Πολιτική 13/08/2015

Ευρωπαϊκή συναντίληψη για να πάνε μπροστά οι λαοί της Ε.Ε

Ας δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη που είναι μπροστά μας, για να έχουμε δικαίωμα στο μέλλον με ευρωπαϊκή αντίληψη και δυναμική.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλείται να υλοποιήσει μια συμφωνία με τους δανειστές, με όσο το δυνατόν λιγότερους κραδασμούς  και απώλειες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν τη προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά επιδιώκουν και τη συνοχή στο εσωτερικό τους για να αποφύγουν  απώλειες που θα έφερνε περισσότερα προβλήματα.

Η κοινωνία στενάζει, δε μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές υποχρεώσεις  της  και η νέα  γενιά αναζητά λύσεις  στο εξωτερικό. Η επιχειρηματικότητα τείνει να εξαφανισθεί από τη χώρα  μας, η ανεργία είναι στα ύψη και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φιάσκο!

Η μικρομεσαία  επιχείρηση αδυνατεί να βρει  χρηματοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες και καταφεύγει σε λύσεις  δανεισμού με υπέρογκα επιτόκια για να μπορέσει να λειτουργήσει. Αυτό καθιστά μη βιώσιμη  την επιχείρηση και είναι θέμα χρόνου πότε θα μπει ένα νέο λουκέτο ή στη καλύτερη περίπτωση να μεταφερθεί σε μια άλλη χώρα με πιο χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν και δημιούργησαν οι ιδρυτές της. Απέχει πολύ από τη φιλοσοφία και το πνεύμα  της Ενωμένης  Ευρώπης.

Το μεγαλύτερο δίλημμα  που προέκυψε από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο δεν αφορούσε μόνο  την Ελλάδα. Αφορούσε το αν οποιοσδήποτε εθνικός πληθυσμός που έχει υιοθετήσει το ευρώ, μπορεί να εκφράσει ουσιαστικά μια διαφορετική  δημοκρατική επιλογή από τα όσα επιθυμεί ο σκληρός πυρήνας  της Ευρωζώνης.

Αυτή είναι μια περίπτωση δοκιμασίας του ίδιου του ευρώ. Αν η νομισματική ένωση και η δημοκρατία είναι ασύμβατες, ακόμα και οι πιο ένθερμοι φίλοι του ευρώ οφείλουν να επιλέξουν το δεύτερο.

Όμως η ευρωπαϊκή πολιτική βασίζεται στην αντίθετη άποψη. Οι λαοί έχουν εκφράσει τα πιστεύω τους και έχουν δείξει  μεγαλύτερη ωριμότητα από τους ηγέτες τους. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ενωμένης Ευρώπης  και όσο οι «κεφαλές»  δε το αντιλαμβάνονται, τόσο το εγχείρημα δε θα έχει την αναμενόμενη πορεία.

Στην Ελλάδα, οι δημοσκοπήσεις είναι αξιοσημείωτα σταθερές σε δύο πράγματα: ότι οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να έχουν  ως νόμισμά τους το ευρώ και ότι η πλειοψηφία απορρίπτει  τις πολιτικές που τους επιβάλλονται από τους δανειστές.

Αυτό σήμαινε το συντριπτικό «όχι» πριν δυο μήνες , που δεν αξιολογήθηκε από κανένα και πέρασε ασχολίαστο.

Είναι η έκφραση αυτής της συγκεκριμένης προτίμησης -διατήρηση του ευρώ αλλά με διαφορετικές πολιτικές-, που η οικονομική  ελίτ της ευρωζώνης έχει κάνει το παν για να αποτρέψει. Οι πολίτες πρέπει να αντιστέκονται και να συνεργάζονται   σε κοινές  βάσεις και οράματα.

Οφείλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σέβονται τις απόψεις των λαών, να επιδιώκουν  τη σύνθεση  και όχι να αναλώνονται  σε εγωιστικές συμπεριφορές που μόνο κακό κάνουν στη φιλοσοφία της μεγάλης ευρωπαϊκής  οικογένειας. Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε   να μεταρρυθμίζονται και να τηρούν τις δεσμεύσεις τους, πάντοτε μέσα  σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού και κατανόησης.

Ας δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη που είναι μπροστά μας, για να έχουμε δικαίωμα στο μέλλον με ευρωπαϊκή αντίληψη και δυναμική.

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

0 #1 Γεωργιος Γιαγκος 14-08-2015 23:36
Νομιζω οτι θα ειναι χρησιμο ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο «Praktischer Idealismus» του Kalergi, που εκδοθηκε το 1925.
Το όνομα του έχει δοθεί σε βραβείο που απονέμεται ανά διετία σε ηγετικές προσωπικότητες, για την εξαίρετη συμβολή τους στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Με αυτο το βραβειο εχουν βραβευτει λαμογια οπως ο Ρομπαι, ο Γιουγκερ και η Μερκελ.
Καποτε πρεπει να γινει κατανοητο τι επιδιωκει πραγματικα αυτη η ΕΕ των τραπεζιτων και να σταματησουμε να μιλαμε για δημοκρατια και οικονομικη αναπτυξη.
«O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νε γροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων [εννοείται με τις διαταγές και τα μέτρα που πήρε η γαλλική επανάσταση]».

Νομιζετε οτι οι τιμηθεντες με το βραβειο που φερει το ονομα του συγγραφεα αυτου του βιβλιου, δεν ηξεραν γιατι τους βραβευουν;
Αν μου βρειτε καποιον μεγαλοτραπεζιτη που να μην ανηκει σ αυτην την ¨νεα φυλη αριστοκρατιας¨ τοτε θα μπορειτε να με κατηγορησετε για συνωμοσιολογο.


Τα ονοματα των τραπεζιτών.
Rothschild, Roc kefeller, Lloyds,Goldman, Sachs, Lehman, Lazards, Warburg, Schiff, Kuhn, Loeb, Gates, Morgan, Salomon Brothers, Bache & Co, Seligman, Soros 
Και μια μελετη για το πως συνδεονται οι τραπεζιτες με τις πολυεθνικες για να σχηματισουν τις περιβοητες ¨αγορες¨.

Το ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, δημοσιοποίησε μια ανάλυση για τις σχέσεις μεταξύ 43.000 πολυεθνικών εταιρειών. Στην έρευνα αυτή εντοπίζεται μια μικρή ομάδα που αποτελείται κυρίως από τράπεζες, η οποία φαίνεται πως έχει στα «χέρια» της την εξουσία της παγκόσμιας οικονομίας.
Η ομάδα της Ζυρίχης απομόνωσε από 37 εκατομμύρια εταιρείες 43,060 πολυεθνικές και τους μετόχους που τις συνδέουν. Έπειτα κατασκεύασε ένα μοντέλο από το οποίο προκύπτει πώς κάποιες εταιρείες ελέγχουν κάποιες άλλες μέσω των μετοχών που κατέχουν σε αυτές, καθώς και τα λειτουργικά έσοδα κάθε μιας, για να χαρτογραφήσουν τη δομή της οικονομικής εξουσίας.
Η μελέτη συνδύασε γνωστά μαθηματικά μοντέλα με σφαιρικά εταιρικά δεδομένα για να χαρτογραφήσει σε ποιον ανήκουν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, πράγμα που μέχρι τώρα ήταν σχεδόν αδύνατο.
1.318 αλληλοσυνδεόμεν ες ιδιοκτησίες
Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη,1.318 υπάρχουν εταιρείες με αλληλοσυνδεόμεν ες ιδιοκτησίες. Καθεμιά από αυτές τις 1.318 εταιρείες έχει δεσμούς με δύο ή τρεις άλλες επιχειρήσεις και κατά μέσο όρο αυτές συνδέονται με 20 ακόμη. Επιπλέον, αν και αντιπροσωπεύουν το 20% των παγκόσμιων λειτουργικών εσόδων, αυτές οι 1.318 εμφανίζονται να κατέχουν συνολικά μέσω των μετοχών τους την πλειοψηφία των κορυφαίων στο είδος τους εταιρειών και των βιομηχανιών, που αντιπροσωπεύουν ένα επιπλέον 60% των παγκόσμιων εσόδων. Έτσι λοιπόν, με περεταίρω ανάλυση προκύπτει ότι στην κορυφή της «πυραμίδας» βρίσκονται μόλις 147 εταιρείες που συνδέονται ακόμη πιο στενά μεταξύ τους.
«Στην πραγματικότητα λιγότερο από το 1% των εταιρειών ήταν σε θέση να ελέγχουν το 40% του συνολικού δικτύου», λέει ο Τζέιμς Γκλατφέλντερ, του Ελβετικού Ινστιτούτου. Οι περισσότερες εταιρείες που βρίσκονται στη κορυφή είναι χρηματοπιστωτικ ά ιδρύματα, ενώ στις 20 πρώτες βρίσκονται η Barclays Bank, η JPMorgan Chase &Co, η UBS AG, η ΑΧΑ και οι όμιλοι Goldman Sachs και Vanguard.

Αυτη ειναι η ηγεσια της Ευρωπης και οχι οι ξευτιλες που το παιζουν ηγετες.
Οποιος θυμηθει το πως εγινε λιωμα ο Στρος Καν που θα γινοταν και προεδρος της Γαλλιας, μπορει να παρει μια ιδεα για το ποιον των ανθρωπων που παρουσιαζονται ως ηγετες της Ευρωπης.
Ξευτιλες κλεφτες, ψευτες και ανωμαλοι που μολις τους ταρακουνησουν πεφτουν στα τεσσερα, γιατι αν δεν τους καλυπτει η εξουσια δεν θα βγαλουν δευτερη μερα εξω απο τις φυλακες.
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση