Πολιτική 25/09/2015

Μήπως είμαστε υπερβολικά "παρτάκηδες";

Τελικά πόσο αγαπάμε την Ελλάδα μας και τη χώρα θέλουμε και προετοιμάζουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας;

Έχω κουραστεί να βλέπω, στα κοινωνικά δίκτυα ως επι το πλείστον, δηλώσεις του τύπου, "Ψηφίζω το τάδε κόμμα για τα παιδιά μου, Ψήφισα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για τα παιδιά μου, Ο τάδε πήρε φακελάκι, Ο τάδε πήρε μίζα, Οι πολιτικοί είναι προδότες και ανθέλληνες, Ο τάδε πολιτικός φοροδιέφυγε-έκλεψε-διόρισε παράνομα κλπ, έξω οι ξένοι γιατί κινδυνεύει η Ελλάδα, οι μουσουλμάνοι είναι παιδόφιλοι και βίαιοι με τις γυναίκες, οι μουσουλμάνοι κάνουν πολλά παιδιά και θα κινδυνεύσει η χριστιανική καθαρότητα της Ευρώπης και πολλές άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις.

Ας δούμε τι πραγματικά κάνουμε οι πλείστοι απο εμάς για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.

 1. Ψηφίζαμε τόσα χρόνια και πολλοί το κάνουν ακόμα περιμένοντας προσωπικά ανταλλάγματα εις βάρος της αξιοκρατίας και της νομιμότητας που τόσο πολύ αγαπάμε και θέλουμε να εδραιώσουμε για τα παιδία μας.
 2. Ψηφίσαμε ΟΧΙ ή λέμε στους φίλους μας οτι ψηφίσαμε ΟΧΙ, γιατί ακούγεται ηρωικό, έχοντας εξασφαλίσει ένα κομπόδεμα στην άκρη(ως συνήθως στο εξωτερικό) ή μια διαφυγή στο εξωτερικό ή για να δούμε και τον γείτονα που έχει μια οικονομική άνεση να χάνει χρήματα και να γίνεται όπως εμάς.
 3. Το φακελάκι δεν θα υπήρχε αν κανείς δεν το έδινε. Θέλουμε το κάτι παραπάνω για εμάς, να εξεταστούμε, να διοριστούμε, να χειρουργηθούμε πιο γρήγορα απο τους άλλους. Θέλουμε δηλαδή κάτι παράνομο και εγωιστικό και πληρώνουμε γιαυτό. Αδιαφορούμε για τους μη έχοντες που θα πεθάνουν περιμένοντας στην ουρά, για την χρήση της δημόσιας περιουσίας για τον παράνομο πλουτισμό τους διορισμένου γιατρού(χειρουργείο σε δημόσιο νοσοκομείο εκτός λίστας με έξοδα του δημοσίου κλπ)
 4. Μίζες δεν θα υπήρχαν αν δεν τις δίναμε εμείς οι μορφωμένοι Έλληνες στελέχη εταιριών που αποφοιτήσαμε απο τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μορφωμένοι Έλληνες δείχνουμε το μέλλον που θέλουμε για τη πατρίδα και τα παιδιά μας.
 5. Τους πολιτικούς τους ψηφίζουμε εμείς. Έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την επιλογή μας. Μήπως εμείς τους κάνουμε απατεώνες;
 6. Πριν κάνουμε την εύκολη και ασφαλή κριτική κατά των πολιτικών που τελικά πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν, κλέβουν ή διορίζουν παράνομα φίλους και συγγενείς, ας δούμε τι κάνουμε εμείς. Πολλοί εξ ημών δεν ζητάμε απόδειξη ή ακόμα χειρότερα ζητάμε τιμή χωρίς απόδειξη ή αποδεχόμαστε τέτοιες προτάσεις. Βασική ερώτηση στο λογιστή μας, είναι τι να κάνουμε(ως συνήθως νομότυπα και όχι νόμιμα) για να γλιτώσουμε φόρο. Αν τελικά έχουμε "τρυπώσει" στο δημόσιο κοιτάμε να βάλουμε τη γυναίκα, τα παιδιά μας, το κουμπάρο, τα ξαδέλφια και κάποιους απο το χωριό μας για να έχουν να λένε για εμάς τα καλύτερα.
 7. Διαφημίζουμε οτι είμαστε φιλόζωοι και φυτεύουμε δεντράκια με τις δράσεις π.χ. του ΣΚΑΙ αλλά αρνούμαστε να είμαστε φιλάνθρωποι και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας στην προσπάθεια τους για επιβίωση, που απλά δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν σε μια άλλη χώρα.
 8. Τα όλο και αυξανόμενα στατιστικά νούμερα παιδόφιλων σε όλες τις χώρες της "Δύσης" και οι καθημερινές συλλήψεις και δημοσιεύσεις φωτογραφιών της αστυνομίας, πως δικαιολογούνται; Μήπως ζώα και άνθρωποι χωρίς αναστολές υπάρχουν παντού και ανεξαρτήτως θρησκείας;
 9. Είμαστε εμείς που δεν κάνουμε πάνω απο 1-2 παιδιά γιατί δεν θα έχουμε να τα μεγαλώσουμε πλουσιοπάροχα, να τα σπουδάσουμε στα καλύτερα Πανεπιστήμια, να τους προσφέρουμε  τη παραμυθένια ζωή κλπ λες και εμείς μεγαλώσαμε έτσι.
 10. Οι γυναίκες περνούν δύσκολα και ζουν κάτω απο  απάνθρωπες συνθήκες σε χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. ΝΑΙ σύμφωνα με το δικό μας "σωστό χωρίς αντίρρηση" πολιτισμό περνούν άσχημα. Πάλι καλά που εμείς οι πολιτισμένοι δεν στέλνουμε γυναίκες στο νοσοκομείο, δεν τις εκδίδουμε ή δεν πληρώνουμε τους νταβατζήδες τους για ένα βράδυ, δεν τις βιάζουμε, τις πληρώνουμε όπως τους άντρες, τις προωθούμε όπως τους άντρες κλπ.
 11. Δεν είμαστε ρατσιστές(ακούγεται πολύ άσχημο) αλλά θέλουμε στην Ελλάδα να μένουν μόνο απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να μην αραιωνόμαστε απο έγχρωμους και αλλόδοξους. Εντάξει δεν είμαστε μόνοι μας, το ίδιο θέλουν και η Γερμανία, η Ιταλία και άλλες δυτικές χώρες. Ρίχνοντας μια ματιά στη πρόσφατη ιστορία βλέπουμε ότι ο εθνικισμός είναι η βασική τροφή για τη δημιουργία ισχυρού κράτους π.χ. ΗΠΑ όπου πριν απο λιγότερο απο μισή χιλιετία μετανάστευσαν εκεί πολλοί Ευρωπαίοι και αφού σκότωσαν τους ιθαγενείς και έκλεψαν τις περιουσίες τους και τους φυσικούς πόρους, έκλεισαν τα σύνορα του νέου κράτους δηλώνοντας οτι απαγορεύεται η παράνομη μετανάστευση(η δυνατότητα νόμιμης μετανάστευσης είναι σχεδόν αδύνατη για αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη να μεταναστεύσουν)

Αφήνω για το τέλος κάποιες φράσεις που όλοι μας έχουμε ακούσει και κάποιοι έχουμε χρησιμοποιήσει:

"Μου έκοψαν κλήση, καλά τώρα θα πάρω τηλέφωνο τον τάδε φίλο μου να μου τη σβήσει". Την προηγούμενη μέρα μπορεί να λέγαμε για κάποιον άλλο "Καλά πάρκαρε πάνω στη διάβαση, αστυνομία δεν υπάρχει; ή κοίτα πως τρέχει και η αστυνομία πίνει καφέδες, η Ελλάδα δεν θ αλλάξει ποτέ."

"Την άλλη εβδομάδα παρουσιάζετε ο γιός μου στρατιώτης, θα πάρω τον τάδε να τον φτιάξει με μετάθεση εδώ δίπλα απο το σπίτι". Πριν λίγες μέρες ή μετά την απόλυση του υιού θα μας άκουγε κάποιος να λέμε "Ποιός στρατός μωρέ, οι παραμεθόριες μονάδες είναι άδειες, όλα τα βύσματα είναι στην Αθήνα" "Του τάδε ο γιος υπηρετεί εδώ δίπλα, γιαυτό δεν πάμε μπροστά σα κράτος κλπ"

"Λοιπόν φίλε άκου, αν θέλεις δουλειά, λυπάμαι αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να πληρώνω και την ασφάλειά σου, και οι ανάγκες της επιχείρησης απαιτούν την παρουσία σου για περίπου 12 ώρες. αν και θα ήθελα να σου πληρώσω το βασικό επειδή δεν αντέχω λόγω της κρίσης θα σου δίνω 400 ευρώ το μήνα, αν θέλεις αν όχι κοίτα αυτή τη στοίβα με τα βιογραφικά. Η επιχείρηση θα εκτιμήσει τις προσωπικές θυσίες που θα επιδείξεις κατά τη διάρκεια της εργασίας σου."

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Θα μπορούσα  να γράφω ώρες και αμέτρητες σελίδες αλλά για χάρη ενός σύντομου, περιεκτικού και ευκολοδιάβαστου άρθρου σταματώ εδώ.

Τελικά πόσο αγαπάμε την Ελλάδα μας και τι χώρα θέλουμε και προετοιμάζουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας;

Τα παραπάνω φυσικά δεν αφορούν όλους τους κατοίκους του Ελλαδικού χώρου. Υπάρχουν κάποιοι στους οποίους οι παραπάνω λένε "εσύ θα σώσεις την Ελλάδα, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, γιαυτό δεν πάς μπροστά, τι παλεύεις με τα πτυχία-βύσμα έχεις κλπ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.   
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση