Πολιτική 17/06/2015

Ο λαός που δεν μαθαίνει από την ιστορία την ξαναζεί σαν τραγωδία

Οι λαϊκιστές ΓΑΠ,Σαμαράς και τώρα ο μίμος του Ανδρέα ο Τσίπρας τάζοντας κατάφεραν και έγιναν πρωθυπουργοί,αφού ο πνιγμένος λαός από τα μαλλιά του πιάνεται.
Στους περισσότερους είναι γνωστό το πείραμα με τον βάτραχο που τον βάζεις σε μία κατσαρόλα με νερό θερμοκρασίας βρύσης.Στην αρχή έχει τρελή χαρά και χοροπηδάει μέσα στην κατσαρόλα. Σιγά-σιγά από κάτω με το καμινέτο ανεβάζεις ανεπαίσθητα την θερμοκρασία της φωτιάς.

Ο βάτραχος συνεχίζει να χοροπηδάει αλλά μένει μέσα στο νερό της κατσαρόλας. Μετά από ώρα που το νερό έχει θερμανθεί αρκετά,ο βάτραχος βαραίνει και ελαττώνει τα πηδήματα και έτσι στο τέλος βράζει ακινητοποιημένος.

Εάν τον είχες βάλει από την αρχή σε βραστό νερό θα είχε πηδήξει έξω από την κατσαρόλα.

Το ίδιο έχει πάθει η ελληνική κοινωνία.Επί 30 χρόνια το πολιτικό σύστημα την αποχαύνωσε με τις αδικαιολόγητες και υπερβολικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων,τα δάνεια,το lifestyle για να ζητάει κι' άλλα και με την κρίση σιγά-σιγά της αφαίρεσε τα προνόμια και της μείωσε τις αποδοχές.Από το 2012 μετατίθεται συνεχώς η ημερομηνία εξόδου στις αγορές και στην πολυπόθητη ευδαιμονία της προ κρίσης εποχής.Ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και άγεται από το μαφιόζικο πολιτικό σύστημα με την ελπίδα ότι δεν θα έρθουν τα χειρότερα.
Στην αρχή είπαν για έξοδο το 2012,μετά είχαμε το success story,τώρα το σκίσιμο των μνημονίων και ελπίζω ο κόσμος ν' αρχίσει να καταλαβαίνει πλέον ότι αυτό το μαρτύριο δεν θα έχει τέλος,εάν δεν ξηλωθεί αυτή η νομενκλατούρα και γίνουν οι απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις για ν' αναπνεύσουμε.

Οι λαϊκιστές ΓΑΠ,Σαμαράς και τώρα ο μίμος του Ανδρέα ο Τσίπρας τάζοντας κατάφεραν και έγιναν πρωθυπουργοί,αφού ο πνιγμένος λαός από τα μαλλιά του πιάνεται.

Η ΕΕ από την αρχή φώναζε για δομικές μεταρρυθμίσεις που θα νοικοκύρευαν το κράτος και θα χτυπούσαν την διαπλοκή και την διαφθορά,αλλά οι Έλληνες παρασύρονταν από τους λαϊκιστές πολιτικούς που τους έταζαν τους χαμένους παραδείσους,αρνούμενοι να δεχτούν οι ίδιοι ότι αυτοί οι παράδεισοι είναι ψεύτικοι και ότι η ευημερία είναι προϊόν μόνον δουλειάς σ' ένα κράτος που λειτουργούν οι θεσμοί,όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη.

Στο τέλος αυτά τα ψεύτικα όνειρα αποκαθηλώνονται και αφού αυτό ζήσαμε με τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά,δεν βάλαμε μυαλό και έτσι θα το ξαναζήσουμε με οδυνηρότερο τρόπο με τον μεγάλο ψεύτη Τσίπρα.
Τι λένε;Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.Φανταστείτε το τρις που ήδη καταστρέφει την οικονομία και την ελπίδα ανάπτυξης που θα μείωνε την ανεργία και έτσι θα επαναπατριζόταν η νέα γενιά.

Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και ένα τμήμα του πληθυσμού συνεχίζει να πιστεύει σε συνωμοσίες και ευθύνες της ΕΕ,αντί να δει τον εαυτό του στον καθρέπτη.

Τα ίδια γινόταν επί Τρικούπη που προσπαθούσε με μεταρρυθμίσεις να νοικοκυρέψει την χώρα,αλλά δυστυχώς απέναντί του είχε τον αντίστοιχο Τσίπρα της εποχής τον Δεληγιάννη,που έλεγε όχι σε κάθε προσπάθεια νοικοκυρέματος,για να ακολουθήσει η χρεοκοπία και η μεγάλη ήττα του ελληνισμού το 1897.

Ο παππούς μου έλεγε ότι ο καθένας κρέμεται από το τσιγκέλι του.
Περισσότερα:
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση