Πολιτική 19/09/2015

Αναζητείται Ελπίς

Μέσα σε 6 μήνες διακυβέρνησης από τον ‘’ταγό της ελπίδας’’ απαρριθμούμε τεράστιες οικονομικές και ψυχικές ζημίες-καθώς η χώρα βυθίστηκε περισσότερο στην μνημονιακή κρίση των μεγαλοεφευρετών του μνημονίου (Πασοκ-ΝΔ)….
Έπειτα από τα τεκταινόμενα του τελευταίου τριμήνου, είναι φανερό πλέον ότι έχει χαθεί κάθε ψηφίδα ελπίδας και πολιτικής ανόρθωσης…
Μέσα σε λίγους μήνες ο Τσίπρας κατάφερε να κονιορτοποιήσει όλη την επαναστατική διάθεση που είχε σχηματιστεί στην ελληνική κοινωνία…κατάφερε να επιδείξει ότι η χώρα μας θα βρίσκεται δια παντός στον κλοιό του χρέους,της διαφθοράς,της πολιτικής στασιμότητας και υπακοής στις ξένες δυνάμεις!
 
Σήμερα -περισσότερο από ποτέ- διαφαίνεται μία ισχνή απογοήτευση στους πολίτες και ιδιαιτέρως στους νέους καθώς αποδείχθηκε με οδυνηρό τρόπο ότι η χώρα μας δεν αποτελεί πηγή αλλαγής και εξασφάλισης ενός διακριτού μέλλοντος…Αντιθέτως, απεδείχθει ότι ζούμε σε μία χώρα που κυριαρχείται από καρεκλοκενταυρους υπό την αιγίδα των ξενικών δυνάμεων!
Κυριαρχείται, από το παλαιό καθεστώς που -πλέον είναι φανερό ότι- απολαμβάνει μιάς αδιάλειπτης ασυλίας!
 
Μέσα σε 6 μήνες διακυβέρνησης από τον ‘’ταγό της ελπίδας’’ απαρριθμούμε τεράστιες οικονομικές και ψυχικές ζημίες-καθώς η χώρα βυθίστηκε περισσότερο στην μνημονιακή κρίση των μεγαλοεφευρετών του μνημονίου (Πασοκ-ΝΔ)….
Το κυριότερο όμως…είναι ότι σε αυτούς τους 6 μήνες κανένας μας δεν αντίκρισε -έστω- μία αλλαγή για να δικαιολογήσει -στο ελάχιστο- την πλήρη έλλειψη πολιτικής και σχεδίου διακυβέρνησης από τον Σύριζα.
 
Η ύψιστη ζημιά όμως που προκλήθηκε από την απελθούσα συγκυβέρνηση είναι ότι κατάφερε να ‘’αναστήσει’’ σύσσωμο τον παλαιοκομματισμό!
Όλες αυτές οι εσφαλμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν, η έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου και η αθέτηση της λαικής βούλησης έπειτα από το δημοψήφισμα….κατάφεραν να επιδώσουν ‘’δίκαιο’’ σε αυτούς που εφάρμοσαν ληστρικές πολιτικές και οδήγησαν την χώρα στην οικονομική δυσπραγία και στην κοινωνική αφαίμαξη-εξαθλίωση!
 
Έπειτα,από το δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου όλες οι μάσκες έπεσαν….

Πλέον, δεν μπορεί κανείς να υποκρύπεται πίσω από πολιτικά τεχνάσματα!
Είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες το τι πρεσβεύει το κάθε κόμμα:
-Είναι φανερό πιά, ποιες είναι οι μνημονιακές Κασσάνδρες,ποιες βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση (βλέπε Λεβέντη) και ποιες το περηφανεύονται (Ποτάμι)!
Ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο, ποιοι τάσσονται υπέρ μιάς εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα και την εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου μακριά από τις αυταρχικές εταίρες!
 
Και θεωρώ, ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν δίναται να αλλάξει απολύτως τίποτα σε ότι αφορά την πολιτική που ακολουθείται….Το μόνο που θα αλλάξει είναι σύσταση των προσώπων που θα λαμβάνουν τις εντολές του μνημονιακού κλοιού!
Όποιος και να επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές όλοι γνωρίζουμε ότι από την επομένη η ανεργία θα είναι στο 40%,η φτώχεια στο 30% και το χρέος θα αυξάνεται με πρωτοποριακούς ρυθμούς…ενώ η ύφεση θα ‘’χορεύει στον ρυθμό Ζαλόγγου'’ !
 
Φυσικά,δεν ετίθετο καν το διακύβευμα για το ποιος θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό!
 
Στο σημείο αυτό τίθεται το ερώτημα ‘’Και μέχρι πότε θα παραμείνουμε σε αυτήν την φυλακή?’’
 
Σε αυτόν τον φαύλο κύκλο θα παραμείνουμε μέχρις ότου η απόλυτη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας εγκαταλείψει το όνειρο του ‘’ισχυρού νομίσματος και του φιλελεύθερου οικονομικού συστήματος’’…
Αυτό φυσικά, προυποθέτει μία λόγια πολιτική δύναμη που να είναι ικανή να παρεισφρήσει στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας του εναλλακτισμού,της φερεγγυότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης….ΑΛΛΑ και της ΕΛΠΙΔΑΣ!
Γιατί,χωρίς το αίσθημα της ελπίδας δεν μπορεί να επέλθει καμία αλλαγή!
 
Αντιθέτως, όταν επικρατεί το αίσθημα της απογοήτευσης -όπως και στις τωρινές εκλογές- είναι βέβαιο ότι δεν επέρχονται -οι μεγάλες- αλλαγές!
Και σε αυτές τις εκλογές….ναι…ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν μπορεί να φέρει τον τίτλο του πρεσβευτή της ελπίδας…
Σε αυτές τις εκλογές όλοι οι πολίτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να αποτελειώσουν κάθε σχηματισμό που κυβέρνησε αυτόν τον τόπο και ταυτοχρόνως με μιά στροφή σε αυτούς που προβάλλουν τον εναλλακτικό δρόμο ως σωτήριο…θα αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα σε όλους όσους επιχαίρουν τις μνημονιακές πολιτικές!
 
Άλλωστε,η Ευρωπαική Ένωση την δεδομένη στιγμή αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα και αποτελεί μια πιο ευάλωτη ζώνη-έπειτα από την διόγκωση του προσφυγικού ζητήματος σε όλη την Ευρώπη!
 
Αλλά όπως και ανέφερα παραπάνω….για να επέλθει η επιζητούσα αλλαγή….θα πρέπει οι πολίτες αυτής της χώρας να αποτελειώσουν τον παλαιοκομματισμό και ταυτοχρόνως να στραφούν σε εναλλακτικές δυνάμεις που θέτουν ως οδηγό στο άγνωστο….την ΕΛΠΙΔΑ!
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση