Πολιτική 10/03/2015

Η απάτη της ψηφιακής αλληλεγγύης

Μια βόλτα στα καταστήματα θα σας πείσει για την αλήθεια των γραφόμενων.
Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες απάτης από τους Έλληνες επιχειρηματίες στον τομέα της πληροφορικής προς τους φτωχούς δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Με το ΦΕΚ 3315/10-12-2014 οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε 8 περιφέρειες δικαιούνται δωρεάν λάπτοπ ή τάμπλετ έως 230 ευρώ, σύνδεση στο ίντερνετ μέχρι 31/10/2015 και κόστους 12 ευρώ το μήνα και υποστήριξη κατ οίκον έως 60 ευρώ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ.

Τι έκαναν οι κύριοι επιχειρηματίες εξαπατώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους φτωχούς δικαιούχους. Ανέβασαν την τιμή μερικών προϊόντων λάπτοπ και τάμπλετ στα 230 ευρώ ενώ η αγορά τους λίγες μέρες πριν ήταν πολύ πιο κάτω(σχεδόν η μισή). Ακόμα και σήμερα αν αγοράσεις αυτές τις συσκευές από επιχειρήσεις που δεν συμμετέχουν στη ψηφιακή αλληλεγγύη θα διαπιστώσεις ότι η αγορά τους είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των 230 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις έφτιαξαν πακέτα δώρων μαζί με μια συσκευή(δώρα ευτελούς αξίας) για να δικαιολογήσουν το ποσό. Παρατηρήθηκε δε το φαινόμενο επειδή πολλοί δικαιούχοι είναι αθίγγανοι και αγράμματοι να μην τους δίνουν τα δώρα κατά την παραλαβή αν δεν τα ζητήσουν και φυσικά να τα πωλούν μεμονωμένα και να κερδίζουν και από εκεί. Το πιο ακραίο είναι ότι ενώ το ΦΕΚ προβλέπει όποιος θέλει να συμπληρώνει χρήματα και να παίρνει ακριβότερη συσκευή της αρεσκείας του, να ισχυρίζονται ότι μόνο οι συγκεκριμένες συσκευές συμμετέχουν στο πρόγραμμα(αυτές που φρόντισαν να πάρουν σε μαζικές ποσότητες με έκπτωση λόγω χαμηλών δυνατοτήτων) και να οδηγούν τους δικαιούχους σε ορισμένες μόνο συσκευές. Το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι το ΦΕΚ αναφέρει τη δωρεάν διασύνδεση στο ίντερνετ έως τις 31/10/2015. Τι κάνουν οι εταιρείες; Αναγκάζουν όλους τους δικαιούχους να υπογράψουν το ελάχιστο συμβόλαιο για 12 μήνες αναγκάζοντας έτσι τους «πλούσιους» δικαιούχους να πληρώσουν τη σύνδεση για άλλους 4 μήνες το λιγότερο.

Όλα αυτά γίνονται λόγω απουσίας ελέγχου ή διαφθοράς; Μια βόλτα στα καταστήματα θα σας πείσει για την αλήθεια των γραφόμενων. Αναμένουμε έστω και τώρα την κινητοποίηση των αρχών.
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση