Πολιτική 26/08/2015

Η αδυναμία της συνεννόησης των κομμάτων οδηγεί σε εκλογές

Οι εκλογές δεν είναι αναγκαίες, αν υπήρχε πολιτικό προσωπικό που μπορούσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών. Τα νέα δεδομένα απαιτούν εγρήγορση και προσήλωση στο στόχο. Η Ελλάδα οφείλει να μπει σε νέα τροχιά.

Η χώρα μπήκε  σε πορεία εκλογών με πολίτες οργισμένους, με επιχειρηματίες διαλυμένους και συνταξιούχους, αγρότες  αγανακτισμένους. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στα επιτελεία των κομμάτων και κανείς δε κάθεται να ασχοληθεί με την ουσία του θέματος, που είναι η τήρηση και η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων του νέου συμβολαίου συνεργασίας  με τους δανειστές μας.

Τα πολιτικά κόμματα δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί το σφυγμό της κοινωνίας και αντί  να συνεργαστούν μεταξύ τους για το καλό της πατρίδας  όπως θα πράξουν μετά τις εκλογές,  καταφεύγουν σε μια διαδικασία που μόνο επιζήμια   θα είναι για το τόπο μας σε όλα τα επίπεδα.

Η πολιτική κουλτούρα στο ναδίρ και ο λαός το εξιλαστήριο θύμα της σκηνοθετημένης κακής παράστασης που παίζεται  εις βάρος του.

Αναζητούνται  λύσεις ή τροποποιήσεις επί  του μνημονίου που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και θα μας απαλλάξουν ταχύτερα  από τις δεσμεύσεις που τείνουν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της χώρας  μας. Η ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης πρέπει να εστιαστεί σε αυτό το επίπεδο και να προκύψουν ρεαλιστικές προτάσεις που θα οδηγούν τη πατρίδα μας σε στέρεα ευρωπαϊκά  μονοπάτια.

Τώρα θα κριθούν όσοι  μπορούν να συνεργαστούν  και να βάλουν μπροστά το «εμείς» από το «εγώ». Η Ελλάδα έχει να διανύσει δύσκολες διαδρομές και να πετύχει υψηλούς στόχους. Ο λαός θα ψηφίσει με οργή για τα όσα περνά και θα τιμωρήσει παραγοντίσκους και λαοπλάνους.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Μοσκοβισί  τονίζει,  ότι   η Κομισιόν έλαβε υπόψη την απόφαση για εκλογές, η οποία με κανένα τρόπο δεν θέτει σε αμφισβήτηση τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους: «Η απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού έχει τη λογική της –η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  χρειάζεται   να βρει μια συνεπή πλειοψηφία, που θα της επιτρέψει να  υλοποιήσει τα όσα υπέγραψε. Οι εκλογές είναι μία εθνική δημοκρατική διαδικασία και σέβομαι απόλυτα την κυριαρχία του ελληνικού λαού», επισημαίνει ο επίτροπος  οικονομικών  της Ε.Ε.

Περισσότερες ανοικτές αγορές είναι ζωτικές για τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών και τη βελτίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πολλές πρωτοβουλίες έχουν υιοθετηθεί ή είναι σε διαδικασία, προκειμένου να ελευθερώσουν την πρόσβαση των καταναλωτών σε αγαθά και υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων ο τομέας της ενέργειας, και να διευκολύνουν την πρόσβαση σε επαγγέλματα που είναι κλειστά με νομοθετικές ρυθμίσεις για όσους αναζητούν εργασία. Το κράτος οφείλει να εκσυγχρονιστεί και να αναπτύξει  πρωτοβουλίες που θα προσελκύσουν επενδυτές και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.  

Ο τραπεζικός τομέας πρέπει να  επιδιορθωθεί και η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος να ισχυροποιηθεί, προς τα συμφέροντα της ευρύτερης οικονομίας. Με τη στήριξη των σχετικών θεσμών, η χώρα μας έχει δεσμευτεί να ανακεφαλαιοποιήσει και να ισχυροποιήσει τις τράπεζές της, ώστε να επανεκκινηθεί η ροή πιστώσεων στην πραγματική  οικονομία.

Οι εκλογές δεν είναι  αναγκαίες, αν υπήρχε πολιτικό προσωπικό που μπορούσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών. Τα νέα  δεδομένα απαιτούν εγρήγορση και προσήλωση  στο στόχο. Η Ελλάδα οφείλει να μπει  σε νέα τροχιά.

Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση