Πολιτική 17/09/2015

Το μαντρί

Δώσαμε γύρω στα σαράντα δις στις τράπεζες με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση τους και σε αντάλλαγμα πήραμε μετοχές που σήμερα δεν αξίζουν ούτε τρία.
Η πολυδιαφημισμένη τηλεμαχία των πολίτικων αρχηγών αποδείχτηκε τελικά ένα μεγάλο φιάσκο με νικητή τον αρχηγό της Χ.Α ο οποίος ήταν τελικά πολύ τυχερός που του έκαναν την χάρη να τον αφήσουν απ έξω.

Η αλήθεια είναι ότι η αποστολή αυτών των αχυράνθρωπων που το παίζουν όχι μόνο Έλληνες, άλλα και πολίτικοι ηγέτες, είναι σήμερα πολύ δυσκολότερη απ ότι στο παρελθόν, αφού γίνεται όλο και περισσότερο φανερή η γελοιότητα της προσπάθειας να ανακαλύψουν διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν.

Τι διαφορές μπορεί να έχουν οι υπάλληλοι των ίδιων αφεντικών;
Είναι όμως απολύτως απαραίτητο, το πόπολο να νομίζει ότι έχει δυνατότητα επιλογής.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που να μην βλέπει ότι τον κοροϊδεύουν. Απλώς αντί για να πιστεύει στα μάτια και το μυαλό του, προτιμάει το νάνι-νανι που τον καθησυχάζει, ότι όλοι δουλεύουν για το κάλο του.

Δεν χρειάζεται να πολεμήσει για την χώρα του, δεν χρειάζεται να υποστεί τις συνέπειες μιας πτώχευσης, δεν χρειάζεται να ξεβολευτεί. Η παγκόσμια διακυβέρνηση της οποίας όλοι οι πολίτικοι μας είναι οπαδοί δηλωμένοι, είτε δια των πράξεων, είτε δια ρητών δηλώσεων, θα φροντίσει για τα συμφέροντα του δειλού και τεμπέλη Έλληνα.

Όποιος έχει αμφιβολίες ας παρατηρήσει πόσο άνετα το σύστημα μπορεί να εξαφανίσει από την πολίτικη σκηνή όποιον από τους επτά πολίτικους νάνους αποφασίσει ότι δεν το εξυπηρετεί.
Γι αυτό και φροντίζουν να το υπηρετούν με προθυμία.

Φανταστείτε ότι τα κανάλια αποφάσιζαν να εξαφανίσουν το ΠΑΣΟΚ τελείως. Είναι τόσο εύκολο, που δεν χρειάζεται καμιά προσπάθεια. Απλώς να σταματήσουν να το κρατάνε με ενέσεις μέσα στο πολιτικό παιχνίδι.

Αρκεί να κάνουν την δουλειά τους οι δημοσιογράφοι και μερικοί εισαγγγελείς και οι συνάδελφοι βουλευτές να μην τους καλύψουν δια της βουλευτικής ασυλίας. Δεν χρειάζεται καν συκοφαντία και στημένες διώξεις σαν κι αυτές που υπέστει η Χ.Α για να εξαφανιστεί η ΠΑΣΟΚικη συμμορία και να καταλήξουν οι μισοί στην φυλακή.

Το ίδιο έκθετη είναι και η ΝΔ, αλλά και οι άλλοι ακολουθούν από κοντά.
Είναι τόσο βρώμικοι και τόσο χωμένοι στα σκατά, που με το παραμικρό φύσημα θα εξαφανιστούν.
Είναι άλλωστε γνωστό και διατυπωμένο από παλιά, ότι όσο πιο διεφθαρμένοι και ανίκανοι είναι οι αχυράνθρωποι που το παίζουν ηγέτες, τόσο πιο ισχυρή γίνεται η πραγματική ηγεσία που τους ελέγχει.

Για κάποιους αριστερούς που αυτά τα θεωρούν συνωμοσιολογίες, θα τους θυμίσω ότι τα ίδια έλεγε και ο Τσίπρας για τους προηγούμενους και την χρησιμοποίηση του Χριστοφοράκου από την Μέρκελ σαν μέσο πίεσης όσων τα έπαιρναν από Σήμενς και προφανώς είχε δίκιο.
Εγώ απλώς υποστηρίζω ότι δεν είναι μόνο η Μέρκελ ούτε μόνο για ένα σκάνδαλο.

Τα πιο μικρά κόμματα τα οποία πιθανόν δεν έχουν τέτοιες αμαρτίες, θα αρκούσε μια ήπια φίμωση και αδιόρατη συκοφαντία από τα ΜΜΕ για να ξεχαστεί και η ύπαρξη τους.

Πόσο δύσκολο είναι να γελοιοποιήσεις τον Λεβέντη;
Πόσο δύσκολο είναι να εκθέσεις τον πλήρη ανθελληνισμό των βοθρολυμάτων του ποταμιού;
Πόσο δύσκολο να συνδέσεις τον Λαφαζάνη με μπαχαλάκηδες και τρομοκράτες;
Όσο για το ΚΚΕ που φανερά μιλάει για ανατροπή του πολιτεύματος και ονειρεύεται δικτατορίες (που δεν βλέπω να ενοχλούν τους “δημοκράτες”) ενώ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται πότε να δεχτεί έλεγχο στα οικονομικά του, νομίζω ότι δεν χρειάζονται σχόλια.
Έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων έτσι κι αλλιώς δεν έκανε κάνεις επί σαράντα χρονιά σε κανένα κόμμα. Μονό στην Χ.Α με το που πάτησε το πόδι της στην βουλή.

Αν το σύστημα επιτεθεί εναντίον οποιουδήποτε από αυτούς με τον τρόπο που επιτέθηκε εναντίον της Χ.Α θα τον διαλύσει σε μια βδομάδα. Είναι πανεύκολο.
Αντίθετα είναι άθλος το ότι καταφέρνουν να κρατάνε ακόμη τους Έλληνες σε καταστολή. Το δημοψήφισμα είναι ένα παράδειγμα της λαχτάρας του κόσμου να αγνοήσει τις σειρήνες που τον οδηγούν στα βράχια.

Έστω και στα ψέμματα η κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ του όχι και μετά δεν μπορούσε να μαζέψει τον λαό στο μαντρί. Το διαδίκτυο γέμισε επαναστάτες που δήλωναν ότι γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι και το ευρό και την Ευρώπη και την τρομοκρατία των καναλιών και τις ουρές στα ΑΤΜ.

Η πόρτα έκλεισε τόσο απότομα όσο είχε ανοίξει και δεν πρόκειται να ξανακάνουν το ίδιο λάθος.
Φανταστείτε μόνο να είχε επικρατήσει το ΝΑΙ και ο Τσίπρας να έσκιζε το μνημόνιο την άλλη μέρα.
Ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω το πως θα ούρλιαζαν τα κανάλια και θα ζήταγαν αίμα γι την ανυπακοή στην εντολή του λάου.
Ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω πως θα ούρλιαζαν και μερικοί εδώ μέσα που τώρα το θεώρησαν απόλυτα φυσικό να αγνοείται η λαϊκή εντολή. Δημοκρατία στο κάτω κάτω είναι ότι ορίζει το σύστημα. Σιγά να μην είναι δημοκρατία το να ακούμε τι λέει η πλέμπα που δεν ξέρει τι της γίνεται.

Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε όλοι να κατανοούν, ότι όσο το σύστημα δεν χάνει τον έλεγχο, δεν πρόκειται να υπάρξει πρωθυπουργός στην Ελλάδα που δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καναλιών τα οποία βρίσκονται στα χεριά της ντόπιας ολιγαρχίας και με λίγο περισσότερο ψάξιμο γίνεται φανερό ότι η ντόπια ολιγαρχία βασίζεται στο παγκόσμιο τοκογλυφικό σύστημα της τραπεζοκρατίας.

Παράδειγμα ο μέγας επιχειρηματίας, εργολάβος και καναλάρχης, Μπόμπολας, του οποίου τα χρέη των επιχειρήσεων ξεπερνούν τα δυο δις. Κάντε μια διαίρεση δια είκοσι περίπου χρονιά και θα δείτε ότι ο κύριος αυτός έπαιρνε 100 εκατομμύρια τον χρόνο από τις τράπεζες. Έπαιρνε δηλαδή κάθε χρόνο όσα θα βγάλουν εκατό καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι σε όλη τους την ζωή, μαζί με την σύνταξη.

Ο υπολογισμός βέβαια είναι πολύ χοντρικός και αφήνει έξω πολλές παραμέτρους, άλλα το αποτέλεσμα είναι τόσο καταπληκτικό, που δεν χωρούν πολλές αμφισβητήσεις για το είδος της επιχειρηματικής δράσης του.

Αν στις “χρυσές εποχές” των πακέτων Ντελόρ και των Ολυμπιακών κατάφερε να χρωστάει δυο δις, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να τα ξοφλήσει πότε.

Αυτά τα δις τώρα, μαζί με τα υπόλοιπα που έφαγαν ξένοι και ντόπιοι “επιχειρηματίες” με τις πλάτες των τραπεζών, αναλαμβάνει μεσώ των μνημονίων να τα πληρώσει ο λαός.

Όπως επίσης ο λαός θα πληρώσει και τα 270 εκατομμύρια που πήραν από τις τράπεζες πέρα από τα εκατομμύρια των κρατικών επιδοτήσεων το δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 2013 στα 6 εκατομμύρια. Για σήμερα δεν βρήκα στοιχειά.

Ακόμη και οι “φτωχοί” του Περισσού χρωστάνε 4 εκατομμύρια που μπορεί να μην φαίνονται πολλά άλλα με δεδομένο ότι το κόμμα έχει καμιά δεκαριά βουλευτές, αντιστοιχούν σε 400 χιλιάδες (20 χρονιά εργασίας για έναν μισθωτό) στον καθένα, πάνω από μισθούς και επιδοτήσεις.
Έτσι πολεμάω κι εγώ τον καπιταλισμό.

Δώσαμε γύρω στα σαράντα δις στις τράπεζες με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση τους και σε αντάλλαγμα πήραμε μετοχές που σήμερα δεν αξίζουν ούτε τρία.

Τριάντα επτά δις του ελληνικού λάου στις τσέπες των τραπεζιτών και των διαφόρων επιδοτούμενων επιχειρηματιών σε δυο μόλις χρονιά. Έφταναν να πληρώνουμε τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις που για κάποιους ήταν η “καταστροφή” της χωράς, για 1.500 χρονιά περίπου.
Τι περιμένετε να σας πει το μπομπολοκάναλο με 200 εκατομμύρια χρέη; Όταν οι μέτοχοι του έχουν πάρει σε είκοσι πέντε χρονιά μόνο από δάνεια όσα ένας καλοπληρωμένος μισθωτός θα πάρει σε 10.000 χρονιά εργασίας κι ένας που δουλεύει με το βασικό σε 20.000, ποιος παραξενεύεται που σκίζονται να μην αλλάξει αυτό το καθεστώς;

Τι περιμένετε να σας πει το κανάλι του υποδίκου Κοντομηνά που κατάπινε τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σαν στραγάλια μαζί με πολλούς ακόμη που είναι όλοι έξω και κύριοι;

Ο υπόδικος με τον τρόπο που περιγράφεται από τον Μπαλτάκο, Μιχαλολιάκος. έκανε δυο προεκλογικές εκστρατείες από καρτοτηλέφωνο των φυλάκων και την τρίτη σήμερα με απαγόρευση εξόδου από την Αττική ενώ ο επισης υπόδικος Κοντομηνάς έχει δικό του κανάλι. Για φυλακή δεν προβλέπεται να περάσει ούτε απ έξω.

Τι περιμένετε να σας πουν, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης και ο Κυριακού; Ότι το σύστημα που τους ταΐζει πρέπει να τελειώσει; Ότι πρέπει να πάνε φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους;

Ότι πρέπει να αρνηθείτε να στηρίζετε τις τράπεζες που τους στηρίζουν;
Τι μπορεί κάνεις να πει για τους φιλελεύθερους υποτίθεται, που επιμένουν κατά τ άλλα, ότι το κράτος δεν πρέπει ν ανακατεύεται στην ελεύθερη αγορά και όμως επιμένουν να χρηματοδοτεί τα πτωχευμένα μαγαζιά των τραπεζιτών με χρήματα του λάου;
Ελεύθερη οικονομία αλα καρτ.

Ο φιλελευθερισμός τους σταματάει στην πόρτα των τραπεζών, στις οποίες αναγνωρίζουν το δικαίωμα να εφαρμόζουν “έλεγχους κεφαλαίων” απαγορεύοντας στον κόσμο να σηκώσει ελεύθερα τα χρήματα του από τις τράπεζες που δεν εμπιστεύεται. Δηλαδή το κράτος επεμβαίνει και επιτρέπει στις τράπεζες να αρνούνται να δώσουν στον κόσμο τις καταθέσεις του, για να μην φανεί ότι τις έχουν καταχραστεί και δεν υπάρχουν.

Γαμώ τις ελεύθερες αγορές.

Θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας αν δεν ακολουθήσουμε την ελεύθερη αγορά, άλλα θα φύγει και η γη κάτω από τα ποδιά μας αν εφαρμόσουμε τους ίδιους κανόνες και στην περίπτωση των τραπεζών.

Έχουμε όμως και τους πανέξυπνους αριστερούς, που τους φαίνονται ολ αυτά φυσιολογικά και μη κατευθυνόμενα από πουθενά.
Είναι πραγματικά αστείο, να βλέπεις αριστερούς να θεωρούν την πάλη των τάξεων συνωμοσιολογία.

'Έχουμε παραχωρήσει το δικαίωμα έκδοσης χρήματος σε ιδιώτες τραπεζίτες που μας το δανείζουν. Μάλιστα δεν αρκούνται να παίρνουν τους τόκους από τις κεντρικές τράπεζες τους, άλλα δανείζουν πρώτα τις εμπορικές τράπεζες που ανήκουν στους ίδιους με μικρά επιτόκια, που με την σειρά τους δανείζουν κράτη και ιδιώτες τα δεκαπλάσια από ότι έχουν, με επιτόκια πολύ μεγαλύτερα.

Ποιος ελέγχει όλη αυτή την δραστηριότητα; Οι κεντρικοί τραπεζίτες των ιδιωτικών κεντρικών τραπεζών οι οποίοι στην ΕΕ δεν ελέγχονται ούτε δικαστικά από τα κράτη.

Και ποιος αποφασίζει για την αποτελεσματικότητα του συστήματος γενικά και των επιμέρους στοιχείων του; Οι οίκοι αξιολόγησης που ανήκουν εκεί που ανήκουν και οι κεντρικές και οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες.
Και ποιος αποφασίζει αν κάποιος επιχειρηματίας, θα ζήσει η θα πεθάνει; Οι ανά τον κόσμο “Τειρεσίες” που ανήκουν κι αυτοί στους τραπεζίτες.
Ποιοι είναι οι μεγαλομέτοχοι των πολυεθνικών; Οι τράπεζες.
Ποιοι κατέχουν τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια στα χρηματιστήρια και γδύνουν τους μικρομετόχους; Οι τράπεζες.
Ποιος μπορεί να κλείσει σε μια μέρα όχι μόνο τα κανάλια άλλα και όλες τις επιχειρήσεις των καναλαρχών; Οι τράπεζες.
Ποιος θα μας προστατεύσει από αυτές; Οι πολίτικοι που εκλέγονται με την αβάντα των καταχρεωμένων καναλαρχών και με τα λεφτά των τραπεζιτών;
Οι πλούσιοι χρησιμοποιούν τα μέσα που διαθέτουν για να πλουτίσουν περισσότερο και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και ΠΑΝΤΑ ελέγχουν την πολίτικη εξουσία για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Δεν είναι συνωμοσιολογία. Είναι απόλυτα αποδεδειγμένο ιστορικά και απόλυτα αναγκαίο λογικά.
Είτε προβάλλοντας την θεϊκή εύνοια, είτε την αριστοκρατική γενιά, είτε απλώς γιατί είχαν όπλα και πολεμική εκπαίδευση απέναντι σε άοπλους χωριάτες, είτε ελέγχοντας την οικονομία είτε χειραγωγώντας την εκπαίδευση, είτε δια της βίας είτε δια της άπατης, οι κατέχοντες τον πλούτο πάντα προσπαθούν να ελέγξουν την εξουσία για να τον μεγαλώσουν και να τον σιγουρέψουν.

Είναι αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός. Είναι η βάση των κοινωνιών. Είναι η αίτια της αναζήτησης πολίτικων συστημάτων. Είναι αυτό που ονομάτισε το ένα από τα τρία είδη πολιτευμάτων, το κάποτε πιο διαδεδομένο και σήμερα μυστηριωδώς εξαφανισμένο, την ολιγαρχία. Είναι η αίτια της αίγλης της δημοκρατίας.

Κι όμως. Υπάρχουν αριστεροί που, σ έναν αγρίως καπιταλιστικό κόσμο θεωρούν συνωμοσιολογία το ότι οι καπιταλίστες ελέγχουν την εξουσία. Προφανώς την απάτη του τραπεζοκαπιταλισμού την προωθούν οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Η απολυτή γελοιότητα.

Από γελοιότητα όμως μπορεί να έχουν μπόλικη, άλλα από επιχειρήματα στερούνται.
Είναι αδύνατο να αποδειχτεί το αντίθετο από την οφθαλμοφανή πραγματικότητα.
Μια στυγνή ολιγαρχία μεταμφιεσμένη σε δημοκρατία κατακλέβει τους λαούς.
Ο λύκος ντυμένος με την ρόμπα της καλοκάγαθης γιαγιάς κοροϊδεύει την κοκκινοσκουφίτσα.

Τα δόντια του όμως φαίνονται, τα μυτερά αυτιά εξέχουν από το καπέλο και η υγρή και τριχωτή μουσούδα του είναι αδύνατον να κρυφτεί.
Γι αυτό ο Μιχαλολιάκος δεν ήταν στην τηλεμαχία, ούτε οι βουλευτές του κόμματος γίνονται δεκτοί ως συνομιλητές. Ούτε και κανένας άλλος που να έχει απόψεις αντίθετες της παγκοσμιοποίησης.

Δεν υπάρχουν επιχειρήματα να καταρρίψουν την αλήθεια.

Μπορούν μόνο να την απαγορεύσουν εφόσον έχουν υπό έλεγχο τα ΜΜΕ και λαό αρκετά ανόητο ώστε να δέχεται ευχαρίστως να του αφαιρούν το δικαίωμα του να ενημερώνεται σωστά, ακούγοντας όλες τις απόψεις πριν αποφασίσει.

Πανεξυπνότατοι αριστεροδεξιούληδες που φοβούνται μήπως ο λαουτζίκος παρασυρθεί από τους καταπληκτικούς και ανυπέρβλητους χρυσαυγίτες ρήτορες και θεωρούν συνωμοσιολογία το ότι ο λαός παρασέρνεται από την κατέχουσα όλα τα μέσα προπαγάνδας ολιγαρχία και αυτοευνουχιζονται ως πολίτες, καταργώντας την ισηγορία ενώ σκίζονται για την “ελευθεροτυπία” και το δικαίωμα του ελεγχόμενου τύπου να λέει ψέμματα και προωθώντας τον ακραίο φασισμό της πολίτικης ορθότητας, χριζόμενοι ως προστάτες της δημοκρατίας της οποίας το όνομα μόνο ξέρουν, κι αυτό ανορθόγραφα.

Μόνο έτσι μπορεί να συντηρηθεί η μαγική εικόνα που παρουσιάζει όχι μόνο σαν λογική κατάσταση αυτήν που ζούμε, άλλα και σαν δημοκρατικό αίτημα την πλήρη υποταγή σε τοκογλύφους και την παραχώρηση της χωράς στους λαθρομετανάστες, όχι απλώς σαν την καλύτερη, άλλα σαν την μοναδική λύση.

Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απελπισίας, που φιμώνουν φανερά και φυλακίζουν με φανερές εντολές τους πραγματικούς αντιπάλους τους, ενώ φτιάχνουν ψεύτικους από τους χθεσινούς χειροκροτητές και συνοδοιπόρους με την ίδια ευκολία που οι χθεσινοί πατριώτες και κομμουνιστές υπογράφουν μνημόνια στα τέσσερα.

Έχουν αναγκάσει τον λαό να φτάσει στα έσχατα όρια της ανοησίας για να δέχεται αυτό το τσίρκο, ως πολιτικό καθεστώς και μάλιστα δημοκρατικό.

Ο λαός όμως δεν είναι τόσο ανόητος. Ο έλεγχος του πλήθους επιτυγχάνεται με άλλα μέσα και όχι δια της λογικής.
Τον έχουν εγκλωβίσει από παντού και του έχουν κλείσει όλες τις πόρτες, άλλα μόλις βρει πόρτα ανοιχτή, η έστω και χαραμάδα δεν θα σταματιέται με τίποτα.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση