Πολιτική 05/08/2015

Η νέα συμφωνία προκαλεί αναταραχές και διασπάσεις.

Δεν ονειρευτήκαμε μια τέτοια Ελλάδα και θέλουμε να ζήσουμε ως ευρωπαίοι πολίτες που θα μας σέβονται και θα τους σεβόμαστε, μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η αγωνία κορυφώνεται καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενόψει της νέας συμφωνίας. Τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί δεν αφήνουν περιθώρια αναβολών και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οφείλει να διαπραγματευθεί αποφασιστικά και ευέλικτα.

Ο ελληνικός λαός  δέχεται καταιγισμό φορολογικών  επιδρομών και απαιτεί από το πολιτικό προσωπικό της χώρας  να σεβαστεί τους κόπους και τις θυσίες  του.

Οι απατήσεις  και οι προκλήσεις  της επόμενης ημέρας απαιτούν δεξιοτεχνία,  που θα συνδυαστεί με ευρύτατο πρόγραμμα  μεταρρυθμίσεων. Οι λογικές  της οπισθοχώρησης  και της αναβολής, κρατούν  το κράτος ανενεργό και τους πολίτες τα μόνιμα θύματα των μνημονίων.

Τώρα θα κριθούν και θα ξεχωρίσουν όσοι μπορούν να πορευτούν  στο μέλλον και να διεκδικήσουν μια καλύτερη  τύχη  την επόμενη μέρα. Η πατρίδα μας έχει φυσικό πλούτο που παραμένει αναξιοποίητος  και πολιτικούς  που δε μπορούν  να αντιληφθούν  τα σύγχρονα μοντέλα  ανάπτυξης.Δε δημιουργούνται  νέες πηγές  εσόδων  και η δυναμική του τουρισμού εξαντλείται σε στείρες λογικές , χωρίς  προοπτική και βλέμμα στο μέλλον.

Έχει χαθεί μεγάλο χρονικό διάστημα που ορισμένοι  υπουργοί της σημερινής  κυβέρνησης αναλώθηκαν σε μικροπολιτικά παιχνίδια  και δε κοίταξαν να στηρίξουν  με το έργο τους τη μεγάλη μάχη που δίνει ο έλληνας πρωθυπουργός με τους θεσμούς.Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανανέωσε τη λειτουργία του πριν λίγες ημέρες για πρώτη φορά μετά από διάστημα πέντε εβδομάδων και  βυθίστηκε. Η μεταποιητική δραστηριότητα υπέστη, σύμφωνα με νέα στοιχεία, τη χειρότερη συρρίκνωση εδώ και χρόνια.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε στο διοικητικό του συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην επόμενη ελληνική διάσωση, εκτός εάν οι υπόλοιποι πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν σε έναν νέο γύρο ελάφρυνσης του χρέους. Αυτό είναι μεγάλο  πρόβλημα. Η Γερμανία και οι άλλοι εταίροι είναι αντίθετοι -ενώ συνεχίζουν να επιμένουν ότι το επόμενο πρόγραμμα στήριξης δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το ΔΝΤ.

Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε δύο μεγάλα πακέτα οικονομικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των πολυσυζητημένων αυξήσεων φόρων και των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος. Τώρα οι δανειστές απαιτούν να τα δουν να εφαρμόζονται, ενώ πιέζουν για νέες ιδιωτικοποιήσεις και περισσότερες αλλαγές. Η Ελλάδα είναι πιθανό να χρειαστεί  νέο δάνειο-γέφυρα για μια δόση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που λήγει μέσα στο μήνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει νέους όρους ως αντάλλαγμα.

Οι απαιτήσεις  είναι πάρα  πολλές και η δυνατότητα αναβολής κάποιων ζητημάτων δεν υπάρχει. Το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσει πολύτιμο χρόνο η κυβέρνηση και να διαπραγματευθεί με το καλύτερο  ανθρώπινο  δυναμικό που διαθέτει.

Οι πιστωτές θα πρέπει να συμφωνήσουν τώρα επί της αρχής ότι θα προχωρήσουν σε μείωση του χρέους, εφόσον η κυβέρνηση διαπραγματευτεί ρεαλιστικά και τηρήσει τις υποσχέσεις της. Σε αντίθετη περίπτωση , με ή χωρίς το ΔΝΤ, το νέο πρόγραμμα είναι πιθανό να μη φέρει τα επιθυμητά  αποτελέσματα.

Σήμερα βιώνουμε το κλείσιμο των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων, την εκτόξευση  της ανεργίας  και την απόγνωση της νέας  γενιάς.

Δεν ονειρευτήκαμε μια τέτοια Ελλάδα και θέλουμε να ζήσουμε ως ευρωπαίοι  πολίτες που θα μας σέβονται  και θα τους σεβόμαστε,  μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση