Πολιτική 28/03/2012

Νοθεία και βία

Οι συμπεριφορές, επομένως, αυτών των δύο εξουσιών με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναπόφευκτη εξέλιξη θα είναι ΚΑΙ η νόθευση των αποτελεσμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Τα τελευταία χρόνια, τρία για την ακρίβεια, γινόμαστε μάρτυρες, άλλος λιγότερο  άλλος περισσότερο, θεαματικών αλλαγών σε πολλά – αν όχι σε όλα – τα επίπεδα της ζωής μας. Σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο έχουν αλλάξει   σχεδόν τα πάντα. Μισθοί μειώνονται, πολιτικοί γιαουρτώνονται, νοσοκομεία κλείνουν, ο αθλητισμός παραπαίει. Δε θα αναλωθώ βέβαια περαιτέρω σ’ αυτά αφού και τα έχουμε εξαντλήσει και είναι γνωστά σε όλους μας.

Θα σταθώ όμως σε κάτι που με λυπεί και με εξοργίζει περισσότερο. Στην προκλητική στάση που τηρεί σύσσωμη η πολιτική ζωή της χώρας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) απέναντι στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Στο παρελθόν ένα και μόνο δημοσίευμα εφημερίδας ήταν αρκετό για να τον απομακρύνει από τη θέση του. Μία υπόνοια και μόνο στο πρόσωπό του για κακοδιαχείριση, ήταν αρκετή για να παραδώσει την έδρα του σε κάποιον άλλο.

Οι πολιτικοί μας όμως πλέον δε θίγονται, δεν παραιτούνται, δεν κουράζονται. Αντ’ αυτού, αντί να απομακρυνθούν σιωπηλά, ζητούν ξανά την ψήφο μας με τον πιο εμφατικό τρόπο. Δεν αναρωτιέμαι βέβαια το γιατί, αφού και ο πιο ανίδεος με τα πολιτικά, καταλαβαίνει ότι οι ¨εταίροι¨ μας, κρατάνε αλυσοδεμένους τους πολιτικούς  μας, λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος τους, της μίζας και των σκανδάλων.

Συνεπακόλουθο της προκλητικής στάσης των πολιτικών, είναι και η άκρατη και απόλυτη κρατική βία εναντίον των πολιτών. Σε κάθε παρουσία της αστυνομίας εξάλλου, και των μονάδων καταστολής αντικρίζουμε καταστάσεις που τρία χρόνια πριν θα μας φαίνονταν ανέκδοτο. Μας αποδεικνύουν λοιπόν σχεδόν καθημερινά, πόσο ρητές και συγκεκριμένες εντολές λαμβάνουν από τους ανωτέρους. (βλ. επίσης, ξήλωμα των αξιωματικών του στρατού σε μια νύχτα)

Οι συμπεριφορές, επομένως, αυτών των δύο εξουσιών με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναπόφευκτη εξέλιξη θα είναι ΚΑΙ η νόθευση των αποτελεσμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Με νόμιμο (κάποιο νομοσχέδιο που θα περάσει νύχτα από τη Βουλή) ή παράνομο τρόπο δεν το γνωρίζω. Αυτή όμως είναι κατ’ εμέ η λογική εξέλιξη των πραγμάτων. Οι πρόσφατες εσωτερικές εκλογές του Πα.Σο.Κ εξάλλου προοικονόμησαν τη διαδικασία που θα τηρηθεί και στις εθνικές.(βλ. ψηφοδέλτια χωρίς φάκελο, περισσότεροι εγγεγραμμένοι απ’ ότι πραγματικοί ψηφίσαντες κοκ)

Γι’ αυτό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ , είναι χρέος όλων μας να προσέλθουμε στις κάλπες για να διασφαλίσουμε την τήρηση των διαδικασιών και για να προστατεύσουμε το μέλλον το δικό μας και των απογόνων μας. Σκεφτείτε μόνο ότι τα τριάντα λεπτά που θα διαθέσουμε την όποια Κυριακή γίνουν οι εκλογές, θα μας ακολουθούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αφού το Σύνταγμα έχει γίνει έρμαιο του κάθε κόμματος, ας λειτουργήσουμε επιτέλους, με την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση