Πολιτική 18/06/2015

Το εναλλακτικό σχέδιο ως έσχατη λύση στο "Gr-DRAMA"

Με λίγα λόγια…οριστική λύση στο ελληνικό δράμα θα δοθεί μόνο όταν συμβεί κάποιο ατύχημα στην οικονομία που θα επηρεάσει άμεσα τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς, που προκειμένου να ‘’αποφύγουν τα χειρότερα’’ θα εξαναγκαστούν να συμβιβαστούν με τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας-που οι ίδιοι αφαίμαξαν!
Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές…
Προτάσεις κατατίθενται από την Ελληνική Κυβέρνηση,προτάσεις απορρίπτονται από τους Εταίρους ,άλλες αποσύρονται από την Κυβέρνηση και οι υπόλοιπες ακόμη καθαρογράφονται (!)
 
Πράγματι,για πρώτη φορά στα χρονικά πολιτικά και εθνικά δρώμενα διεξάγεται εθνική διαπραγμάτευση…
Η Κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο προκειμένου να υποχωρήσουν τελικώς οι ‘’εταίροι’’ μας και να αντιληφθούν επιτέλους ότι τα μνημόνια υπάγονται σε μια παντελώς αποτυχημένη (μειοδοτική) πολιτική που επέφερε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ στην χώρα μας!
 
Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί η ίδια παραφιλολογία σχετικά με την παραμονή της χώρας μας στο κοινό νόμισμα αλλά και στην Ευρωπαική Κοινότητα….
Μου κάνει εντύπωση,το γεγονός ότι όλα τα μέσα διαδίδουν -ΑΚΟΜΗ- ότι το διακύβευμα τίθεται ανάμεσα στο Ευρώ ή την Δραχμή… Υπονοώντας, -φυσικά- ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφορήσουν η χώρα μας θα ‘’καταστραφεί’’.
 
Ένας, υγιώς σκεπτόμενος θα έθετε το εξής ερώτημα….
<<Υπάρχει μεγαλύτερη καταστροφή από αυτήν που έχει υποστεί η χώρα μας αλλά και οι πολίτες μας, τα τελευταία 6 χρόνια ;>>
Η απάντηση, είναι μεν διφορούμενη καθώς οι επιπτώσεις από ένα -τυχόν- πιστωτικό γεγονός είναι απρόβλεπτες αλλά στην πραγματικότητα η ζωή του απλού -και πλέον- υποβαθμισμένου/φτωχοποιημένου πολίτη ποσώς θα αλλάξει…
Την επομένη, δεν θα έχει και πάλι εργασία ή στην καλύτερη εκ των περιπτώσεων θα λαμβάνει τον πενιχρό ‘’μισθό βουλγαρίας’’ που λαμβάνει για να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ!!!!!!
 
Εδώ θέλω,περισσότερο να σταθώ σε ένα γεγονός…η χώρα μας υπάχθηκε στο Ευρώ και στην Ευρωπαική Κοινότητα προκειμένου οι συνθήκες ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (όχι επιβίωσης) να αναβαθμιστούν….
Να κατέχουμε δηλαδή πολυτελή αυτοκίνητα, να εργαζόμαστε λιγότερο από όσο καταναλώνουμε και κατά γενική ομολογία να ζήσουμε το ‘’Αμερικανικό όνειρο’’ !
 
Για τους παραπάνω λόγους και για άλλους σταθμισμένους παράγοντες υπαχθήκαμε στο ισχυρό νόμισμα!
-Αν προέβλεπε κανείς τις σημερινές συνθήκες, πρίν λίγες δεκαετίες…τότε το 90% του ελληνικού λαού θα είχε ταχθεί -κατηγορηματικά - ΚΑΤΑ του κοινού νομίσματος!!
-Αν οι πολίτες είχαν διανοηθεί ότι τελικώς με την υπαγωγή τους στο Ευρώ θα πάλλονταν προκειμένου να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ τότε θα αποδοκίμαζαν την εισχώρηση της χώρας σε αυτό!
 
Εν γένει, αυτό που θέλω να πώ είναι ότι από την στιγμή που το ευρώ αποδεικνύεται δυσμενές και μη επωφελές για την Ελληνική κοινωνία… ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να σταματήσει αυτό το αφήγημα ‘’ταμπού’’ περί καταστροφής, σε περίπτωση ρήξης και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα!
 
Στις δημοκρατίες, δεν δύναται να κατασκευάζονται πολιτικές βασισμένες στο ‘’εξαναγκάζειν’’ !
Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να υπάρχουν αδιέξοδες λύσεις και συνεπώς καταδικαστικές  για τον λαό.
Στις δημοκρατικές αρχές… επιτάσσεται ο πλουραλισμός και προτάσσονται οι εναλλακτικές λύσεις, οι κοινά αποδεκτές λύσεις και οι λιγότερο επώδυνες για την πληθώρα των κοινωνικών στρωμάτων!

Για αυτό, κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει -επιτέλους- να πάψουμε να θεωρούμε κάθε εναλλακτική λύση ως ταμπού και να αναβιώνουμε τρομολαγνικά σενάρια!
 
Δεν τάσσομαι, υπέρ μιάς εξόδου από το Ευρώ την υφιστάμενη στιγμή αλλά δεν τίθεμαι υπέρ του ολοκληρωτικού ιδεολογήματος ‘’Συμφωνία και ευρώ πάση θυσία’’ το οποίο και εμφανώς εκμεταλλεύονται οι εταίροι μας….ως διαπραγματευτικό ‘’χαρτί’’!
 
Θα ήταν αποτελεσματικότερο ίσως…η απόφαση να ληφθεί στα πλαίσια του παρακάτω οίστρου/συλλογισμού….
-Είναι λοιπόν περισσότερο δόκιμο να υπολογιστούν και να ισολογιστούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες που μπορεί να επιφέρει μια ενδεχόμενη ρήξη…όπως και παρομοίως οι αντίστοιχες βραχυπρόθεσμες συνέπειες στην πραγματική οικονομία (συνεπώς στην τσέπη του απλού πολίτη) σε περίπτωση που συναφθεί νέα συμφωνία.
Και στην συνέχεια, να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα…η λαική ετυμηγορία να επιληφθεί της όλης διαδικασίας.
 
Βέβαια, πιστεύω ότι η παραπάνω διαδικασία δεν χρειάζεται καθώς είναι προφανές ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία με τους ολιγαρχικούς ‘’Εταίρους’’ μας!
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία περίπτωση οι διαπραγματεύσεις να ‘’ναυαγήσουν’’ γιατί η κυβέρνηση έχει καταστεί σαφής· καθώς νοεί ως μοναδική διέξοδο την '’αμοιβαία επωφελή συμφωνία και λιγότερο επώδυνη’’.
Μέχρι στιγμής όμως….δεν μας έχει εξηγήσει κανείς πώς μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία -που θα καθησυχάσει τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα- όταν η χώρα μας διαπραγματεύεται με ανθρωπίσκους που δεν δέχονται τα λεγόμενα ‘’ισοδύναμα’’ μέτρα και επιμένουν αδικαιολόγητα στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων καθώς και στην αύξηση των -ήδη- ληστρικών φόρων!
 
Προφανώς, η Κυβέρνηση ποντάρει στο γεγονός ότι σε περίπτωση ‘’ατυχήματος’’ οι Εταίροι θα υποστούν πολλαπλάσιες -και απρόβλεπτες- συνέπειες από αυτές που ήδη προδιαγράφουν, σε περίπτωση υποχώρησης.
Το παραπάνω σχήμα….και σκεπτικό της Κυβέρνησης έχει πράγματι λογική συνάφεια (Βλέπε Βαρουφάκη: Οι Εταίροι γνωρίζουν ότι το κόστος μιάς εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ ανέρχεται στο 1τρις Ευρώ)
 
Η όλη διαδικασία φαντάζει περισσότερο ως μια μάχη ιδεολογημάτων και πολιτικών και όχι ως μια διαπραγμάτευση, προκειμένου μια χώρα να υπερκεράσει μια υφεσιακή κρίση.
Είναι πλέον βέβαιο, ότι οι θεσμοί δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνία αλλά δεσμεύονται αποκλειστικά και μόνο από λογιστικά τεχνάσματα και αλγορύθμους.
Και εκεί ακριβώς…εντοπίζεται η χαίνουσα πληγή.
 
Τελειώνοντας,  να σημειώσω ότι λύση θα υπάρξει ΜΟΝΟ όταν όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ την καθίζηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την αλλαγή πλεύσης πρός εναλλακτικού τύπου πολιτικές που θα επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στην ΔΙΑΒΙΩΣΗ και στην συνεχιζόμενη αναβάθμιση της ζωής όλων των λαών….

Αυτό βέβαια θα πραγματοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που επηρεαστεί και η ζωή του Γερμανού και του Ιταλού πολίτη!
Με λίγα λόγια…οριστική λύση στο ελληνικό δράμα θα δοθεί μόνο όταν συμβεί κάποιο ατύχημα στην οικονομία που θα επηρεάσει άμεσα τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς, που προκειμένου να ‘’αποφύγουν τα χειρότερα’’ θα εξαναγκαστούν να συμβιβαστούν με τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας-που οι ίδιοι αφαίμαξαν!
 
Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν την αποδοχή της ‘’εναλλακτικής λύσης’’…
 
-Άλλωστε, όταν πηγαίνει κανείς σε έναν πόλεμο γνωρίζει ότι μπορεί και να πεθάνει…..
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

Σχόλια   

0 #1 Τάσος 27-06-2015 04:44
Εξαιρετικη δουλεια!!
Συγχαρητηρια πεσατε μεσα οσον αφορά το δημοψηφισμα!
Αρκετα πετυχημενος ο ''οιστρος'',όπω ς αναφερεται...θα ελεγα!!!
Παράθεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση