Πολιτική 27/03/2015

Τετραγωνίστηκε ο κύκλος

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ''έσφαξαν'' τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προστατεύσουν την κρατικοδίαιτη πελατεία τους,με αποτέλεσμα να έχουμε ύφεση και μεγάλη ανεργία.
Επί πέντε χρόνια δανειοδοτούμασταν από ΕΕ και ΔΝΤ για να εξυπηρετούμε το χρέος μας,επειδή δεν είχαμε ανάπτυξη ούτως ώστε να περισσεύουν χρήματα για να το εξυπηρετούμε μόνοι μας.

Μας είπαν:''τακτοποιήσετε τα του οίκου σας για να μην παράγετε ελλείμματα''.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ''έσφαξαν'' τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προστατεύσουν την κρατικοδίαιτη πελατεία τους,με αποτέλεσμα να έχουμε ύφεση και μεγάλη ανεργία.Επίσης δεν έκαναν καμία μεταρρύθμιση για να γίνει η οικονομία ανταγωνιστική.

Έτσι,ενώ οι άλλες χώρες που ήταν στα μνημόνια κατάφεραν να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους και να χρηματοδοτηθούν από τις αγορές με πολύ χαμηλά επιτόκια, εμείς μετά τις εκλογές,εξ αιτίας των γεμάτων ιδεοληψιών χειρισμών της κυβέρνησης των Συριζανέλ,καταφέραμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία.

Αιχμή του δόρατος της νέας οικονομικής πολιτικής Βαρουφάκη ήταν να μην πάρουμε νέα δανεικά.
Η κυβέρνηση όμως προκειμένου να μπορεί να πληρώνει τις δανειακές και λοιπές υποχρεώσεις της κατέφυγε σε εσωτερικό δανεισμό,με αποτέλεσμα να στεγνώσουν τράπεζες,ταμεία,οργανισμοί.

Την Δευτέρα η κυβέρνηση καταθέτει προτάσεις,για τ'αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΕ,προκειμένου να συνεχιστεί η δανειοδότησή μας, ομολογώντας ότι: «Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους από ίδιους πόρους,εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014».

Δηλαδή,η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τον κόσμο ότι είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και ότι δεν ακολουθεί το μνημόνιο,έκανε ολόκληρο παραπλανητικό show για να καταλήξει να ζητάει πάλι τα δανεικά που έλεγε ότι δεν τα έχει ανάγκη και τα οποία για να δοθούν πρέπει ν' ακολουθήσει το μνημόνιο.

Τετραγώνισε τον κύκλο,ένα πρόβλημα δυσεπίλυτο από τους αρχαίους χρόνους.

Μιλάμε ότι κατάφερε να κάνει μία τρύπα στο νερό,γιατί στο διάστημα από την ανακήρυξη των εκλογών μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε νέα οικονομική κρίση,αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει το πολιτικό σύστημα αφού γι' αυτό προτεραιότητα έχει η διατήρηση της κρατικοδίαιτης πελατείας του.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση