δια της βίας τις καταληψεις και το κομμα τον στηριξε όσο μπορεσε στο δικαστηριο. Κανενας δεν συνελαβε τον Μητσοτακη. Ούτε είχε το θαρρος να αναλαβει την πολίτικη ευθυνη για την εντολή που δόθηκε.
Βαζω δε στοιχημα ότι ο Μητσοτακης είναι από τους αγαπημενους πολίτικους των αρθρογραφων.
Παράθεση
+2 #2 Γιάννης Ιεράπετρα 15-10-2015 18:33
Τρομερό να θεωρείς αξιέπαινο την ανάλυψη πολιτικής ευθύνης για δολοφονία. Είναι ακριβώς αυτό που κάποιος εννοεί μίσος (φυλετικό ή πολιτικό - γιατί οι ακροδεξιοί έχουν και τα δύο είδη). Στην παρούσα φάση, πολιτικό. Όπως πολιτικό ήταν και κάποτε ότι ακροδεξιοί στρατόκαυλοι στέλναν Έλληνες στα νησιά χρόνια και τους βασάνιζαν και τους καίγαν με βελόνες και τους φυλάκιζαν. Άκουσες τι είπα; Έλληνες και άοπλους. Γιατί δεν πίστευαν ότι με το φασισμό θα πάει μπροστά η Ελλάδα. Ότι η ανελευθερία θα είναι η πανάκεια για να γιατρευτεί το σάπιο της κοινωνίας. Αυτό που είναι η πανάκεια, είναι η παιδεία. Είναι η μόρφωση που είναι δύναμη γιατί ο πολίτης πρέπει να είναι έξυπνος και όχι ουγκ. Αυτό το ουγκ εννοούνε, το ουγκ της συναίνεσης στον κάθε παλαβιάρη που τους είχε στα γραφεία της ΧΑ και ήταν έτοιμοι να βγουν να δείρουν αν δώσει εντολή ο αρχηγός. Νομίζεις ότι η βία λύνει τα προβλήματα; Ή μήπως δημιουργεί εντάσεις και νεκρούς και θρήνο; Εσένα η παιδεία σου φτάνει ως τη λογική του "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι"; Αυτό, δεν είναι λύση, είναι αποτυχημένη, μεσαιωνική, σκοταδιστική, σταυροφορική λογική.

Επειδή δεν έχεις επιλογές καλές σε όλο το πολιτικό φάσμα, δεν σημαίνει ότι θα υποστηρίξεις ότι πιο σαδιστικό έχει βγάλει το ανθρώπινο μυαλό. Εάν θαυμάζεις το θαύμα του Χίτλερ που έκανε την Γερμανία υπερδύναμη πάλι, θα σου πω ότι ευθύνεται για τόοοοοοοσο πόνο (και στους Γερμανούς , που σκυλοσφάχτηκαν) που ούτε ο Σαμαράς δεν έχει δώσει στο λαό. Κάνεις τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο μάγκες με αυτά που λες. Γιατί; Γιατί αυτοί δώσαν λιγότερο πόνο στο λαό τους από ότι ο Χίτλερ. Τόσο έξυπνα το σκέφτεσαι.. τόσο το χειρίζεσαι.

Δεν είναι προσωπικά τα σχόλια, δε σε ξέρω για να είναι προσωπικά. Απλά απορώ γιατί ενώ έχεις ένα στρωτό λόγο, έχεις τόσο ανελεύθερη σκέψη. Μιλάς για τα κόμμα λες και είναι ομάδες ποδοσφαίρου. Μιλάς λες και είναι στρατοί απελευθέρωσης. Έχεις κάποια μανία; Δες αυτήν την ταινία του Καφετζόπουλου που έβριζε τους Αλβανούς και μετά έμαθε ότι καταγωγή είναι Αλβανός. Είναι διδακτική, δείχνει την ηλιθιότητα του ανθρώπου, που δε βλέπει ότι είναι ένα μη ορατό μηδέν στο σύμπαν, αλλά νομίζει ότι είναι ανώτερος από άλλα, μη ορατά μηδέν.
Παράθεση
0 #3 Γιαγκος Γεωργιος 16-10-2015 18:35
Κατ αρχας να πω οτι ειμαι πολυ χαρουμενος που βρεθηκε καποιος επιτελους που νομιζει οτι μπορει να συζητησει, γιατι αν δεν το καταλαβες, εισαι ο μονος που θεωρησε οτι εχει κατι να πει.
Ολοι οι αλλοι και ειδικα αυτοι που παραθετουν αρθρα τετοιου ειδους, αφου πουν τις ανοησιες που θελουν, επιστρεφουν στην νιρβανα τους, πληρως ικανοποιημενοι με τον εαυτο τους.
Επειδη εμενα μου ειναι αδιανοητο, να μην απαντησω σε καποιον που υποστηριζει οτι κανω λαθος, οχι γιατι πιστευω οτι ειμαι αλανθαστος αλλα γιατι αν εχει δικιο θα ηθελα να το ξερω, ακου την απαντηση μου.
Στα ξερονησια τους αριστερους τους εβαλε ο Βενιζελος πρωτος και οχι οι "δεξιοι".
Δεν τους εβαλε γιατι ηθελαν κοινωνικη ευημερια και ισοπολιτεια, αλλα γιατι προπαγανδιζαν υπερ του ακροτηριασμου της χωρας, εχοντας στο προγραμμα τους την ανεξαρτησια της Μακεδονιας και της Θρακης κατ επιταγην της Γ Διεθνους.
Μετα τον πολεμο, παλι οι κεντρωοι και η δεξιοι της ΕΡΕ ανοιξαν τα ξερονησια και εβαλαν τους αριστερους, οχι γιατι ζητουσαν δημοκρατια, αλλα γιατι σκοτωσαν δεκαδες χιλιαδες Ελληνες.
Θα σου θυμισω οτι οι "Δεξιοι" εβαλαν ισοβια φυλακη τους Απριλιανους παρολο που ειχαν αμνηστευτει, οπως επισης και τους χρυσαυγιτες, με στημενα κατηγορητηρια και καταγεγραμενες εντολες του πρωθυπουργου προς εισαγγελεις.
Επομενως δεν ειναι σωστο να κατηγορεις τους χρυσαυγιτες για το τι εκαναν στους αριστερους οι σημερινοι συγκατοικοι τους στο "συνταγματικο τοξο".
Ο Χιτλερ δεν ηταν ακροδεξιος. Για την ακριβεια τους σιχαινοταν οπως μπορεις να δεις απο το παρακατω αποσπασμα απο την "Πολιτικη Διαθηκη" οπου κανει τον απολογισμο των πεπραγμενων του.

Ο κίνδυνος ήταν ορατός να βρεθούμε δέσμιοι ενός καθεστώτος καπιταλιστών κερδοσκόπων, ανδρεικέλων της συμμορίας των κληρικοφρόνων, ένα καθεστώς που απεχθάνομαι σήμερα εντονότερα από ποτέ άλλοτε. Δεν μπορώ να συγχωρήσω στον Φράνκο το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην ομόνοια των Ισπανών, αφ' ότου τελείωσε ο εμφύλιος πόλεμος, καθώς και ότι εκτόπισε τους φαλαγγίτες, προς χάριν των οποίων είχαμε τη βοήθεια μας στην Ισπανία, αντιμετωπίζοντα ς τους ως ληστές και πρώην εχθρούς. Δεν αποτελεί λύση για μία χώρα το να τεθεί ο μισός πληθυσμός της υπό την σπάθη της δικαιοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή μία μειοψηφία πλιατσικολόγων πλουτίζουν με τις ευχές του διεφθαρμένου κλήρου. Υπέστημεν εξαπάτηση διότι εάν γνώριζα την αληθινή κατάσταση, ουδέποτε θα επέτρεπα στην αεροπορία μας να βομβαρδίσει έναν πεινασμένο και εξουθενωμένο πληθυσμό, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα τον κλήρο σε όλα τα προκλητικά προνόμια του.

Τα ιδια και σχετικα με την κυβερνηση Βισι στην Γαλλια που υποτιθεται οτι ηταν συμμαχος του.


Η δική μας επέμβαση θα έπρεπε να βασίζεται στην απελευθέρωση των εργαζομένων τάξεων όσο και στην παροχή αρωγής προς τους Γάλλους εργάτες ούτως ώστε να πραγματώσουν τη δική τους επανάσταση. Οφείλαμε να είχαμε θέσει στο περιθώριο αμείλικτα την απολιθωμένη αστική τάξη, την τόσο άψυχη και απογυμνωμένη από πατριωτισμό. Κοιτάξτε το ποιόν των φίλων που μας έφεραν οι ιδιοφυίες της Βιλχμεστράσσε (δηλαδη οι ακροδεξιοι διπλωματες στους οποιους αναγκαστηκε να στηριχθει αφου δεν ειχε τον καιρο να εκπαιδευσει νεα γενια πραγματικων εθνικοσοσιαλιστ ων) στη Γαλλία, έναν συρφετό από μικροπρεπείς, κερδοσκόπους ωφελιμιστές οι οποίοι έσπευσαν να μας εκδηλώσουν τη συμπάθεια τους πιστεύοντας ότι καταλάβαμε τη Γαλλία προκειμένου να διασφαλίσουμε τα τραπεζικά τους ισοζύγια, αποφασισμένοι ωστόσο να μας προδώσουν με την πρώτη ευκαιρία, αρκεί βεβαίως να μην υπήρχε κίνδυνος γι αυτούς!

Παρατηρησα οτι ουτε κι εσυ αμφισβητησες το οτι ο Χιτλερ πετυχε σε χρονο ρεκορ την ανασταση της Γερμανιας, αλλα εμενα βασικα αυτο μ ενδιαφερει. Αρα υπαρχει τροπος να ορθοποδησει μια χωρα με μια εθνικιστικη συνταγη. Οσο για τον πολεμο που κατεστρεψε και την Γερμανια, κατεστρεψε και την Ελλαδα που αρνηθηκε να υποταχθει. Μηπως ειναι ο Μεταξας ενοχος γιατι δεν δηλωσε αμεσως υποταγη στους Ιταλους;
Θα μου πεις οτι ο Χιτλερ ξεκινησε τον πολεμο. Αν το εκανε, θα συμφωνησω μαζι σου οτι ειναι υπευθυνος για την καταστροφη και της χωρας του και της Ευρωπης ολοκληρης. Ο ιδιος ομως το αρνειται και για να ειμαστε δικαιοι, πρεπει να τον ακουμε κι αυτον.

 
Οι θιασώτες της παγκοσμιοποιήσε ως, οι ιδεαλιστές, οι ουτοπιστές, όλοι σκοπεύουν πολύ υψηλά...... Ό,τι ετικέτα και εάν φορούν, είτε ονομάζονται Χριστιανοί, είτε Κομμουνιστές, είτε Ανθρωπιστές, είτε είναι ειλικρινείς, πλην όμως ανόητοι, είτε τυγχάνουν μηχανορράφοι και κυνικοί, είναι όλοι δημιουργοί σκλάβων........
Στάθηκα μακριά από τη συντεχνία των ηγετών του κόσμου, των οποίων ανομολόγητος σκοπός είναι η χυδαία και βάναυση εκμετάλλευση της ανθρώπινης ευπιστίας..... 
Επακόλουθο είναι πως μπορώ να διατηρώ εξ ίσου μικρή πίστη στην ιδέα μιας παγκόσμιας ειρήνης, όσο και ενός Παγκόσμιου Πολέμου. Στις παραμονές του Μονάχου, το 1938, διεπίστωσα πέρα από κάθε αμφιβολία πως οι εχθροί του Τρίτου Ράϊχ ήταν αποφασισμένοι με κάθε μέσο να ζητήσουν την κεφαλή μας επί πινάκι και πως δεν υπήρχαν δυνατότητες να έλθουμε σε συμφωνία μαζί τους.

Αυτα νομιζω οτι ειναι αρκετα για να καταλαβεις οτι τα οσα εχεις ακουσει δεν ειναι ανευ αντιλογου, αλλα ανευ δυνατοτητας αντιλογου, αφου τα ΜΜΕ και οι νικητες του πολεμου δεν ανεχθηκαν και δεν ανεχονται τετοιες συζητησεις.
Οποιος το ψαχνει λιγο παραπανω, ειναι "ναζι" και φορτωνεται ολα τα υπαρκτα και ανυπαρκτα εγκληματα των Γερμανων εθνικοσοσιαλιστων.
Ειναι περιεργο, γιατι κανενας δεν φορτωνει τα οποια εγκληματα των κομουνιστικων καθεστωτων στους αριστερους, ακομη κι αν οι ιδιοι τα δεχονται.
Τωρα στο κυριως θεμα. Αν ξαναδιαβασεις το σχολιο μου θα δεις οτι δεν θεωρω αξιεπαινο την πολιτικη ευθυνη μιας δολοφονιας, αλλα την αποδοχη της.
Την στιγμη που κανενας αλλος πολιτικος αρχηγος δεν ανελαβε την ευθυνη για παρομοια γεγονοτα, την στιγμη που καποιοι αλλοι πηγαινουν και στα δικαστηρια μαρτυρες και συνηγοροι δολοφονων, ο Μιχαλολιακος ανελαβε την ευθυνη, γιατι καποιος υποστηρικτης του κομματος, παρεξηγωντας την ακτιβιστικη δραση, εφτασε σε σημειο να δολοφονησει εναν ανθρωπο.
Μηπως δεν ξερεις οτι τετοιου ειδους δρασεις εχουν ολα τα κομματα; Μηπως σου ειναι αγνωστοι οι καυγαδες οπαδων; Ειδικα στην αριστερα, ειναι ο κανονας.
Ποτε καποιος αλλος ανελαβε την ευθυνη, οταν τα πραγματα στραβωσαν;
Το θεωρεις καλυτερο το οτι οι υπολοιποι κανουν οτι δεν ευθυνονται για τιποτε;
Επομενως για μενα ειναι αξιεπαινος αυτος που αναλαμβανει τις ευθυνες του. Η ευθυνη του ομως πουθενα ουτε ειπε, ουτε φαινεται οτι ειναι η εντολη για μια δολοφονια. Θα μπορουσε οπως και ολοι οι υπολοιποι να διωξει απο το κομμα οσους ειχαν τετοια δραση, αλλα οπως κι ολοι οι υπολοιποι δεν το εκανε και γι αυτο πηρε την ευθυνη.
Οπως ομως ειπα και αφησες ασχολιαστο και αναπαντητο η Χ.Α αντιθετα απο τους υπολοιπους και να ηθελε να μην εχει τετοιου ειδους δραση, ειναι αδυνατον.
Ο "αντιφασιστικος " αγωνας στον οποιο επιδιδοταν και ο μακαριτης ο Φυσας, ειναι καθημερινο φαινομενο και η θα πρεπει να απαντησει στις προκλησεις η να διαλυθει.
Ποτε ειδες τους χρυσαυγιτες να εμποδιζουν καποια συγκεντρωση αλλου κομματος;
Εγω δεν εχω παει σε συγκεντρωση της Χ.Α που να μην εχει αντισυγκεντρωση , η οποια οταν ειναι αρκετα ισχυρη παραμονευει μηπως εντοπισει καποιον που παει στην συγκεντρωση για να τον περιποιηθει.
Τις δυο τελευταιες χρονιες οι "αντιφασιστες" εφτασαν στο σημειο να κανουν αντισυγκεντρωσε ις ακομη και στα μνημοσυνα των δολοφονημενων παλληκαριων της Χ.Α, ενω επιτεθηκαν και σε μοτοπορεια προς το νεκροταφειο της Αρτεμιδας οπου ειναι θαμενος ο Μανωλης.
Ποιος τολμαει να μιλαει για μισος;
Η κεντρικη προεκλογικη συγκεντρωση της Χ.Α στον Πειραια εγινε στα σκαλοπατια του Αγ Κων/νου, γιατι η πλατεια Κοραη οπου θα γινοταν ειχε καταληφθει απο "αντιφασιστες" με τις ευλογιες της αστυνομιας.
Ποιο κομμα θα ανεχοταν τετοια συμπεριφορα, απο πολιτικους αντιπαλους;
Στο σχολιο μου επισης αναφερω για τις τιμες που αποδιδονται στους σφαγεις χιλιαδων Ελληνων, την στιγμη που τα μνημοσυνα στα θυματα τους ονομαζονται "γιορτες μισους".
Τα μνημοσυνα δεν ειναι γιορτες και το μισος δεν το καλιεργουν αυτοι που κλαινε τους νεκρους, αλλα αυτοι που τιμουν τους δολοφονους τους.
Οι 1.500 σφαγιασθεντες αιχμαλωτοι στον Μελιγαλα, που δεν ξερουμε καν τι πολιτικες πεποιθησεις ειχε ο καθενας τους, οχι μονο δεν τιμωνται σαν τους δολοφονους τους, αλλα συκοφαντουνται και απο πανω ως δοσιλογοι και προδοτες γιατι εμποδισαν τους κουμουνιστες να μας πανε στον Σοβιετικο παραδεισο.
Οι 15.000 σφαγμενοι κατα την διαρκεια των Δεκεμβριανων, επισης ακαθοριστων πολιτικων πεποιθησεων που οι ομαδικοι τους ταφοι γεμισαν τις ερημοτοπιες της Αττικης ξεχαστηκαν και κανενας δεν ανελαβε ουτε την πολιτικη ευθυνη γι αυτους.
Αντιθετα μιλανε για τον "Ενδοξο Δεκεμβρη".
Ποιος τολμαει να μιλαει για μισος;
Εκεινο που ζητας λοιπον, δεν ειναι να σταματησουμε να μισουμε τους αλλους, αλλα να σταματησουμε να υπαρχουμε, υποκυπτωντας στο μισος τους.
Για την τελευται και προσωπικη παρατηρηση οτι εχω ανελευθερη σκεψη, θα σε συμβουλευα να ακολουθησεις το παραδειγμα μου και να "σκλαβωσεις" την σκεψη σου στην λογικη.
Και μονο οτι κατηγορεις απ ολους εμενα για ανελευθερη σκεψη, που εχω καταντησει ο γραφικος σχολιαστης του ιστοτοπου ζητωντας διαλογο, θα επρεπε να σου λεει κατι για το ποσο μπερδεμενες ειναι οι εννοιες στο μυαλο σου.
Ισως θα πρεπει να σε προειδοποιησω, οτι το να ακολουθεις τον Μπομπολα και τα τσιρακια του δεν ειναι ακριβως ελευθερη σκεψη.
 
Παράθεση
+1 #4 Γιάννης Ιεράπετρα 16-10-2015 19:03
Δεν έχω ξαναδιαβάσει σχόλια σου για να ξέρω πόσο συχνά σχολιάζεις απλά λόγω έκτασης είναι πολύ δύσκολο να απαντηθούν αυτά που γράφεις. Γιαυτό αν δε σου απαντάντε άλλοι, νομίζω ότι αυτό ευθύνεται. Η γενικότερη αντίληψη σου συνοψήζεται στο ότι "αυτά που κάνουμε τα κάναν και αριστεροί, αλλά εμάς κατηγορούνε μόνο". Σωστό. ΑΛΛΑ δε δικαιώνει εσάς αυτό. Ίσως ενοχοποιεί και άλλους, που ούτε εγώ είμαι υπέρ τους, αλλά δε θεωρώ ούτε τις δικές σας πρακτικές ως σωστή άσκηση πολιτικής ούτε των κομμουνιστών και δε θα μπω καν στο τριπάκι να δω ποιος έχει περισσότερα εγκλήματα. Θέλω να φύγει η πολιτική από το πεδίο του ΟΠΑΔΙΣΜΟΥ, και θεωρώ ότι παρόλο που η ΧΑ είναι κόμμα, φέρεται σαν κλαμπ φανατικών οπαδών. Τατού, λοστοί, φωτογραφίες με όπλα, με ναζιστικά σύμβολα (που καλώς ή κακώς ξέσκισαν οι Ναζί την πατρίδα μας και βίασαν και ταπείνωσαν το πληθυσμό μας), με σιδερογροθιές και στρατιωτικά ρούχα. Αυτό δεν είναι εικόνα κόμματος. Κακά τα ψέματα, επειδή είσαι συζητήσιμος (όχι ότι αλλάζεις έστω και ένα πόντο την άποψη σου...βέβαια) πρέπει να παραδεχτείς ότι η Χρυσή Αυγή είναι και εθνικιστική και φιλοναζιστική και κάφρικη-φιλοπολ εμική, φιλοεμφυλιακή οργάνωση. Τώρα αν υποστηρίζεις (που το κάνεις) ότι αυτά τα επίθετα μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα μπροστά, θα σου πω ότι τα βρίσκω αναχρονιστικά. Και να σου πω, επειδή θεωρώ πως δεν είμαι κολλημένος: Συμφωνώ με όσα κατηγορείς (όλοι στις κατηγορίες είμαστε άψογοι...), διαφωνώ όμως με αυτό που προτείνεις. Μαυρίλα το βρίσκω. Ο Μπόμπολας ας πάει να κουρεύεται, αλλά και ο Μιχαλολιάκος που έλεγε πως είναι η σπορά των ηττημένων του ΒΠΠ.... ;;; ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ. Άμα ήσουν όντως εθνικιστής, θα του ριχνες ένα σιχτίρι (κι αυτό επειδή μισώ τη βία) για την μαλακία που είπε. Αν είναι συνεχιστής του Χίτλερ, γιατί ήταν μεγάλος ηγέτης, τότε ας υπάρχουν και συνεχιστές του Ατατούρκ, Έλληνες, κι αυτός μεγάλος ηγέτης.

Προτείνω να μην αφήσεις τις απόψεις σου αφού θέλεις να λες (μισές κι από τη μία σκοπιά) αλήθειες (όπως "το να παραδέχεσαι τα λάθη σου σε κάνει μάγκα" - γιατί σε κάνει και λανθασμένο ε;;;), αλλά να αφήσεις την ΧΑ για αρχή. Δεν είναι κόμμα.
Παράθεση
0 #5 Γιαγκος Γεωργιος 17-10-2015 16:36
Μπορεις να διαβασεις μερικα απο αυτα που εχω γραψει σ αυτον το ιστοτοπο μια και ειναι ευκαιρια να μαθεις τι τελικα απαντηση δινουν οι χρυσαυγιτες σε τετοιες κατηγοριες και πως αυτοπροσδιοριζο νται, γιατι δεν ειναι περιεργο να εχεις αυτην την εντυπωση οταν η ενημερωση σου ειναι απο πολιτικους αντιπαλους που δεν διστασαν μπροστα σε κανενα μεσον για να εξαφανισουν την Χ.Α.
Νομιζεις οτι αν ηθελαν να δειξουν τα ιδια για ενα οποιοδηποτε κομμα, δεν εχουν αρκετο υλικο στα αρχεια των καναλιων;
Τι ακριβως ειδες; Να κλωτσανε κουτες στην λαικη η να περπατανε με στολη παραλαγης; Τους κατασκηνωτες στρατοκαυλους; Τον Κασιδιαρη με σαγιοναρα να δολοφονει πινακιδες;
Θελεις να φανταστεις τι θα μπορουσαν να δειξουν για τους αριστερους που εχουν ρημαξει δεκαδες φορες την Αθηνα και οχι μονο;
Για τους υπολοιπους αν και υπαρχουν πολλα αντιστοιχα, δεν πιανουν μπαζα μπροστα στις ρεμουλες και τα οικονομικα εγκληματα που εχουν κανει.
Φανταζεσαι ολα τα καναλια με δικαστικη ασυλια και πολιτικη καλυψη να θελουν να κανουν τα αναλογα σε καποιο αλλο κομμα;
Το σχολιο μου ηταν μεγαλο γιατι περιειχε αποσπασματα που θεωρησα χρησιμα, άλλα προφανως για να σου φανουν μεγαλα, δεν εκανες τον κόπο να σκεφτεις τι σημαινουν.
Που ακριβως ειδες στο σχολιο μου να ζηταω συμψηφισμο των παρανομων δρασεων;
Αυτό που ζηταω είναι να σταματήσουν.
Αυτο ομως δεν μπορει να σημαίνει οτι ασυδοτοι οι υπολοιποι προκαλουν και τραμπουκιζουν και μονο η Χ.Α δεν εχει δικαιωμα να αμυνεται.
Που ακριβως ειδες να προωθω εμφυλιοπολεμικο κλιμα; Εκείνο που λεω είναι ότι δεν μπορει να επελθει εθνικη συμφιλιωση, οταν οι φονιαδες τιμωνται και τα θυματα τους υβριζονται.
Και ναι, είναι “μαγκια” να παραδεχεσαι ότι οι πραξεις η οι παραληψεις σου βοηθησαν στην δολοφονια ενός ανθρωπου, την στιγμη που κανένας άλλος δεν αναλαμβάνει το μερος των ευθυνων που του αναλογει.
Δηλαδή η ευθυνη για τον θανατο του Φυσσα είναι αποκλειστικα της Χ.Α;
Αυτοί που επεισαν τον Φυσσα ότι έπρεπε να “τσακισει τους φασιστες” δεν έχουν καμιά ευθυνη; Αυτοί που τόσα χρονιά αφηνουν τέτοιες πρακτικές ατιμωρητες, δεν εχουν καμιά ευθυνη;
Ξαφνικα όλες οι ευθυνες ανήκουν στον μοναδικο που αποδεχτεικε τις δικες του, μόνο και μόνο γιατί τις αποδεχτεικε;
Το να μου λες ότι λεω μισες αληθειες σ αυτό το θεμα είναι παλαβο. Που καταλαβες να λεω ότι η αναληψη πολίτικης ευθυνης δεν σημαίνει ότι κάπου καναμε κάτι που θα έπρεπε να το κάνουμε αλλιώς; Τι καταλαβες δηλαδή εσυ όταν λεω ότι το να αναλαμβανεις τις ευθυνες σου είναι μαγκια; Ότι το λεω όπως οι πολίτικοι που αναλαμβανουν τις πολίτικες ευθυνες για να κοροιδευουν τους χαζους; Οταν αναλαμβανεις την ευθυνη για κάτι, προφανως αναλαμβανεις και την ευθυνη (για τα οποία) λαθη σου.
Τα λαθη όμως είναι αναποφευκτα μόνο για οποίον δεν κάνει τίποτε.


Η εικονα του χρυσαυγιτη που μου αναφερεις ειναι αυτη που προβαλλεται απο τα καναλια και καμια σχεση δεν εχει με την πραγματικοτητα.
Αν καποιοι εχουν συμπαθεια στους ναζι ειναι δικαιωμα τους και προσπάθησε να τους αποδειξεις αν μπορεις το λαθος τους. Προσωπικα δεν ξερω παρα ελαχιστους.
Και στα αριστερα κομματα υπαρχουν λατρεις του Σταλιν που συμφωνα με την ΕΕ ευθυνεται για τους τριπλασιους θανατους απο τον Χιτλερ η του Μαο που ευθυνεται για περιπου εξηντα εκατομμυρια θανατους συμφωνα με την ιδια πηγη.
Δεν ειδα κανεναν να έχει τοση ευαισθησια γι αυτό.
Στους "δημοκρατες" δεν ξυνισε καθόλου, κανενα απο τα εγκληματα της "δημοκρατιας" ειτε προκειται για τις αποικιες των Αγγλογαλλων, ειτε για τις ατομικες βομβες των Αμερικανων ειτε για την παγκοσμια παρουσια τους σημερα στον κοσμο που εχει στοιχισει εκατομμυρια ζωες για να μπορουν οι "δημοκρατικοι" καπιταλιστες να εκμεταλλευονται τις ξενες χωρες.

Για το οτι ημαστε η σπορα των ηττημενων, η συζητηση ειναι μεγαλη, αλλα κατα βαση ειναι σωστο.
Οι εθνικιστες ηταν αυτοι που νικηθηκαν στον ΒΠΠ και οχι οι Γερμανοι, γι αυτο και οι Γερμανοι ξαναγιναν με την φροντιδα των νικητων υπερδυναμη και για ακομη μια φορα μας επιτιθονται ενω ο εθνικισμος παραμενει φορτωμενος με ολα τα υπαρκτα και ανυπαρκτα εγκληματα των Γερμανων και των Ιταλων.
Εκείνο που πρέπει να θυμασαι είναι ότι εθνικιστικο καθεστώς ήταν και του Μεταξά, το οποίο αντισταθηκε στον αξονα, όπως και το ότι η πρώτη οργανωση στην οποία ανηκε ο Μιχαλολιάκος ήταν το κομμα της 4ης Αυγούστου.
Δεν περιμενω από ανθρωπους που ενημερωνονται από την ολιγαρχία που ελέγχει τα κανάλια, να καταλαβει τι ακριβως σημαίνει εθνικιστής, άλλα είναι νομίζω φανερό ότι δεν έχει την ίδια γραμμη σκεψης με τους διεθνιστες. Δεν θεωρουμε τους ομοιδεατες μας φιλους άνευ ορων. Οι χειρότεροι εχθροι της πατριδας μας σήμερα, είναι οι εθνικιστες της Τουρκιας, οι “γκριζοι λυκοι”, όπως καποτε ήταν οι φασιστες του Μουσολινι και οι ναζι του Χίτλερ η ο Κεμαλ.
Καμια αντιφαση δεν υπάρχει σ αυτό.
Εγω προσωπικα πιστευω ότι η γνώμη του Μεταξά για τον Χίτλερ και τον Μουσολινι, ήταν σωστή όταν στο ημερολόγιο του εγραφε “ειναι μεγαλοι ανθρωποι, άλλα χαμηλοί, πολύ χαμηλοι”. Άλλωστε και στα αποσπασματα που παρεθεσα στο προηγούμενο σχολιο μου είναι φανερό, ότι και ο ιδιος ο Χίτλερ είχε επιγνωση ότι αντί να εφαρμοσει τον εθνικοσοσιαλισμ ο, τελικά αναλωθηκε σε μια ιμπεριαλιστικη πολίτικη η οποία τον αναγκασε να συμβιβαστει με τους ιδεολογικους του εχθρους, αφού αυτοί ήταν οι μονοι προθυμοι να του παραδωσουν τις χωρες τους.
Μια αναγνωση της “Πολιτικης Διαθηκης” που υπάρχει στο διαδίκτυο, θα σε πεισει ότι ο Χίτλερ πότε δεν θεωρησε εχθρους τους Αγγλους η τους Γαλλους και πολύ περισσότερο τους Έλληνες. Ειχε σαφη επιγνωση ότι πολεμαει εναντια στους τοκογλύφους που και τότε κατακλεβαν τον κόσμο και έκανε ότι νομιζε ότι έπρεπε να κάνει για να κερδισει αυτόν τον πολεμο.
Και τότε όμως όπως και σήμερα οι τοκογλύφοι έχουν στο χέρι τους ηγέτες των χωρων που χρειαζονται τα χρήματα τους για να εκλεγουν.
Από κει και περα, ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του για το αν ο σκοπος μπορεί να αγιασει τις μεθοδους, η για το αν τελικά ο σκοπος εξυπηρετηται από τις μεθοδους.
Αρκει να έχει σαφη εικόνα και όχι την εικόνα που προωθούν τα κανάλια της παγκοσμιοποίησης.
Σημερα μετα και την πτωση της ΕΣΣΔ που για καποια χρονιά την εμποδιζε, η παγκοσμιοποιηση συνεχιστικε απο εκει που σταματησε και ετοιμαζεται στην Συρια να αναμετρηθει με τον καινουργιο "φασιστα" και "εγκληματια" Πουτιν, αφου τοσα χρονια ξεκαθαρισε τους μικροτερους "δικτατορες" τυπου Μιλοσεβιτς και Κανταφι.
Γενικα οποιος δεν παραδιδει την κεντρικη του τραπεζα στους διεθνεις τοκογλυφους, ειναι "φασιστας" και "εγκληματιας".
Οποιος θελει να εχει την πατριδα του, ειναι οπαδος του μισους.
Φαινεται οτι ο Λεωνιδας ηταν μισανθρωπος και ο Εφιαλτης φεντεραλιστης οπαδος της προοδου και της ειρηνης.
Αν λεω μισες αληθειες όπως με κατηγορεις, πες εσυ τις άλλες μισες να τις ακουσω κι εγώ και τότε θα δεις ότι θ αλλαξω γνωμες. Οταν όμως δεν απαντας τίποτε απ αυτά που λεω, ούτε καταρριπτεις με κάποια επιχειρήματα τις θέσεις μου, γιατί ν αλλαξω;
Εξ ισου παραλογη είναι η απαίτηση σου να με μαθεις τι είναι η Χ.Α, εσυ που δεν έχεις κάνει τον κόπο ούτε την ιστοσελιδα της να επισκεφθεις, εμενα που ειμαι μέσα τρία χρονιά τώρα.
Παράθεση
0 #6 Rambo 01-11-2015 22:36
Δεν μας ειπε ομως .
Τι κανουμε τωρα ;

Η Ελλας εχει τελειωσει, η νεολαια ειναι στα καφε μαζι με τους μεσηλικες και ονειρευονται ,φαντασιοπληκτε ς καταστασεις. Απο την αλλοι οι συνταξιουχοι δε μπορουν να κανουν και πολλα. Τελος ,η κατρακυλα θα συνεχιστει , διοτι δυο πραγματα θα γινουν στο μελλον ,ειτε επανασταση ειτε υποδουλωση .Για οσον αφορα το πρωτο ,δε παιζει να γινει και για το δευτερο 101% σιγουρο γιατι ο ελληνας εχει την υποδουλωση στο αιμα του !
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση