Πολιτική 22/02/2015

Ο σύγχρονος "Μεγάλος ασθενής"

Και ιστορικά να το μελετήσουμε, θα κατανοήσουμε με πλήρη σαφήνεια ότι ως λαός τα μεγαλύτερα επιτεύγματα τα κατορθώσαμε μέσα στις ήττες μας.
Όπως,και αναγράφεται και στον τίτλο, η Ελλάς δύναται να χαρακτηρισθεί ως ο νέος "Μεγάλος Ασθενής"!

Ίσως,μερικοί να αναρωτηθείτε γιατί να αποδοθεί αυτός ο βαρυσήμαντος τίτλος σε μία τόσο συρρικνωμένη -και μικρή σε πληθυσμιακό εύρος- χώρα που ταυτοχρόνως βρίθει από οικονομική ύφεση,κοινωνικό αφανισμό και ταξικό υποδουλωτικό χαρακτήρα.
 
Κι όμως,η σημερινή Ελλάδα έπειτα από τις αισχρές και άκρως αντιδημοκρατικές πολιτικές που υφίστανται...

Έπειτα,από την ανάληψη ευθυνών που δεν της αναλογούν ούτε και ανταποκρίνονται σε πραγματικά γεγονότα όπως είναι η αποπληρωμή τεχνητών και καθ'όλα πλασματικών χρεών που προκλήθηκαν από τους μεγαλομετόχους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων-την λεγόμενη ''Οικονομική κρίση'', διακατέχει έναν ''κοσμοϊστορικό'' ρόλο στον παγκόσμιο βίο,τον οποίο εν συνεχεία θα αναλύσουμε ποικιλοτρόπως και σφαιρικά.
 
Μέχρι πρότινος,το πολιτικό προσωπικό υπηρετούσε μία φρενοβλαβής,αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική πολιτική που ''τορπίλιζε'' παρά ευνοούσε στην ομαλή οικονομική ανάπτυξη.Αντιθέτως,μπορούμε με σαφήνεια και με πλήρη επίγνωση των γεγονότων να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι η λεγόμενη ''Μνημονιακή πολιτική'' απέτυχε κατά οικτρό τρόπο, προξενώντας μάλιστα στην χώρα μας ολέθριες-δυσμενείς συνθήκες και φθορές.

Συγκεκριμένα,ο απολογισμός των συνεπειών της πολιτικής-που ακολουθήθηκε φθάνει στα άκρα της προδοτικής,μειοδοτικής πολιτικής και του κορπορατισμού.

Και αυτό, το αντιλαμβανόμαστε αν αναλογισθούμε και ενθυμηθούμε ορισμένα στοιχεία όπως είναι: Η συστηματική εξάλειψη της κοινωνικής συνοχής,η αύξηση της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα και σε τριτοκοσμικές ποσοστιαίες μονάδες (πάνω από 35% σε γενικό εύρος,50% στους νέους),η άνθηση της φτώχειας σε σημαδιακά επίπεδα,η ραγδαία αύξηση του κρατικού χρέους (πάνω από 182% σήμερα από 120 το 2012),η -κονιορτοποίηση-διάλυση της γεωργικής παραγωγής και φυσικά η επιβολή νόμων και νομοθετικών πράξεων που παραβιάζουν ανελέητα τον θεμελιώδη νόμο του Κράτους,τον καταστατικό χάρτη,το λεγόμενο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.(Π.χ. Επιβολή χαρατσιού ή ΕΝ.Φ.Ι.Α-μέτρα που έχουν να εφαρμοσθούν από την Τουρκοκρατία)
 
Άγονες πολιτικές που εκ' του αποτελέσματος και μόνον διαφαίνεται ότι πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προδιαγραφόταν:Την μετατροπή θεμελιωδών αρχών και αρνητικών δικαιωμάτων του δημοκρατικού μας Συντάγματος (1975) σε παροχές (Όπως είναι το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία,στην παιδεία,το απαραβίαστο του οικογενειακού ασύλου και της ιδιοκτησίας).
Πολιτική,που όπως και προαναφέραμε αποδείχθηκε παντελώς καταστροφική και φθάνει στα όρια της προδοτικής τάσεως.
 
Και μέσα σε όλα αυτά,δεν καταφέραμε ως πολιτεία-κράτος και κυρίως ως πολίτες να ανακαλέσουμε εις την μνήμην μας τα ''όπλα'' που διαθέτουμε και έχουν αποδειχθεί πολλάκις ότι δύναται να υποβοηθήσουν ώστε να υπερκεράσουμε κάθε είδος ''ύφεσης''.

Στο σημείο αυτό λοιπόν,καλό θα ήταν να αντιληφθούμε γιατί η πατρίδα μας χαρακτηρίζεται ως χώρα μείζονος σημασίας και ότι επέχει ''κοσμοϊστορική'' θέση.

Η Ελλάδα όπως λαμβάνουμε εν γνώσει μας - αλλά όπως και γνωρίζουν άρτια οι ''Εταίροι'' μας επέχει τη -δεύτερη- πιό σπουδαία γεωπολιτική,γεωστρατηγική και γεωγραφική θέση στον παγκόσμιο βίο.
 
Και για να μην χαρακτηριστώ ''γραφικός'' θα ήθελα να σας παραθέσω μερικά στοιχεία για την πατρίδα μας που εξηγούν γιατί έχουν στραφεί τα βλέμματα όλων των ηγεσιών του κόσμου (Ευρώπη,Αμερική,Ρωσία):
 
Η Ελλάδα λοιπόν,είναι μιά στρατηγική περιοχή που κυριαρχεί στο Αιγαίο Πέλαγος και ως εκ΄τούτου στην πρόσβαση στο Στενό των Δαρδανελίων από τον Νότο. Συνδυασμός, Ηπειρωτικής χώρας με αρχιπέλαγος που αποτελείται από 3.000 νησιά .

Επίσης, αποτελεί φυσική πύλη προς τις αγορές της Ανατολικής Μεσόγειου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, περιοχές-βάσεις με πάνω από 140 εκατομμύρια καταναλωτές και ΑΕΠ που εκτιμάται ότι φθάνει το 1 τρισεκατομμύριο Ευρώ.

Και ως επίκεντρο διαφόρων αναδυόμενων αγορών, παρέχει πρόσβαση σε πληθυσμούς όπου υφίσταται τεράστια ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά, για δίκτυα μεταφοράς, ενέργεια, τουριστική ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της υποδομής,

Άλλωστε,μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως, στην πλοιοκτησία και οι Έλληνες εφοπλισταί διαθέτουν τα περισσότερα δεξαμενόπλοια.
 
Με άλλα λόγια,για τους ξένους ''Εταίρους'' και κυρίως των βιομηχανικών χωρών (Γερμανία,Ισπανία,Ιταλία,Γαλλία,Βρετανία και ΗΠΑ) δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον της Ελλάδας ως χώρας και τους Έλληνες ως πολίτες αλλά διακυβεύεται το μέλλον της υφηλίου -πλεονασματικά-εξ'ολοκλήρου και από αρκετές οπτικές γωνίες.
 
Σε μία επικείμενη έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (κατ'εμέ ΟΥΔΕΜΙΑ περίπτωση υπάρχει και το δηλώνω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ) πρώτον, θα σημειωθούν ολέθριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στις χώρες της Ευρωζώνης καθώς θα σηματοδοτείται η αποτυχία μιάς πολιτικής που θα αποφέρει τεράστιες οικονομικές ζημίες μετά και την αποκήρυξη του Ελληνικού χρέους.

Και κατά δεύτερον και επιφανέστερον,ο αμοιβαίος ''συμμαχικός έλεγχος'' της γεωπολιτικής και γεωγραφικής θέσεως της Ελλάδος θα έχει επανακτηθεί εξ'ολοκλήρου στην εθνικά κυρίαρχη χώρα.Γεγονός,που μεσοπρόθεσμα θα αποδειχθεί ως κοιλάδα κλαυθμού για τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις καθώς δεν θα μπορούν να επέχουν άμεσης πρόσβασης στις σύγχρονες Αφρικανικές-Ασιατικές αποικίες τους αλλά ούτε και να προσφέρουν ''χείρα βοήθειας'' στο Ισραήλ, στις δυσμενείς ενέργειες που εξαπολύει και υφίσταται.
 
Για τους παραπάνω λόγους,θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ΔΕΝ πρέπει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να υποταχθούμε στις ορέξεις των νοσταλγών του Ναζισμού,του Γκεμπελισμού και του ολοκληρωτισμού. Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να προβούμε στην χρήση όλων των ''όπλων'' που διαθέτουμε ως εθνικά κυρίαρχο κράτος!!
 
Και ιστορικά να το μελετήσουμε, θα κατανοήσουμε με πλήρη σαφήνεια ότι ως λαός τα μεγαλύτερα επιτεύγματα τα κατορθώσαμε μέσα στις ήττες μας.

Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε υποστεί και υφιστάμεθα πέντε χρόνια ήδη την οικονομική μας ήττα και την κοινωνική μας ταπείνωση....και μάλλον ήρθε η ώρα να πετύχουμε ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα με ΨΗΛΑ το κεφάλι και με την ανόρθωση ενός πατριωτικού-επαναστατικού αναστήματος!
 
*Κλείνοντας,θα ήθελα να τονίσω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα ίσως αυτής της κυβερνήσεως δεν είναι τόσο ο διάλογος που έχει ήδη αρχίσει για την ελληνική πραγματικότητα όσο το ότι κατέστησαν ΣΑΦΕΣ ότι το μείζον ζήτημα δεν είναι το χρέος και η οικονομία όσο  γεωπολιτικό και αμιγώς πολιτικό ζήτημα....εκεί δηλαδή που διαθέτουμε πανίσχυρα ''διαπραγματευτικά χαρτιά'' και ισχύ.

Μοχάμεντ Ελσάερ
Φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας,Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών
 
Εγγραφή στο newsletter του PoliticalDoubts.

YOUR OPINION

Το ΚΑΣ αποφάσισε να μην διατεθεί το μνημείο του Παρθενώνα για εκδήλωση οίκου μόδας:

Συμφωνώ. Η προστασία των μνημείων θα πρέπει να είναι απόλυτη
70.2%
Μάλλον διαφωνώ. Θα μπορούσαν να τεθούν αυστηρότεροι όροι.
8.7%
Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες προβολής της χώρας
14.9%
Συμφωνώ να μην διατεθεί ο Παρθενώνας. Δεν θα είχα αντίρρηση αν επρόκειτο για άλλον αρχαιολογικό χώρο
6.1%
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση