Πολιτική 02/03/2015

''Ουδέν κακόν ραδίως απόλλυται''

Αυτή η τομή που συντελείται στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος, αν δεν πετύχει τότε θα πρέπει να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα και να προχωρήσουμε με τους δικούς μας μεσογειακούς ρυθμούς
Τον τελευταίο καιρό διατυμπανίζεται συνεχώς ότι τα μνημόνια καταργήθηκαν,οι εφαρμοστικοί νόμοι θα ανακληθούν,οι δανειακές συμβάσεις θα αποτελέσουν παρελθόν ενώ ταυτοχρόνως η Ελλάδα μέσα σε έξι μήνες θα έχει εξορθολογιστεί πλήρως...
 
Παρουσιάζεται,μιά (καθ'όλα) ελπιδοφόρα πολιτική βούληση στην οποία όμως δεν παραλείπονται και οι πλεονασμοί...

Η πλειονότητα, του κόσμου γνωρίζει άρτια ότι αυτή η ''επαναστατική'' τάση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά μάλλον σε μιά -μαζική- φαινομενολογική πραγματικότητα.Είναι πιά, αποδεδειγμένο ότι η ''πραγματικότης'' βρίσκεται σε μία άλλη διάσταση και αυτή ονομάζεται ''Διεθνείς Συμβάσεις'' ή ακόμη πιό ορθά ''Τήρηση των Συμφωνιών''.

Όλες,οι Διεθνείς-Ευρωπαϊκές σχέσεις βασίζονται στην ρήση ''Pacta sunt servanda'' (=Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται).

Οπότε,και στην περίπτωση αυτή (δυστυχώς ή ευτυχώς, θα αποδειχθεί από την πορεία των πραγμάτων) υπεγράφησαν συμφωνίες ή ορθότερα προσυπογράφθηκε επέκταση της 'Δανειακής Σύμβασης', η οποία και συνοδεύεται από μιά σειρά όρων,μεταρρυθμιστικής φύσεως.
 
Σημαντικό,επίτευγμα η εξασφάλιση ''μεταρρυθμιστικής -υπέρ της λιτότητας- αμνηστίας'' για την χώρα μας από τους ανένδοτους Ευρωπαίους αλλά πάντοτε στα ψιλά γράμματα υπολανθάνει η ουσία.Έτσι,λοιπόν και στην περίπτωση αυτή όλη η ουσία αποσκεπάζεται στους όρους της υπογραφείσας σύμβασης αλλά και στους πυλώνες των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων.Δεν θα πρέπει να θεωρείται αλλά ούτε και να νοείται ως εύκολο το κυβερνητικό έργο για τους επόμενους μήνες καθώς απαιτείται η άσκηση μιάς ακανθώδης και δύσκαμπτης πολιτικής,πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.
 
Για να χαρακτηρισθεί και ως αμιγώς επιτυχημένη και ορθή η συμφωνία που συνάφθηκε...

Θα πρέπει,κυριολεκτικά οι κυβερνητικοί φορείς (Υπουργοί,υφυπουργοί και οι φορείς στο σύνολο των χαρτοφυλακίων) να παράξουν μεγαλειώδες έργο ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις (πάταξης του λαθρεμπορίου,της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής).
 
Μπορεί, να θεωρηθεί και ως πρόκληση για την κυβέρνηση καθώς καλείται για πρώτη φορά στα χρονικά και πολιτικά δρώμενα να παταχθεί και στην πράξη ο αφορολόγητος και ζημιογόνος πλούτος των ''Οικονομικών ολιγαρχών''.

Αυτό, το λέω γιατί μιά αποτυχία θα σημάνει και αυτόματα...την εξεύρεση χρήματος από τα εξιλαστήρια θύματα της καταπονεμένης και κατακερματισμένης μεσαίας-αστικής τάξης.

Στην περίπτωση αυτή,θα αποδειχθεί κατά οικτρό-οδυνηρό τρόπο ότι η επέκταση της Δανειακής Σύμβασης (με τις μεταρρυθμίσεις που την επακολουθούν) ήταν απλώς μιά συστηματική μετονομασία του προηγούμενου ''Μνημονιακού τριγώνου'' και όχι μιά φαντασμαγορική και πετυχημένη συμφωνία-όπως και προδιαγράφεται.
 
Το διακύβευμα λοιπόν,είναι μοναδικό και αδιαπέραστο!

Είτε,θα αναζητηθούν ΚΑΙ κυριώς θα εισπραχθούν τα απαραίτητα έσοδα από τους σύγχρονους ''εφιάλτες'' της ελληνικής ιστορίας (η χρυσή ελίτ) είτε θα ζημιωθεί για πολλοστή φορά η αδύναμη κατώτερη και αστική τάξη,η οποία θα κληθεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης πρός τους ξένους (ΔΝΤ,ΕΕ).
 
Για τους παραπάνω λόγους,η φρενίτιδα ενθουσιασμού που δεσπόζει στο Μαξίμου και στα υπουργεία θα πρέπει να αναμορφωθεί σε συστηματική,συνεχής και αδιάλειπτη διατριβή, αναζήτησης νέων πηγών χρηματισμού (λίστες Λαγκάρντ,Λιχτενστάιν,Νικολούδη).
Κοινώς,ο δύστροπος δρόμος που έχει επιλεχθεί θα εμπεριέχει πολλαπλούς κυκεώνες αλλά εκεί θα απαιτηθεί η επίδειξη ενός αμετάβλητου και ανυποχώρητου χαρακτήρα!
 
Άλλωστε,όπως και θα έλεγαν οι αρχαίοι ''Ουδέν κακόν ραδίως απόλλυται'' (=κανένα κακό δεν φεύγει εύκολα)....
 
-Για αυτό λοιπόν,και όλοι θα πρέπει να εργαστούν με πείσμα ώστε να εξαλειφθεί στην πράξη και το τελευταίο απολειφάδι της προηγούμενης μειοδοτικής και καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας......
 
Αλλά, και από την πλευρά της λαικής συνείδησης θα πρέπει να εκφρασθεί-επικρατήσει μιά ανοχή ως πρός την ελληνική ηγεσία καθώς είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις, τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης!

Δηλαδή,οφείλουμε από την πλευρά μας να διαθέσουμε πίστωση χρόνου και υπομονή για να πραγματοποιηθούν με συστηματικό ρυθμό ΌΛΕΣ (χωρίς εκπτώσεις) οι προαναγγελθείσες δεσμεύσεις.
 
Πάγια -προσωπική μου- άποψη ήταν ότι αυτή η τομή που συντελείται στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος, αν δεν πετύχει τότε θα πρέπει να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα και να προχωρήσουμε με τους δικούς μας μεσογειακούς ρυθμούς.
.
Εφόσον, θα έχει αποδειχθεί ότι ΔΕΝ μπορούμε ως κοινωνία να ανταποκριθούμε στους φρενήρεις ρυθμούς της Νομισματικής Ένωσης του Ευρώ!
 
*Και ας μην ξεχνάμε....Όλοι θα κριθούν εκ' του αποτελέσματος και όχι εκ' των προθέσεων!


Μοχάμεντ Ελσάερ
Φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας,Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση