Πολιτική 19/09/2015

Δεκανίκι

Αντί εσείς να είσαστε οι ρυθμιστές, τελικά μήπως εσείς είσαστε οι σκοταδιστές;
Ουφ Ούφ,

απλά δυο ούφ απο την κουζίνα στο σαλόνι και το μυαλό μου άρχισε να στροβιλίζεται μέσα στην δύνη του καλού και του καλού. Τι να πω και τι να γράψω νομίζω πως εδώ και τρείς εβδομάδες αν κάτσει κανεί και αναλογιστεί πόσα έχουν ειπωθεί για τα κυβερνητικά έργα, για τα κυβερνητικά αίσχη, πόσα σκάνδαλα έχουν βγεί στην επιφάνεια, πόσα χτυπήματα κάτω απο την μέση, ούφ ούφ....τι να πεί κανείς και τι να γράψει.

Φοβάμαι μην γίνω γραφικός, μην γίνω φορτικός...αλλά δεν μπορώ θα σκάσω να δε τα πώ , αν δεν τα βγάλω από μέσα μου.

Παρατηρώ τις πολιτικές δυνάμεις και τα τελευταία γκάλοπ με μεγαλή προσοχή, δεν ξέρω τι θα ψηφίσει ο καθένας σας, (εγώ είναι ποια γνωστό έχω ήδη εκετεθει) αλλά πραγματι θεωρώ πως είναι οι μόνες εκλογές που θα πρέπει όλοι να σηκώσουμε τους παχουλούς μας ποπούς από τα αλέκιαστα υφάσματα των καναπέδων μας και πάμε να ασκήσουμε το δικαίωμά ψήφου, μιας και οι συγκεκριμένες εκλογές κατα την ταπεινή μου άποψη θεωρούνται οι ποιο σημαντικές μετά την μεταπολίτευση.

Θα προσπαθήσω να είμα αντικειμενικός και αν και είμαι υποστηρικτής ενός συγκεκριμένου κόμματος η ελευθερία του λόγου μου επιτρέπει αν μη τι άλλο την άσκηση της ελευθερογνωμίας και ελευθεροστομίας.

Όλοι κατηγορούν τα δύο μεγάλα κόμματα πως δεν έχουν πρόγραμμα, δεν άκουσαν κάτι νέο από τους αρχηγούς τους κτλ. ...Πράγματι είναι απορίας άξιον τι περίμενε να ακούσει ο κόσμος, αφού το πρόγραμμα είναι ένα και κοινό. Το πρόγραμμα υπογράφτηκε, ψηφίστηκε , υποστηρίχτηκε από όλες τις κομματικές παραταξεις, αλλά δεν υλοποιήθηκε ακόμα, άρα ο λαός έχει και πρέπει να επιλέξει όχι με γνώμονα, το παλιό και το καινούριο, το φθαρμένο και το άφθαρτο , αλλά με αυτό που έχει μπροστά του, ένα κοινό προόγραμμα και ποιός έχει το καλύτερο και ποιό αποτελεσμάτικό στρατό να το υλοιποίησει.

Φίλοι , φίλες αναγνώστες ας αφήσουμε τις κουταμάρες αι τους προσωπικούς εγωισμούς, αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν οι πολιτικοί μας και ποιοί είναι αυτοί που έχουν τα κότσια, να φάνε το πολιτικό κόστος να υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το μνημόνιο.

Από την άλλη βέβαια μεριά έχουμε και τους ρυθμιστές όλων των αποτελέσμάτων που δυστυχώς για εκείνους δεν έχουν όχι μόνο καταλάβει την αξία τους αλλά δεν έχουν καταλάβει πως το μερίδιο ευθύνης που έχουν ίσως είναι και μεγαλύτερο του μεριδίου των μεγάλων κομμάτων...’’Πάει τρελαθηκε θα πεί κάποιος’’ αλλά δεν είναι έτσι και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοοώ.

Η εποχή που οι κότες έκανα χρυσά αυγά και έδιναν στο πρώτο κόμμα τα υπέρογκα ποσοστά του 40%, 42% και ίσως και παραπάνω έχουν παρέλθει. Ακόμα και με το μπόνους των 50 εδρών που το πρώτο κόμμα μπορεί να πάρει για μια (1) μόνο ψήφο δεν είνα αρκετό για να του δώσει την δύναμη να κυβερνήσει μόνο του,χρειάζεται δεκανίκι όπως και στην ζωή μας το δεκανίκι πολλές φορές σώζει την ζωή μας, είναι αυτό που όταν δεν μπορείς να σταθείς όρθιος μόνος σου θα σε στηρίξει όσο και αν πονάει μέσα του πρόσεχε όμως...θα σε στηρίξει μέχρι εκεί που φτάνουν τα όρια του.

Έτσι λοιπόν και στην σημερινή εποχή μας τα μικρά κόμματα , οι μικροί συνασπισμοί είναι εκείνοι που θα έπρεπε να παίξουν και να έχουν τον ρόλο του ρυθμιστή, να είναι το δεκανίκη του πρώτου κόμματος ή ακόμα και του δέυτερου και πράγματι θα περίμενα μεγαλύτερη ωριμότητα από τους αρχηγούς τους.

Δεν χτυπάμε στο ψαχνό αλλά πάμε συγκροτημένα.....Μου κάνει εντύπωση πως όλα τα μικρά κόμματα αυτή την στιγμή βαλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ όταν απο την άλλη οι ίδιοι οι αρχηγοί τους δηλώνουν στα ΜΜΕ πως συζητάνε και με τον Αλέξη και με τον Βαγγέλη να κυβερνήσουν.

‘’Καλά ρε παιδιά, εσείς του νέου, του άφθαρτου, που πολεμάτε το παλιό , πως συζητάτε να πάτε μαζί τους’’
΄΄Εσείς που έχετε την δύναμη να αποφασίσεται και να ρυθμίσετε την πλάστιγγα προς τα δεξιά ή τα αριστερά γιατί εξ αρχής δεν τάσεστε υπέρ;’’
‘’Τι περιμένετε’’ ;
‘’Εσείς που φωνάζετε και βγαίνετε στις πλατείες, γιατί δεν μας λέτε και εμάς να αποφασίσουμε’’

Αντί εσείς να είσαστε οι ρυθμιστές, τελικά μήπως εσείς είσαστε οι σκοταδιστές;
Θα σας το ξαναπώ, είσαστε το δεκανίκι του λαόύ και σας χρειαζόμαστε, αλλά το δεκανίκι μπαίνει έιτε στο δεξί είτε στο αριστερό, δυο καρπούζια από την ίδια μασχάλη δεν χωράνε...

Καλή Επιτυχία Ελλάδα.....
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση