Πολιτική 25/09/2015

Ο Ανασχηματισμός της κυβέρνησης έγινε… μέσω κάλπης

Οι διακιολογίες τελείωσαν, οι υποχρεώσεις πιέζουν και η σύνθεση της νεας Βουλής, με την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων, δίνουν το έναυσμα για ουσιαστικές αντιπαραθέσεις με παραγωγικές συνθέσεις.

Οι εθνικές εκλογές επιβεβαίωσαν τη προηγούμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην ουσία βλέπουμε έναν ανασχηματισμό που κλήθηκε ο ελληνικός λαός να τον εγκρίνει.

Η πιστή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ή του «νέου συμβολαίου συνεργασίας» με τους εταίρους μας, καθώς και η οργάνωση του εσωτερικού της χώρας σε νέα πρότυπα, απαιτούν από τη νεα κυβέρνηση ταχύτατους ρυθμούς και ευέλικτο management.

Οι νέοι συνεργάτες του πρωθυπουργού-υπουργοί,  κινούμενοι στην οριακή πλειοψηφία των 155 εδρών, καλούνται να επιδείξουν συνεννόηση, συνεργασία και αποτέλεσμα. Η ανεργία, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αύξηση των εσόδων από νέους πόρους, είναι μόνο μερικές από τις άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούνται να πρωταγωνιστήσουν στις απαιτήσεις μιας άλλης εποχής, που απαιτεί γόνιμες αντιπαραθέσεις και στενή συνεργασία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας.

Η μεγάλη αποχή, που κατά τη ταπεινή μου άποψη, είναι αδικαιολόγητη  στέλνει μήνυμα απαξίωσης του πολιτικού προσωπικού της πατρίδας μας. Δε μπορεί μειοψηφίες να ορίζουν τη τύχη μας και ξαφνικά στη πρώτη δυσκολία να εμφανίζονται χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι. Οι εκλογές είναι η κορυφαία διαδικασία για να επιβραβευθούν ή να απορριφθούν όσοι απέτυχαν στις αποστολές που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός.

Είναι η στιγμή της σκληρής δουλειάς με πρόσωπα έξω από κόμματα και χρώματα, που θα μπορέσουν με το κύρος και τις γνώσεις τους να δώσουν την ευρωπαική δυναμική που έχει ανάγκη η χώρα μας,  για να ολοκληρώσουν τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Κάθε αναβολή ή τυχόν καθυστέρηση θα επιβαρύνει το δυσβάσταχτο χρέος, που ήδη έχει εκτοξευθεί στα ύψη και έχει καταστεί μη βιώσιμο.

Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν τη πορεία πολλών πραγμάτων. Οι εταίροι μας είναι καχύποπτοι και δε θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους, αν δε δούν να υλοποιούνται με επιτυχία οι μνημονιακές μας υποχρεώσεις.

Ο ελληνικός λαός είναι αγανακτισμένος και βαθύτατα απογοητευμένος από τη πολιτική παρουσία αρκετών αρχηγών κομμάτων , που με τη στάση τους δυσχεραίνουν τις διαβουλεύσεις  και δημιουργούν τεχνητές εντάσεις για μικροκομματικά συμφέροντα.

Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη και αξιοπιστία και να βαδίσει σε σύγχρονα μονοπάτια, που θα εξασφαλίζουν στο λαό της, καλύτερη ποιότητα ζωής, δουλειές και λιγότερα χρέη.

Οι διακιολογίες τελείωσαν, οι υποχρεώσεις πιέζουν και η  σύνθεση της νεας Βουλής, με την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων, δίνουν το έναυσμα για ουσιαστικές αντιπαραθέσεις με παραγωγικές συνθέσεις.

Οι πολίτες έχουν άγχος και αγωνία για το μέλλον τους και δε θα επιτρέψουν νέες ολιγωρίες και αναβολές. Είναι η ώρα των δύσκολων αποφάσεων, χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες, για να πετύχει η πατρίδα μας τον απεγκλωβισμό από τα μνημόνια.

Πάθος για την Ελλάδα σε άλλη διάσταση και με σύγχρονες πρακτικές.

Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση