Πολιτική 27/02/2015

Η δική μου έκκληση

Ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει τον παραδοσιακό χώρο της Κεντροαριστεράς, ή θα δώσουμε την ύστατη μάχη.
Ελευθεριάδης Ευριβιάδης
Η επιλογή του Πρωθυπουργού για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, προσωπικά με στεναχώρησε και με θύμωσε ταυτόχρονα.

Δεν μπαίνω στο σκεπτικό μιας κριτικής, σχετικά με το πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου. Έχει και διαδρομή προφανώς, αλλά για μένα αποτελεί έναν συστημικό συντηρητικό πολιτικό,  που η πολιτική του παρακαταθήκη είναι σαφώς αρνητική. Στο δικό μου το μυαλό, η πενταετία Καραμανλή και οι πολιτικοί τύπου Παυλόπουλου αποτέλεσαν την αρχή της κρίσης που ζούμε.

Επιπλέον. δεν ασκώ κριτική ούτε στο σκεπτικό της επιλογής από τον σημερινό Πρωθυπουργό.  Είναι εξίσου σαφές ότι όλη η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια βάλει ενάντια στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο σκοπός απλός : στη συνείδηση του κόσμου να περάσει,  ότι ο βασικός υπεύθυνος (για να μην πω ο μοναδικός), για τη χρεωκοπία της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ. Έτσι εξηγείται και η μηδενική κριτική στις κυβερνήσεις Καραμανλή, έτσι εξηγείται και η αρχική επιλογή του ίδιου του Καραμανλή για ΠτΔ, έτσι εξηγείται και η κατάληξη στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου.

Φαίνεται ότι η στρατηγική αυτή έχει αποτελέσματα,  εάν κρίνουμε από την απήχηση του κάθε κόμματος στην κοινωνία. Πλέον ο δρόμος της Κεντροαριστεράς είναι ορθάνοικτος, και ο ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να γίνει ο βασικός της εκφραστής για τα επόμενα πολλά χρόνια. Δεν αντιλέγω ότι σε πολλές περιπτώσεις τόσο οι προτάσεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ,  όσο και οι προτάσεις στελεχών που ακολούθησαν τον Γιώργο Παπανδρέου,  ήταν οι πιο αξιόπιστες και σοβαρές. Αλλά για να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας, είναι τέτοια η φθορά του χώρου, που ό,τι πρόταση κι αν βγαίνει από συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν καμία μα καμία απήχηση και αποδοχή.

Οπότε ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Η δικιά μου η έκκληση, όσο μικρή και αν είναι, είναι σαφής: Δεν μπορεί αυτός ο χώρος που τόσο έχει πολεμηθεί, να σηκώσει δύο και τρία κόμματα.  Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για προσωπικές στρατηγικές.  Ο χώρος αυτός τελείωσε όπως τον ξέραμε και καθημερινά καταλαμβάνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για μία  γενιά στελεχών που δεν ακολούθησαν την εύκολη διαδρομή της αντιμνημονιακής επιλογής,  αλλά έμειναν και στήριξαν κριτικά όλα αυτά τα χρόνια, μάλλον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Ας κάνουν λοιπόν στην άκρη όλα εκείνα τα πρόσωπα που αποτελούν κόκκινο πανί, τόσο για την κοινωνία όσο και για στελέχη του ίδιου μας του χώρου, και ας δώσουν τη δυνατότητα σε πρόσωπα που δεν αποτελούν πλέον εύκολους στόχους να βγουν μπροστά.

Το δίλημμα για μένα είναι απλό: ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει τον παραδοσιακό χώρο της Κεντροαριστεράς, ή θα δώσουμε την ύστατη μάχη.
Αφήστε μας λοιπόν να δώσουμε εμείς αυτήν την τελευταία μάχη του χώρου. Και ας έρθει το όποιο αποτέλεσμα
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση