Πολιτική 30/06/2015

Το "Ναι" είναι μονόδρομος

Επομένως μπορεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος να είναι αυτό που είναι,όμως η οικονομική πραγματικότητα λέει ότι: -Το ΝΑΙ σημαίνει μένουμε στην ΕΥΡΩΠΗ και έχουμε ευρώ και -Το ΟΧΙ σημαίνει ΔΡΑΧΜΗ διαλυμένη οικονομία και εξ αιτίας αυτού ο Τούρκος θα ξερογλείφεται.
Τελικά εχθές οι αγορές δεν χόρεψαν,το ευρώ κράτησε την ισοτιμία του,η ΕΕ απ' ότι φαίνεται δεν φοβάται τους λεονταρισμούς και τους εκβιασμούς,οπότε εάν το κάνουμε Κούγκι μόνο εμείς θ' ανατιναχθούμε.
Όλα τα ''πετύχανε'' οι μπαγάσηδες ο Αλέξης και ο Πάνος.

Τα προεκλογικά ψέμματα Τσίπρα και οι μετεκλογικοί θεατρινισμοί Βαρουφάκη σταδιακά κατέληξαν σ' εξασθένηση της οικονομίας και τελικά σ' επιβολή capitals control και έπεται συνέχεια,με ελλείψεις αγαθών, καταποντισμό του τουρισμού και σήμερα εάν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ χρεοκοπούμε επισήμως.
Αυτά όλα θεωρούνται επιτυχίες από τον Βαρουφάκη και τον Βούτση που εχθές περιχαρείς έκαναν το give me five.Άξιος ο μισθός τους ή ''σιγά μην κλάψουμε'' που είπε και ο μέγας Στρατούλης,ο αριστερός πλούσιος προστάτης των φτωχών.
Το ότι όσο περνάει ο καιρός θα κλαίει γοερά ο κόσμος,ούτε που τους αγγίζει.Αυτό το διεθνές ρεζιλίκι το επιδίωκαν ύπουλα επί πέντε μήνες,που δήθεν διαπραγματεύονταν,και το πέτυχαν.

Νίκησε η επανάσταση.Δεν τους ενδιαφέρει που:
-Η οικονομία νέκρωσε.Ειδική επιτροπή θα ελέγχει την αναγκαιότητα των εισαγωγών και είναι θέμα ημερών να εμφανιστούν ελλείψεις στα βασικά αγαθά.
-Δεν πληρώθηκαν οι συντάξεις του ΟΤΕ και του ΟΣΕ και δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούν,γιατί η κατάσταση των τραπεζών μέρα με την μέρα επιδεινώνεται και από 1/7 θα βράζουμε στο ζουμί μας χωρίς τον τροφοδότη ELA.Εάν πάμε έτσι τέλη Ιουλίου δε θα υπάρχουν ικανά έσοδα για να πληρωθούν όλες οι συντάξεις και οι μισθοί.
-Θα τρέχουν τα πρόστιμα στους φόρους που καταλογίστηκαν και οι υπερημερίες στους τόκους των δανείων.
Η αδυναμία τήρησης των υποχρεώσεων θα μεγαλώνει,γιατί ο ένας δεν θα πληρώνει τον άλλον.
-Τα ΑΤΜ τώρα βγάζουν μόνο 60 ευρώ που σε λίγο όσο εξαντλείται η ρευστότητα θα γίνουν 20,όπως είπε και ο Κύπριος που ήταν υπουργός επί κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο,ο οποίος όταν αντέδρασε για το ότι το 20ρικο ήταν πολύ λίγο,του είπαν ''τι να τα κάνουν τα παραπάνω,αφού σε λίγο δεν θα υπάρχουν αγαθά;''
-Πάμε σε παράνομο δημοψήφισμα,όπου ανερυθρίαστα έκαναν ένα ψηφοδέλτιο με υποβολιμαίο για τον κόσμο ερώτημα και με το ΟΧΙ να έχει την πρώτη θέση,γιατί το υπόγειο σύνθημά τους θα είναι: σταυρώνουμε το πρώτο.
Πάλι καλά που δεν έγραψαν το ΝΑΙ με μικρά γράμματα,όπως είπε ένας σοβαρός δημοσιογράφος (υπάρχουν και τέτοιοι).

Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι το ΟΧΙ θα βελτιώσει την διαπραγματευτική του θέση και για μία ακόμη φορά ψεύδεται,αφού το έχει χούι,γιατί το ΟΧΙ αυτόματα σημαίνει ότι παύει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ από την οποία εξαρτώνται οι τράπεζές μας και το νιώσαμε στο πεντάμηνο που πέρασε,όταν ο ELA τακτικά έδινε ρευστότητα στις τράπεζές μας λόγω υπεραναλήψεως χρημάτων από τους πολίτες.
Αλέξη από την ΕΕ σου το έχουν ξεκαθαρίσει:χωρίς πρόγραμμα δεν έχει λεφτά.ήτοι no money no honey.

Άρα με ΟΧΙ η επόμενη κίνηση για ν' ανοίξουν οι τράπεζες θα είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και το τύπωμα δραχμών,με ισοτιμία που θα κατρακυλάει αφού η οικονομία μας στηρίζεται σε ξύλινα πόδια και το 80% των αγαθών το εισάγουμε.
Αλέξη,αφού δεν τολμάς ούτε καν να το ψελλίσεις,στο λέω:OXI=ΔΡΑΧΜΗ
με ότι αυτό συνεπάγεται που θα το αναρτήσω μάλλον αύριο,όπως αναλυτικά μου το ανέφερε διαδικτυακός φίλος.

Τότε να δεις που θα πάνε οι μισθοί και οι συντάξεις που θα τους ανεβάσεις μεν αλλά λόγω καλπάζοντος πληθωρισμού σε λίγο δεν θ' αγοράζουν σχεδόν τίποτε.
Τότε θα δεις τι σημαίνει ανθρωπιστική κρίση,που λες ότι σε νοιάζει,όπως πρέπει να νοιάζει και αυτούς που λένε ότι δεν έχουν τίποτε να χάσουν αφού δεν έχουν τίποτε και άρα είτε έχουμε δραχμή είτε ευρώ δεν τους ενδιαφέρει.
Τότε θα καταλάβουν ότι η αλυσιδωτή αντίδραση στην οικονομία θα πλήξει και την φιλανθρωπία, που τώρα τους θρέφει.
Τότε θα θεριέψει η μαύρη αγορά και θα ξεπουλιούνται ακίνητα και χρυσαφικά έναντι πινακίου φακής.
Μία οικονομική κρίση πλήττει βάναυσα πρώτα τους οικονομικά ασθενέστερους,αφού οι έχοντες έχουν τα λεφτά σε ευρώ και ασφαλή.

Τι άλλο θέλει ο κόσμος για να πει στις 5/7 ένα μεγαλειώδες ΝΑΙ,
αφού τόσα χρόνια επειδή ήμασταν στην ΕΕ έγιναν μεγάλα οδικά δίκτυα,δόθηκαν επιδοτήσεις,χρηματοδοτικά πακέτα,έγιναν νοσοκομεία, πανεπιστήμια,σπούδασαν νέοι και παρ' όλη την ρεμούλα του κρατικοδίαιτου κατεστημένου ευημερήσαμε, ανέβηκε το βιωτικό μας επίπεδο και νιώθουμε Ευρωπαίοι γιατί κυκλοφορούμε, σπουδάζουμε,εργαζόμαστε στην ΕΕ χωρίς διαβατήρια,με ασφάλεια και με το δυνατό ευρώ στην τσέπη.

Επομένως μπορεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος να είναι αυτό που είναι,όμως η οικονομική πραγματικότητα λέει ότι:
-Το ΝΑΙ σημαίνει μένουμε στην ΕΥΡΩΠΗ και έχουμε ευρώ και
-Το ΟΧΙ σημαίνει ΔΡΑΧΜΗ διαλυμένη οικονομία και εξ αιτίας αυτού ο Τούρκος θα ξερογλείφεται.

Στο χέρι μας είναι να μείνουμε στο ευρώ και να κάνουμε τις αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις και τότε θα καταλάβουμε ότι τα διλήμματα του φαύλου πολιτικού συστήματος είναι πλαστά και ότι δεν χρειάζονται φορολογικά ισοδύναμα,αλλά μόνο μεταρρυθμίσεις που θα εξοντώσουν το κρατικοδίαιτο κατεστημένο που εξ αιτίας του και αφού το ανεχθήκαμε,χρεοκοπήσαμε.

Αυτές τις μεταρρυθμίσεις μπορούν να τις κάνουν μόνο οι αποφασισμένοι μεταρρυθμιστές και όχι οι Σαμαράς,Φώφη και Καραμανλής,που άρχισε πάλι να κουνάει την ουρά του,γιατί εάν είναι να φύγει ο Τσίπρας και να ξαναέρθουν οι προαναφερόμενοι,σε λίγο πάλι θα χρεοκοπήσουμε,αφού αυτοί γεννάνε λαϊκιστές σαν τον Τσίπρα.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

0 #1 Γιαγκος Γεωργιος 01-07-2015 14:37
Μηπως θα πρεπει να σας θυμισει καποιος οτι η Τουρκια που ξερογλυφεται ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΡΩ;
Μηπως θα πρεπει να σας θυμισει καποιος οτι το βιοτικο επιπεδο του Ελληνα δεν ανεβηκε επι Ευρω;
Μηπως θα πρεπει να σας θυμισει καποιος οτι η "ευμαρεια" για ορισμενους και οχι για την "γενια των 600 ευρω", βασιστηκε στα δανεικα και οχι στην ΕΕ;
Μηπως να σας θυμισει καποιος οτι τα μεγαλα εργα τα πηραν Γερμανοι και Γαλλοι και οτι περισεψε, ο Μπομπολας και η παρεα του που τωρα σκιζονται για το ΝΑΙ;
Τι διαφορα εχεις εσυ απο τον Τσιπρα που κατηγορεις;
Εσυ θελεις το μνημονιο των 11 δις και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημονιο των 8 δις.
Η διαφορα σας ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβε οτι θα τον ξεβρακωναν τελειως και εκανε μια προσπαθεια να πετυχει εναν "εντιμο" συμβιβασμο.
Εντιμος συμβιβασμος ομως με την Ελλαδα αποικια και υποθηκευμενη με αγγλικο δικαιο δεν υπαρχει.
Υπαρχουν γιουσουφακια που πεφτουν στα τεσσερα κανοντας τον δυσκολο και γιουσουφακια που κανουν και κουνηματα¨".
Η αληθεια ειναι οτι μετα την εποχη οπου το ΠΑΣΟΚ σκοτωνόταν με την ΝΔ χωρις να εχουν καμια διαφορα, τωρα σκοτωνονται οι συνασπισμενοι νενεκοι με τον "εθνικα υπερηφανο" ΣΥΡΙΖΑ για 3 δις διαφορα στα μνημονια.
Οπως ο Ελληνικος λαος ψηφιζε τους δυο δουλους της παγκοσμιοποιηση ς νομιζοντας οτι εχουν καποια διαφορα, ετσι και σημερα επιχειρειται να συνεχιστει η κοροιδια.
Για οποιον εχει εστω και την στοιχειωδη λογικη, ειναι κραυγαλεα η ελλειψη εκπροσωπησης και απο το δημοψηφισμα αυτο και απο την πολιτικη ζωη της χωρας, των πραγματικα αντιθετων στα μνημονια και στην εθνικη υποτελεια.
Μεχρι πριν απο μερικα χρονια υπηρχε η ψευτικη δικαιολογια οτι αυτο γινεται γιατι οι αντιθετες φωνες εχουν μικρη απηχηση στον λαο, πραγμα βεβαια φυσικο, αν δεν τις προβαλεις ποτε απο τα ΜΜΕ.
Τωρα ομως μια απο τις αντιθετες φωνες εχει γινει τριτη πολιτικη δυναμη στην χωρα, παρολες τις διωξεις που υφισταται.
Ειναι δυνατον να μην ακουγεται πουθενα η αποψη της και να αναλωνεται η συζητηση μεταξυ των Ευρωλιγουρηδων, διεθνιστων και λαθρομεταναστολ αγνων μνημονιακων των 11δις εναντιον των "αντιμνημονιακω ν" μνημονιακων των 8 δις;
Δουλοι και δειλοι αμφοτεροι που θεωρουν τους Ελληνες τοσο αχρηστους που αν δεν τους στηριξουν οι ανωτεροι Ευρωπαιοι θα εξαφανιστουν, θα πεινασουν, θα πτωχευσουν, θα χασουν τις περιουσιες τους, θα ειναι ερμαια των εχθρων τους.
Ολα αυτα ομως τα παθαμε μεσα στην ΕΕ και μεσα στο Ευρω.
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση