Πολιτική 17/09/2015

Κυβέρνηση συνεργασίας των ευρωπαικών κομμάτων για να σωθεί η πατρίδα

Η ΝΔ επιμένει στην ρητορική της πολυγλωσσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θεωρία της χαμένης ψήφου , καθώς και στην προσέγγισή της στους χαμένους κεντρώους αναποφάσιστους ψηφοφόρους της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

  Οι Έλληνες  ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν στις κάλπες, τη Κυριακή,   κόμματα και πρόσωπα που θα δώσουν το έναυσμα,  για ένα νέο ξεκίνημα αξιοπρέπειας, επιχειρηματικότητας, αποφασιστικότητας  και  παραγωγικότητας που αρμόζει στη χώρα μας.

  Όσοι μπορούν να συνεργαστούν και να βάλουν στο περιθώριο εγωισμούς και ξεπερασμένες  νοοτροπίες θα προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στη πατρίδα μας. Η ώρα της αλήθειας για όλους και για όλες.

  Η έμφαση στη φορολογία, στην ανεργία  και τα ανοίγματα σε κοινωνικές ομάδες  είναι οι στρατηγικές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης. Στοίχημα και των δύο ο χώρος του κέντρου και η μεσαία τάξη.

   Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκεται σταθερά η οικονομία, κυρίως το πεδίο της δίκαιης  φορολογίας, αλλά και η ενδεχόμενη  διαπραγμάτευση  σε κάποια σημεία με την τρόικα. Τα περισσότερα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι εταίροι μας είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν, αρκεί να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, ρεαλιστικά και να  τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

   Η ΝΔ επιμένει στην ρητορική της πολυγλωσσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θεωρία της χαμένης ψήφου , καθώς και στην προσέγγισή της στους  χαμένους κεντρώους αναποφάσιστους ψηφοφόρους της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Αυτοί πάντως αποτελούν και στόχο της Κουμουνδούρου, καθώς αμφότερες οι πλευρές συμφωνούν ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα. Μάχη των επιτελείων μέχρι τέλους για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την προεκλογική του καμπάνια στηριζόμενος στην λέξη «κερδίζουμε το αύριο» και ήδη προβάλλονται σχετικά σποτ για τους νέους και τους συνταξιούχους. Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία, με τη μορφή «γκρίζας διαφήμισης», υπενθυμίζουν τα  τρωτά σημεία της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και το παλιό έμψυχο δυναμικό των δυο κομμάτων.

   Όποια κυβέρνηση και να αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές, θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με την σκληρή αλήθεια εφαρμογής του τρίτου  μνημονίου.  Ενός μνημονίου που θα έχει βάθος και θα απαιτήσει άριστους χειριστές από την ελληνική μεριά.

  Αυτό γίνεται σαφές, μέσα από το συνεχές ράπισμα γεγονότων, διαρροών και δηλώσεων ξένων αξιωματούχων,  που δείχνουν ότι η Ευρώπη όχι μόνο δεν εφησυχάζει αλλά -τουναντίον- σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Ελλάδα.

  Πληροφορίες  από κοινοτικούς αξιωματούχους  αναφέρουν  ότι τα  κράτη-μέλη της Ε.Ε  θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει πιστά το τρίτο πρόγραμμα, για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της.

   Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι δεδομένες, επαναλαμβάνουν οι δανειστές μας, εξηγώντας ότι μπορεί η αξιολόγηση να έχει καθυστερήσει, αλλά θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε.

  Είναι η στιγμή της κρίσης που θα αποδειχθεί πόσο δυνατά μπορούμε να διαπραγματευτούμε και κυρίως να αποδείξουμε ότι έχουμε αντοχές και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Τα κόμματα και οι υποψήφιοι, στη πλειοψηφία τους, επένδυσαν στο φόβο και στην ανασφάλεια του Έλληνα. Απέκρυψαν αλήθειες και έδωσαν ελλιπή στοιχεία.

   Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ευρώπη των κρατών-μελών με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Οι εθνικές εκλογές είναι η λύση των εσωτερικών μας προβλημάτων και το παράθυρο για την υλοποίηση των ονείρων μας. Καλές εκλογές…
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση